Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najdziwniejsze teamy

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na moim 1741 elo ( napisałem to bo debile gadają - idź sobie graj dalej na 600 elo randomie/noobie/nerdzie ) często spotykam się z dziwnymi teamami. Kilka meczy temu przegraliśmy na..:

Jungle: Alistar

Mid: Janna

Solotop: Taric

Ad carry: Soraka

Support: Sona

Staty końcowe : 51:56. Przegraliśmy przez cc. Soraka miała full build ad carry i staty 17:2.

Mieliście coś podobnego?

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Powiem tak, alistar w jungli - bardzo dobrze

Janna mid - widziałem na rankedach high elo

sona - tylko na support

soraka - wygralem z ahri na midzie soraka pod ad^.-

taric pod tanka, bardzo wytrzymaly

Każdy z owych champów ma cc co przekłada się na tf'y

Zanim wszystkie slowy/stuny/podrzucenia miną ad/ap carry zdążą się złożyc

QSS bylby dobrym rozwiązaniem

Opublikowano

no właśnie nie... jak obrywam stuna od tarica, to po uzyciu qss dostaję cc od np. alistara albo sony. Albo ja coś źle robiłem, albo nie wiem. Grałem akali, a podczas tf'ów składałem się po ad carry w 2 sekundy ( nosz kurde, nawet qss nie bylo szansy odpalić ), a co do solotopa to taric mnie ruchał jak chciał, po złożeniu tłuczka i kilku innych itemów, jego stun miał cd ( około ) 3 sekund, a to, że miał sporo m.res/defa/hp przekładało się, że nie zabijałem go na combo, czyli dzięki jego stunowi przegrałem topa. Merki i inne gówno dają bo przez 80% czasu walki jestem ogłuszony -.-

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

na 1800 znajomy gral LeBlanc pod AD + ja support Karma... nie bylo by w tym nic dziwnego ale on mial staty 23/4 ... wygrana nie lezy w wyborze OP championow tylko taktyce i umiejetnosciach...

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

wczoraj widziałem 4Not Zekent grał leblanc ad na topie i ownił garena (wycarrował gre). janna jako ap carry wymaga ogarniecia w late game, soraki ad carry to jeszcze nie widziałem, alistar jungla zajebiste ganki ;d

Opublikowano

Przecież od dawna wiadomo, że cc wygrywają każdą grę. Zagraj teamem: Galio mid, Alistar jungle, Kennen ad, Sona/Janna support, Malphite top. Nawet jak w early będziecie przegrywać 20 do zera to i tak z dobrym pozycjonowaniem i inicjacją wygracie każdy teamfight, praktycznie nie dostając żadnego dmg.

A soraka owni jako ad carry. Skille ma do tego idealne, jedynie zasięg i attack speed jest minusem - masz 3x heal + armor, dzięki czemu jesteś praktycznie niezniszczalny.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Przecież od dawna wiadomo, że cc wygrywają każdą grę. Zagraj teamem: Galio mid, Alistar jungle, Kennen ad, Sona/Janna support, Malphite top. Nawet jak w early będziecie przegrywać 20 do zera to i tak z dobrym pozycjonowaniem i inicjacją wygracie każdy teamfight, praktycznie nie dostając żadnego dmg.

A soraka owni jako ad carry. Skille ma do tego idealne, jedynie zasięg i attack speed jest minusem - masz 3x heal + armor, dzięki czemu jesteś praktycznie niezniszczalny.

Podobna do soraki ad jest sona pod ad :),wiekszy dmg co 3skille,qdo harrasowania,w sie leczy,ulti aoe i szybciej biega z e,ma wszystko czego ad carry potrzebuje.

Taric-gdy bije w przeciwnika,zmiejsza sie cd heala o 3sec za kazde uderzenie,robi to z niego zarowno dobrego midowca jak i topowca zarowno ad jak i ap czy hybryda.Alistara rowniez polecam pod ap na midzie,fajna frajda,mnostwo zabawy i przede wszystkim nie jest useless w late,mamy 600ap w 40min to na combo powinien sie zlozyc ad carry(Objecie ognia musi byc)

sstwc.jpg

Opublikowano

Heheszki, ja widziałem jak ocelot na 2000 elo i wyżej grał lulu pod ad na topie i kosił bodajże (nie pamiętam) malphite albo garena. Wszystko się może zdarzyć ;)

Opublikowano

Sorry ale czemu uważasz że to "dziwny" team? Jak już ktoś wyżej powiedział, wszystko zależy od umiejętności i taktyki, ja uważam alistara za zajeb*stego junglera + fajny w tf sona ap jak i ad jest dobra, bo chyba każdy widział co ona robi na początku "our" ad carry spamując ;d Janna ze slowa robi dmg jak lb z Q, a wirek na maxa naładowany... ohoho... Soraka to samo co Sona, wydaję mi się że na midzie lepiej ją puścić ale ad też przejdzie, spierałbym się tylko z tariciem no ale cóż ;d

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...