Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchamianiem gier w laptopie

Vayraa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakoś wczoraj nad ranem, wstałem lewą nogą i usiadłem przy laptopie. Byłem trochę zdenerwowany z różnych przyczyn i niestety strzeliły mi nerwy i wstając uderzyłem otwartymi dłońmi w lewą i prawą część swojego laptopa ( na wysokości TAB i ENTER )

Mój laptop : Toshiba Satellite A300-15C

System : Vista

Myślę, że uderzenie bardziej zaszkodziło lewej stronie gdzie bodajże znajduje się karta graficzna, gdyż po prawej mam cd-rom.

Chodzi o to, że po uderzeniu nie odpala mi się żadna gra, tzn. laptop chodzi całkiem płynnie lecz gdy odpalam gry typu Talisman Online, San Andreas Multi Player pojawia się okienko z grą i w tym momencie mogę czekać nawet 10-20 min żeby poszło dalej i czekać kolejne minuty żeby wgl włączyć gre, a potem gra sie zwiesza i muszę ją wyłączyć. Z ciekawości próbowałem włączyć League Of Legends i ku mojemu zdziwieni, LoL odpalił się i działał lepiej niż zwykle, nawet grafika nie przegrzewała się tak jak wcześniej. Lecz dzisiaj nawet LoL nie działa. Nie wiem o co chodzi, co popsułem i czy da się to naprawić - jakie są koszty takiej zabawy i czy wgl da sie coś zrobić. Moja gwarancja wygasła już dosyć dawno :unsure: .

Proszę Was o jakiekolwiek informacje,

Pozdrawiam :(

Opublikowano

zanieś to ci wycenią , w większości przypadków koszt naprawy grafiki ok 300-600zł + koszty naprawy i robocizna

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Rzecz w tym, że mieszkam w GB i w moim mieście jeśli dobrze wiem, nie ma miejsc w którym mi to zrobią. A żeby lecieć do większego miasta musiałbym wiedzieć czy to na 100% grafika. po lewej stronie dalej jest troszkę ciepłe i czuje ze wychodzi stamtąd powietrze a z tego co wiem to równo pod grafiką jest ta taka kostka, nie znam się na tym więc nie podam nazwy <_< .

Opublikowano

nawet nie potrafisz właściwie nazwać części, a nie wspomnę położenia jej na płycie laptopa bo to nie układ grafiki tylko procesor czyli jak widać nie wiesz nic . równie dobrze może być uszkodzona pamięć karty albo systemowa

bez diagnozy co masz uszkodzone możesz sobie gdybać bo i tak nie jesteś w stanie sam znaleźć jakiejkolwiek usterki elektronicznej w sprzęcie a nie wspomnę o naprawie go

równie dobrze możesz się leczyć sam na podstawie informacji które posiadasz, bo po co ci lekarz skoro wiesz lepiej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Zgadzam się, mało o tym wiem i jeszcze spytam czy dałoby rade jakoś sprawdzić siedząc na laptopie co jest nie tak ? Jakiś program lub coś w tym rodzaju ?

Opublikowano

sprawdzaj dowolnymi benchmarkami 3d itp programami, masz DX itp programy do diagnostyki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dodatkowo moge powiedzieć, że ściągając powiedzmy League Of Legends, instalator zawiesza sie przy 99% i prędkość ściągania zmniejsza sie do 0kbs. Zostało 2mb instalki do końca i dupa. Próbowałem drugi raz - to samo. Nie mam już pojęcia w czym rzecz do cholery -.-"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...