Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[kody]Defender 2 i zapytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie gry defender 2, która jest na androida. Można ją schakować za pomocą programu gamechi. Wymaga on jednak rootowania. Słyszałem, że rootowanie jest ryzykowne. Czy znacie jakieś inne programy do cheatowania gier na telefonie,ktòre nie wymagają rotoowania? A jeżeli nie to jakie jest ryzyko rootowania?

Z gòry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

żadne

chcesz używać zrób, nie chcesz to zapomnij bez roota

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wady? Teraz nawet gwarancji się nie traci, większość producentów przestała za to karać. Z tego co słyszalem to jedynie ASUS ma jeszcze jakieś zastrzeżenia, ale to tylko tablety.

Ryzyko? Żadne. Na Androdzie 2.2 był program, w którym przez jedno kliknięcie odblokowywałeś prawa roota. Na 2.3 trzeba juz wgrać jakiś zmodyfikowany kernel(jądro, rdzeń), albo modyfikację do tego oficjalnego.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Wady? Teraz nawet gwarancji się nie traci, większość producentów przestała za to karać. Z tego co słyszalem to jedynie ASUS ma jeszcze jakieś zastrzeżenia, ale to tylko tablety.

Ryzyko? Żadne. Na Androdzie 2.2 był program, w którym przez jedno kliknięcie odblokowywałeś prawa roota. Na 2.3 trzeba juz wgrać jakiś zmodyfikowany kernel(jądro, rdzeń), albo modyfikację do tego oficjalnego.

Zależy do jakiego serwisanta trafi telefon ;)

Bez Roota ani rusz, jest on potrzebny do modyfikacji pliku systemowego z zapisem ustawień twojej gry ;)

Nie jest to skomplikowany proces, wystarczy odpowiedni program do Flashowania, Kernel i sru, tutoriali w necie jest mnóstwo, systemów również.

Ryzyko jest tylko takie, iż możesz uceglić telefon podczas flashowania ok 25% szans, jednak proces odceglania nie zajmuje dużo a można to bezproblemowo wykonać w domowym zaciszu ;).

Opublikowano

@Up. No teoretycznie tak, ale teraz nawet jeśli wgrany jest custom rom, to naprawy gwarancyjne są wykonywane w większości przypadków. Dobrze jest oddać do jakiegoś prywatnego serwisu, który ma certyfikat producenta na wykonywanie napraw - oni jeszcze mniej patrzą na to, jaki soft jest zainstalowany. Byle nie bezpośrednio do salonu producenta :)

Opublikowano

Ja ostatnio zbrickowalem mojego to powiedzialem w salonie ze sie wlaczyc nie chce(nie odrootowalem) po tygodniu nowiosienki sofcik dziala extra odrazu root i jedziem dalej:-D

Opublikowano

Dokładnie, można też powiedzieć, że podczas wgrywania Kiesem czy jakimś innym oficjalnym programem wysiadł prąd i telefon się uceglił. Zazwyczaj nie sprawdzają czy to prawda :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Napisz do mnie na GG, mam wersję w której masz full kasę i gemy. bez roota. pobierasz i instalujesz

GG 38306313

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...