Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Barbarian - Double Tornado.

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spis treści:

1. Wstęp

2. Plusy i minusy

3. Gear - czyli jak się ubrać

4. Build i jego opis

5. Strategia - czyli jak używać tych skilli?

6. Inne

7. Zakończenie

1. Wstęp

Siemka! W tym tutorialu chcę wam przedstawić imo najlepszy i najciekawszy build dla barba, a mianowicie Double Tornado. Jest to świetne rozwiązanie dla tych, których nie stać na gear 10kk/item z 70 resami i nie lubią cały czas nawalać Amokiem. Bardzo łatwo przyjdzie nam zabijać duże grupy potworów a nawet 2-3 grupy elitek na raz! No to zaczynamy!

2. Plusy i minusy

+ praktycznie żadna elitka nie jest dla nas zagrożeniem, możemy uciągnąć 2 naraz, a nawet 3 jeśli mamy bardzo dobry gear!

+ bardzo szybko radzi sobie z dużą grupą potworków

+ wystarczy ok. 800LoHu i nie musimy się już przejmować, że tracimy hp.

+ łatwo radzi sobie z bossami

+ gear jest bardzo tani

+ mimo małych resów (jeśli mamy słaby gear) jesteśmy bardzo wytrzymali (patrz LoH)

- długo bijemy pojedyńcze minionki (trzeba każdego walić Grzmotnięciem, radzę je omijać i rozwalać tylko duże grupy)

- trzeba ten build ogarnąć

- cały czas trzeba patrzeć, czy przypadkiem nie kończy się nam furia

3. Gear - czyli jak się ubrać

Bazujemy na crit chance, tak więc kupujemy wszystko co się da z szansą na kryta. Dla niektórych jednak złożenie takiego ekwipunku może być wielkim problemem, z jasnego powodu: ok, mam crit chance ale co z resztą atrybutów? Znalazłem filmik (nie mój!) który pomoże wam odpowiednio się ubrać. Dzięki niemu ludzie z małym budżetem napewno skompletują dobre przedmioty, a bogatsi, opierając się na schemacie z filmu, kupią lepsze rzeczy.

Do tego kupujemy jeszcze tylko spodnie i zbroję z full resami 50+ siłą i witalnością.

Broń: by wykorzystać nasz passyw (+10 crit chance) na lewy slot na broń ubieramy buławę lub topór, a na prawy cokolwiek innego (byle nie tarcza). Najlepiej żeby obie bronie miałby 600+ LoHu, 50+ Crit DMG i 700+ DPS.

Hełm: najlepiej z gniazdem, wtedy do niego dajemy fioletowy klejnot. (//edit Po patchu nie fioletowy tylko czerwony)

SS:

10453sm.jpg

Filmik: (nie mój)

4. Build i jego opis

Link do buildu:

http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/barbarian#hUPRka!ZYb!ZZcYcY

4a. Opis buildu - czyli dlaczego tak a nie inaczej?

(Legenda: Klawisz odpowiadający skillowi -> skill -> runa -> opis)

Mysz:

1. LPM - Tornado, Huragan - musi być, jeden z dwóch (właściwie trzech) skilli robiących DMG. Runa: Możemy się poruszać w normalnym tempie co jest bardzo przydatne, gdy chcemy się przebić przez tłum.

2. PPM - Sprint, Szybki jak wicher - nasz główny skill zadający DMG. Przez 4 sekundy poruszamy się szybciej (nieistotne) ale tworzymy za sobą 3 tornada (runa) które zadają naprawdę KOSZMARNY dmg (dzięki dużemu attack speedowi).

Klawiatura:

1. Klawisz I - Gniew berserkera, Upojenie chaosem - bardzo dobry skill, używamy go tylko gdy mamy trudne elitki - zwiększa dmg, szansę na unik i kryta. Runa: komuś może się wydawać że to najgorsza runa z możliwych. To prawda jeśli gramy standardowym buildem, ale w tym lepsza nie istnieje. Furia regeneruje się nam w zawrotnym tempie więc możemy Berka używać bardzo długo.

2. Klawisz II - Bitewny szał, Do boju! - bez tego buffka nasz build nie ma szans zadziałać. Sam buffek zwiększa nasz DMG, a runa daje nam 15pkt furii za każdego kryta (w połączeniu ze Sprintem duży regen furii).

3. Klawisz III - Okrzyk wojenny, Bezkarność - zwiększa nam DEF a z runą również resy o 50%. Taki defensywny skill, przydatny jeśli mamy się pchać w elitki. Dodatkowo daje nam trochę furii na początek, więc łatwiej będzie rozpocząć walkę

4. Klawisz IV - Grzmotnięcie, Rozróba - pomaga rozpocząc walkę, dając nam furię (12/hit a z krytem 27/hit [patrz runa Bitewnego Szału]). Używamy tego skilla też wtedy, gdy jesteśmy unieruchomieni przez elitkę lub gdy chcemy dobić pojedyńcze potworki (a goblina bijemy tylko tym skillem).

