Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Vladimir - The River's Will Run Red !

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp

===================================================================================

Siema !

Na tym forum jest wiele Buildów, Ich jakość bywa różna ponieważ jest najczęściej pisana przez niezbyt doświadczonych graczy.

Wszystkie maja jedną zasadniczą wadę, są subiektywne i kompleksowe, co jest zrozumiałe ponieważ najczęściej są pisane przez jedną osobę.

Jednak nie tutaj, w tym poradniki autorem będę Ja i Wy !

Pomysł prosty - Masz coś ciekawego ? Interesującego na temat Vlada ?

Albo coś czym chciałbyś się podzielić z nami - Po prostu napisz napewno wezmę to pod uwagę.

Prosił bym także o unikanie kłótni i hejtowanie -___-

Oraz komentarze typu "CO TO MA BYĆ ?!?! TWÓJ PORADNIK SSIE" Jeżeli już chcesz takie coś napisać to rozwiń to bardziej sensownie albo podaj jakieś argumenty.

====================================================================================

VladimirSquare.png

Vladimir The Crimson Reaper

Abilities

CrimsonPact.jpg

Crimson Pact

(Pasywny) : Vladimir otrzymuje 1.4 AP za każde 40 punktów HP, Natomiast za każde 1 AP Vladimir otrzymuje 1.4 HP

(Nie stackuje się wzajemnie)

Transfusion.jpg

Transfusion

Vladimir zadaje obrażenia magiczne 90/125/160/195/230 (+0.6 za 1 AP Power) i leczy się po 15/25/35/45/55 HP (+0.25 za 1 AP Power) z zadanych obrażeń.

| Koszt : -| Cooldown : 10/8.5/7/5.5/4 |

SanguinePool.jpg

Sanguine Pool

Vladimir zamienia się w plamę krwi i nie może być namierzony przez 2s, dodatkowo spowalnia przeciwników znajdujących się w obrębie działania o 40% i zadaje obrażenia magiczne co 1s 20/33.75/47.5/61.25/75 (+3.75% bonusowego zdrowia)(Maxymalny DMG wynosi : 300 + 15% bonusowego zdrowia) oraz leczy się z zadanych obrażeń 12.5%

| Koszt : 20% aktualnego zdrowia | Cooldown : 26/23/20/17/14 |

TidesofBlood.jpg

Tides Of Blood

Vladimir uwalnia kawałki krwi zadając obrażenia magiczne w wysokości 60/90/120/150/180 (+0.45 za 1 AP Power) Dodatkowo skill się stackuje do 4 razy zadając na 4 poziomie 120/180/240/300/360 (+0.45 za 1 AP Power) obrażeń magicznych i leczy się z zdanych obrażeń po 4/5/6/7/8 %

Ten skill atakuje wszystkich przeciwników w zasiegu 1220 czyli bardzo duży zasięg ;O

| Koszt : 30/40/50/60/70 HP | Cooldown : 4.5 S |

Super Umiejętność

Hemoplague.jpg

Hemoplague

Vladimir infekuje wszystkich przeciwników trucizną w danym obszarze (700 AOE)

Trucizna zwiększa obrażenia jakie oni otrzymują (Z każdego źródła, nie tylko od Vlada) o 12% przez 5s, Po tym czasie zatruci przeciwnicy dostają 150/250/350 (+0.7 za 1 AP Power) magicznych obrażeń.

