Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Procek grafa ram

QuatEr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam wymienić w swoim złomku te 3 cześci.Byłby to procesor i5 3ghz , grafa nividia geforce 8800 i ram ddr3 1333Mhz 8gb.

I tu moje pytanie.Czy przy takich częściach mój komp byłby w stanie utrzymac lola na 40+ fps na max detalach miejąc przy tym w tle rozmowe na skype audio i przegladarke?

Opublikowano

Ram to raczej nie w Ghz , jeżeli chodziło o 8GB , to karta graficzna dużo słabsza od procka i ramu i przez nią możesz mieć problemy z utrzymaniem odpowiedniej temperatury . Ja bym osobiście wybrał inna karte graficzną (chociaż 9800)

Opublikowano

Zasilacz najważniejszy :) To tak jakby drugie serce kompa zaraz po procku. Podaj moc, markę, model.

@top Grafika za słaba i będzie ograniczać procesor. Od siebie polecam taniego Radeona 6850 albo GeForce GTX 460. W przyszłości jeśli masz płytę główną z 2 wejściami Pcie x16 możesz dokupić identyczną kartę i połączyć je w CrossFire/SLI.

nf5l38.jpg
Opublikowano

wszystko ok ale karta wg. mnie zbyt slaba , kup sobie np. GT 9800, GTX 9800 , GTX+ 9800 ja jestem szczesliwym posiadaczem ostatniej i mimo ze ta karta ma juz swoje lata to jak najbardziej przeznaczona jest do grania

i w lolu podczas gry mam około 80 fps a bez minionow 130 fps . GeForce GTX 460 to też bardzo dobry wybór

Opublikowano

Właśnie jeśli chodzi o zasilacz też bede musiał kupić nowy bo aktualny ma ponad 5 lat a wiek mówi dużo.

Opublikowano

Kurde po jakie licho nam opowiadasz o wieku, masz podać markę i moc

Po drugie, jak nam nie podasz płyty głównej to skąd mamy wiedzieć czy ci pójdzie procek bo nie wiesz czy masz podstawkę pod procka

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Przy dobrej synchronizacji z resztą sprzętu z takimi częściami to po 100fps będziesz mieć :)

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...