Pasywne:

1. Bezwzględność - daje nam 5% szansy na kryta i zwiększa obrażenia krytyczne o 50%.

2. Mistrz broni - gdy na lewym slocie na broń nosimy buławę lub topór 1h to mamy 10% wiecej szans na zadanie uderzenia krytycznego.

3. Stalowe nerwy - trochę wiecej pancerza mieć nie zaszkodzi.

5. Strategia - czyli jak używać tych skilli?

(Będe pisał numerki klawiszy a nie nazwy skilli)

Najpierw używamy III, potem II. Mamy już buffki i trochę furii. Następnie zaczynamy walić IV aż będziemy mieli ok. pół kulki furii. Ok, teraz zaczynamy walkę na poważnie. Klikamy PPM i biegamy (używamy Sprintu tak często żeby nie doprowadzić do skończenia czasu trwania poprzedniego) tak żeby tornada nawalały minionki, a gdy będziemy mieć już full furię (dzięki runie Bitewnego szału - 15furii za kryta) to zaczynamy walić LPM (Tornadem, WW, wirkiem), cały czas naciskając PPM (Sprint). Jeśli widzimy że kończy nam się furia, to przestajemy bić Tornadem i zaczynamy biegać ze sprintem. Proste?

6. Inne

Możemy się podszkolić patrząc, jak inni grają z tym buildem.

Link:

http://www.youtube.com/results?search_query=Diablo+3+barbarian+double+tornado&oq=Diablo+3+barbarian+double+tornado&gs_l=youtube.3..0.6764.10959.0.11052.33.17.0.16.16.1.173.1881.6j11.17.0...0.0...1ac.ODPQBzXfEQk

7. Zakończenie

Mam nadzieję, że ten poradnik urozmaici waszą grę barbem i pomoże wam w grze. Jeśli zauważycie jakieś błędy, chcecie inny kolor czy coś to pisać w komentarzach.

Opublikowano

Dziękuje :) Zmieniam lekko build (Przytłaczający na Grzmotnięcie bo generuje wiecej furii :>)

Łatwiej rozwalisz pojedyńcze minionki a goblin nie będzie już problemem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W filmiku pisze że 1kk, ale to jest tak na 1,2 akt a nie 3 jak pisze w tytule filmu. Tak z 3-4kk, może mniej i robisz spokojnie 3akt.

Opublikowano

W filmiku pisze że 1kk, ale to jest tak na 1,2 akt a nie 3 jak pisze w tytule filmu. Tak z 3-4kk, może mniej i robisz spokojnie 3akt.

Mam pytanie bo zrobiłem 1-2 akt i wydawało mi się że do aktu 3 to będzie idealne i jest tylko czasami mam problemy z elitkami bo jak 3 na raz walną to całe hp schodzi i nie ma nawet czasu na odnowienie przez loh a z kasą u mnie ciężko mam niecałe 200k a z mobków mało leci i nie mam żadnego sposobu na zdobycie nawet farmienie 1-2 akcie prawie nic nie daje

Opublikowano

Bo z farmieniem to jest tak, że grasz tydzień i leci ci gówno, albo grasz godzinę i leci ci item wart 50kk. Na ,,rozruch'' to polecam farmienie kasy, nie itemów. Kup sobie cały ekwipunek na gold find, zrób DH (barb od biedy ujdzie, ale DH szybciej idzie) i idz na przejscie rakkisa w 3 akcie na koszmarze. Na piekle nie polecam, leci tam wiecej kasy ale jak nie masz gearu z normalnymi atrybutami i resami to padniesz tam od kazdej elitki. Na koszu wyciagam ok. 300k na godzine.

Opublikowano

Nadal polecacie ten build ?

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Nadal polecacie ten build ?

Jeszcze polecamy :) Teraz jest wersja 1.0.4, build nadal jest dobry i nie ma sobie nic do zarzucenia lecz 1.0.5 jest już na testach i nie długo wchodzi w życie więc może się tutaj coś lekko zmienić.

@Down dzięki :>

Opublikowano

Nada, tylko znerfią okrzyk i trzeba będzie bardziej zainwestować w resy ;)

PS. Synek, gratuluję awansu na KidModa :)

Opublikowano

Znerfia tez same tornada... zeby grac double ww bedzie trzeba miec teraz naprawde konkretny gear ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ładnie opisane trzeba sprawdzi

//Nie odkopujemy tematów starszych niż 30 dni - tyczy się to również poradników, przeczytaj regulamin.

diablo3x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...