Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] pluginu zmiany dropu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Istnieje może plugin do edytacji, zmiany dropu i jego szansy na wypadnięcie (bukkit)

z góry dzięki za odpowiedź daje like ;p

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Plugin którego szukasz to OtherDrops , świetny plugin możesz zmienić drop z moba jak i z klocka i ustawić czym go możesz zniszczyć lub jaka komenda ma być użyta np. jak ustawisz ze ktoś kilknie diaxem i diax blok to odnowi mu HP

Opublikowano

ooo ;p Dzięki leci LAJK ;p

Macie może jakiś tut ;p z konfigami bo chcę zrobić żeby diax dropił tylko w np. 40% ;p a nie w 100% itp. np żeby z ziemi wypadały od 1-3 klocki i że szansa na ich wypadniecie jest 25%

z góry dzięki daje like do polskiego tuta ;p (anglik u mnie nie za dobry a google tłumacz tłumazczy jak ..;p

Opublikowano

chcę osiągnąć by drop był różny np z 10 na liście wyleciały z 1-4 itemów po max 2 z każdego za rozwalenie bloku obsydianu mieczem

to samo na każdy blok (żelaza, itp..

DIAMOND_ORE:
        - drop: [ANY_SWORD/0-2/20%, DIAMOND/0-1/20%, IRON_INGOT/0-2/20%, ANY_AXE/0-3/20%, ANY_PICKAXE/0-1/20%]
        - tool: ANY_SWORD

tak wygląda mój pierwotny skrypt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...