| Koszt : - | Cooldown : 150/135/120 s |

Kolejność skillów

4ym4st.jpg

Masteries

Defensywa

xhu3be.jpg

Ofensywa

f22cbh.jpg

Lub

nrxu1e.jpg

Runes

greater-quintessence-of-acumen.png

Quinty które polecam to : Flat AP | Magic Penetration | Spell vamp

greater-seal-of-potency.png

Flat AP | AP per LvL | Flat CDR | Flat armor | Hp per LvL

greater-glyph-of-shielding.png

Flat CDR | Magic Resist per LvL | CDR per LvL | Flat Magic Resist

greater-mark-of-insight.png

Tylko i wyłącznie Magic Penetration

Items

Build na TOP

3020.png3152.png3128.png3116.png3089.png3157.png

Build na Mida

3020.png3152.png3001.png3116.png3089.png3135.png

Build Ogólny[

3020.png3152.png3128.png3001.png3089.png3116.png

AP Tank

^^ Taki mały bonus ode mnie :D

ionian-boots-of-lucidity.png lub 3020.png ew 3111.pngspirit-visage.png3116.png3143.pngWarmog%27s_Armor.gif3102.png

Itemy sytuacyjne :

Męczy cię wrogi AP ?

force-of-nature.png

Malzahar na lane ?

quicksilver-sash.png

underconstruction_023.gif

OndteAw.png
Opublikowano

Sensownie mówiąc.

1.Masteriesy.

Biorąc pod uwagę Twoje masteriesy Ofensywne, do drzewka Ofensive nie mogę się przyczepić, lecz osobiście spędzając wiele czasu na graniu Vladem, wolę iść 9/0/21.

Defensywne zaś są całkowicie skopane, ponieważ Vlad to Nuker, nie Tank. Idziemy w klasyczne masteriesy jak na mida.

2. Runy.

Mid.

Czerwone są w porządku, typowy caster. Żółte zaś Muszą być w hp/lvl. Daje to strasznego boosta i dodatkowe parę punkcików ap. Niebieskie w magic resist? Nie polecam. Co prawda daje to nam lekkiego kopa do defensiva, lecz AP/lvl są bardziej przydatne. Quinty w Ap to podstawa.

Solo Top.

Czerwone zostają. Żółte w hp tutaj? Oczywiście może być, lecz o wiele lepiej byłoby zastosować runy pod Armora. Da nam większy sustain na linii. Niebieskie w cdr... Najgorsza możliwa opcja dla Vladimira. Nie mówię, że są złe, lecz wybierając między AP/lvl a M.Res stanowczo lepiej brać AP. Quinty w cdr... Nie no wybacz mi, ale tutaj to jest już głupota totalna. Vlad to jest Nuker. Wiem, ile nerfów w grze przeszedł i jakie potworne zmiany w nim zastosowano, ale Quinty w CDR to gorzej niż głupota. Quinty to tylko AP, bądź też ewentualnie jeśli ktoś chce może brać HP.

Dobijasz do 40% i z buffem masz 60%? Ciekawa teoria. Wierzę, że jesteś nowy w League Of Legends, gdyż od dawien dawna maksymalny poziom redukcji Cooldownu wynosi 40% i nie cholery nie wiem, jak byś się starał nie osiągniesz więcej.

Czekam jeszcze tylko na item build, by skrupulatnie wyrazić swoje zdanie.

11.jpg

Opublikowano

Dobra, uwzględniłem uwagi No Sound, poprawiłem kod i jest na razie all ok można korzystać, ale poradnik nie jest skończony !

Nie mam czasu, a wiele osób prosiło mnie abym zrobił takowy poradnik. Macie więc tutaj kawałek z niego.

@Up allegro mi pomogło xD Kod wkleiłem i wyszło all Ok !

BYE

OndteAw.png
Opublikowano

Brakuje opisu postaci(ale to mało ważne), opisu danej fazy gry i rozdania spelli...

@Edit które masterki najlepsze na solo topa 21/0/9 czy 9/0/21 ?

Opublikowano

Na solo topa najlepsze są 21/0/9. Co do itemków DFG jest kompletnie niepotrzebny na Vladimira. Butki pod cdr na mida? Please... Still Sorcerer's. Po co na siłę budować Abyssala? Bierze się go w wypadku wyfeedowanego AP Carry w enemy teamie. Reszta itemków spoko. Masz też + za brak warmoga, czego osobiście na naszym Krwiopijcy nienawidzę.

