Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Plugin]SimplePrefix

peras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam mój kolejny plugin. Dodaje nam on prefix (range przed nickiem), przydaje się on, aby wyróżnić admina od innych graczy. Prefixy specjalne, oraz domyślny ustawiamy w prefix.yml, który opisze pod koniec.

Download

http://www.mediafire.com/?wmzsonr9lfw6bkl

Skan:

https://www.virustotal.com/file/62480b40badb365c93df57996ff87511c4567bd535f5195fd03f53e3b97e0ef4/analysis/1345638631/

Instalacja:

Wypakowujemy wszystko z pliku rar do folderu plugins, następnie konfigurujemy prefix.yml i odpalamy serwer, bądź, jeśli jest już odpalony wpisujemy w konsoli reload.

Konfiguracja prefix.yml:

Prefix:
default:
color: BLUE // Kolor prefixu domyślnego.
prefix: Gracz //Prefix domyślny
Wiz3ard: // definiowanie gracza
prefix: Admin // Prefix dla gracza
color: RED // Kolor prefixa.

Każdy nie zdefiniowany gracz ma domyślny prefix. Radze uważać na tabulatory, bo będzie piękny error w konsoli i nie zadziała plugin. Radze używać notepad ++, ponieważ jest to najlepszy edytor tekstu, do tego typu. W przyszłości postaram się nakręcić filmik, prezentujący moje pluginy oraz sposób ich instalacji i konfiguracji.

Dostępne kolory:

RED,BLUE,DARK_BLUE,GREEN,GRAY,DARK_GREEN,PURPLE,YELLOW,GOLD

Komendy:

/simpleprefix - dostępne komendy, oraz informacja o autorze. 

Dodatkowe informacje:

Wiem, że istnieje podobny plugin, czy nawet dwa, ale chcę zrobić coś własnego, co sprawia mi satysfakcje, oraz jest mi przydatne i może być przydatne dla was. Zapraszam również do korzystania z pluginu SimpleAdmin, który jest prosty w obsłudze i posiada przydatne funkcje. Dziękuje za uwagę ;)

//gif w sygnie

Opublikowano

Prefix:
  Gracz:
   color: DARK_GREEN
   prefix: Gracz
  NyroX:
   prefix: HeadAdmin
   color: PURPLE
   Mcc:
   pefix: Admin
   color: BLUE

Zrobiłem tak i mi nie działa

Opublikowano

Prefix:
Gracz:
 color: DARK_GREEN
 prefix: Gracz
NyroX:
 prefix: HeadAdmin
 color: PURPLE
Mcc:
 pefix: Admin
 color: BLUE

Zrobiłem tak i mi nie działa

Poprawiłem ci i wysłałem na gg powinno działać.

//gif w sygnie

Opublikowano

Plugin dobry, ale gdybyś edytował plugin PermissionsEx, żeby mógł przechowywać dane w bazie MySQL lub normalnie w pliku .yml lub.txt (do wyboru) to byłby plugin extra, dzięki temu byłoby łatwiej dawać range VIP przez stronkę :) Nwm czy ktoś coś takiego już zrobił, ale jeśli nie byłbyś pierwszy i zautomatyzował większość serwerów!

Opublikowano

Dzięki, za komentarze, jak macie jakieś pomysły co do pluginu to śmiało piszcie.

//gif w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...