Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Fast resp.

david971

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdy gram cw bardzo wolno się respie wchodze ok na 2-3 rundę co bym mógł zrobić aby szybciej ładować się do gry mój pc : Windows Xp

sp3

Procesor Intel Pentium 4CPU 3.00 GHz

1 Gb ram

Karta graficzna : Ati Radeon 9600 pro family

Komupter czyściłem CCleanerem i zero skutków . z góry dziękuje

Opublikowano

Po takim sprzęcie nie oczekuj cudów ... jak nie chcesz za dużo inwestować to dokup 1GB Ram.

Game Booster 3 zainstaluj.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Masz racja z takim sprzętem nie moge zbyt wiele oczekiwać ale kumpel ma o wiele słabszego kompa o de mnie i 1mb/s neta i bardzo szybko się respi . Game booster 3 do mnie to szit tylko mi kompa muli ;) Jakies inne propozycje ?

Opublikowano

Ustaw grafikę totalnie na Low i zmniejsz rozdzielczość... tylko dzięki temu się szybciej gra może wczytywać.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

PPM na plik Engine.exe daj tam uruchom w 256 kolorach i wyłącz zbędne tam wszystko funkcje.

Plik znajduję się w

C:\Nexon\Combat Arms EU

Opublikowano

Z takim sprzętem nie ma co...

Znajomy miał troszkę lepszy sprzęt od ciebie ale ładowało go na drugą rundę.

Kupił sobie nowy laptop i śmiga. Internet jest taki sam. Powinieneś zainwestować w nowe części ;)

Opublikowano

Klikam ppm na Engine.exe i gdzie jest uruchom w 256 kolorach ?

Z takim sprzętem nie ma co...

Znajomy miał troszkę lepszy sprzęt od ciebie ale ładowało go na drugą rundę.

Kupił sobie nowy laptop i śmiga. Internet jest taki sam. Powinieneś zainwestować w nowe części ;)

Tak ja mam laptopa bardzo dobrego i wszystko śmiga do 5min i później za szybko się grzeje ( nie wiem od czego ) i combat chodzi płynie i na 2 sek zcina i tka co chwile bym musiał kupić podkładkę chłodzącą

Uruchamianie w 256 kolorach znalazłem a teraz gdzie jest że wszystkie funkcje nie potrezbne wyłączyć ?

a gdybym też ustawił zgodność do mojego systemu Windows 2000?

Opublikowano
a teraz gdzie jest że wszystkie funkcje nie potrezbne wyłączyć ?

Tam gdzie masz kolory, wyłącz kompozycja wizualne i to ostatnie.

a gdybym też ustawił zgodność do mojego systemu Windows 2000?

Wątpię czy coś to da po XP i 7 są najstabilniejsze.

Opublikowano

Z 1GB ramu dużo nie zrobisz, jak gram w CA to mi ciągnie 1.6GB.

@down

a kto to wie xD 1.6 to max, średnio to koło 1.3. Zależy od mapki i graczy.

Opublikowano

1.6GB Ram CA ? To co Ty tam ustawiłeś ?

Mi na Win7 64bit HP przy ustawieniach Total Max 1920x1080 ciągnie 1.1GB ...

Opublikowano

A może problem kwi w ts3 ? Bo gdy gram w ca zawsze mam Ts3 włończonego bo w clanie jestem.

Opublikowano

Jeśli masz tak mało ramu to się nie dziw... Powyłączaj zbędne programy i zobacz jak będzie działać...

Opublikowano

Sam TS co prawda nie zużywa dużo pamięci / łącza ... ale spróbuj zagrać bez. Zobaczysz czy jest różnica.

Na pewno gdybyś używał Skypa zamiast TS'a to zobaczyłbyś różnicę (oczywiście na niekorzyść) :)

Specjalista
Opublikowano

zbyt wiele tutaj pomocy nie otrzymasz, jedynie duże zainteresowanie Twoim problemem z powodu checi nabijania postów -.-

chcesz się szybciej ładować? zwiększ ilość pamięci wirtualnej, jak nie to potrzebujesz dysku twardego z większą przepustowością

są jeszcze inne opcje, ale i tak tego nie zrobisz, a jak walne posta na całą strone to i tak nie przeczytasz, poproś kogoś kto choć troszkę zna się na tym to Ci pomoże, bez kupowania ramu i innych gówienek, na najsłabszym sprzęcie można wyciągnąć osiągi takie jak na 4GB ram (mam taką samą ilość FPS na lapku z 3GB ramu, jak kolega który ma 4GB ramu, lepszy procek i dysk)

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Spróbój może jednak ten ram kumpel miał też 1gb ale jemu sie w miare włączało combat niby napisane ma że 512 ramu na min a max 1gb to może na 2gb chodziło by lepiej tobie

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...