Co do run.

Czerwone oczywiście dobrze, Magic Pen. Z niebieskich wywal te wszystkie. Na siłę jak już musisz to flat CDR, ale i tak AP/lvl lepsze. Żółte Tylko HP/lvl bądź Armor. Quinty Flat AP bądź Spellvamp. Reszta jest w porządku ;)

11.jpg

Opublikowano

Jeszcze go poprawię, DFG tam dałem po to że Vladimir to nuker a to jest niezbędne, super activ + ignite i ultra to juz wybuchowa mieszanka :D

Abyssal dałem tam dlatego żebyśmy nie byli papierowi, no tak Zhonya + Abyssal to juz mamy troche m resa i armora, a dodatkowo dużo ap.

A po co ci na mida Sorccerer's ? Zadko kiedy wrogi ap ma coś w m.res, ja tam bym wybrał na mid albo Ionany lub Merki

Co do Warmonga ^^ - Jak buduję się pod full tanka to oczywiscie że go kupuje, chyba nie widziałeś w akcji Vlada z 5-6k Hp który ma do tego 300 ap :D

OndteAw.png
Opublikowano

Po co mi Sorcerki? Really? Dla większej penetracji. Co za różnica czy enemy ma M.resa czy nie. Większa Penetracja > CDR. Jest nukerem, ale DFG jest przydatne do 1 Combo Champs Like Veigar. Abyssal jest itemem sytuacyjnym, więc nawet jeśli enemy miałby full ad byś go zbudował? Vlad jest cholera jasna AP Nukerem, więc powiedz mi dlaczego go robisz pod full tanka?

11.jpg

Opublikowano

Dałem przykładowy build, ulepsze go jeszcze ale na razie czasu brak.

Chcesz aby Vlad był papierem ? No chyba nie, nie robię go pod full tanka, zalezy to od sytuacji w jakiej się znajduję.

OndteAw.png
Opublikowano

Mylisz pojęcia. Full tank idzie w HP i Resisty. Vladem się idzie w AP z domieszką HP. Sensowne składanie popierdzielonych ilości hp jest bezsensowne, gdyż lepiej jest złożyć AP co nam przedłoży się na HP dzięki pasywowi.

11.jpg

Opublikowano

Bardzo fajnie by było jakbyś dodał jeszcze o fazach gry early, mid, late.... Bo wgl. nie mogę go ogarnąć :D. I na mida wolę te butki na m. pene niż te na cd :D

Opublikowano

Brak Ci cdr to weź sobie blue, bądź weź runki pod CDR, butów nie tykać pod Vlada :x

11.jpg

Opublikowano

Trololo, ja wybieram tylko Ioniany gdy nie ma w teamie żadnego mocnego ap

@Edit@@@@@

Up, a co byś dał za Zhonye albo Abyssal ?

OndteAw.png
Opublikowano

za Zhonye nic, bo jest to Core ale nie ASAP. Za Abyssala dałbym Void Staff.

11.jpg

Opublikowano

Dodano :

- Kosmetyczne zmiany w Głównym buildzie

- Nowy "AP-Tank" build

- Kolejność skili

- Zmieniony kod

;)

Pisać co jeszcze dodać :D

Zaplanowane :

+ i - postaci, jak grać early/late

OndteAw.png
Opublikowano

Poradnik ok, ale jeden komentarz mnie zaintrygował, mianowicie "Vlad to nuker"... Ja pytam od kiedy? Jego skille nie zabierają 3/4 hp w ciągu 4 s, one nie zabierają nawet pół jak nie jesteś OSTRO sfeedowany. A ulti robi Dmg po czasie więc nie wiem o czym ty mówisz, W robi Dmg dopiero w late, ale jak tam uważasz.

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Samo :O

Jak wale combo to ziomka nie ma, robi sie takie cos :

DFG + Ignite + Ulti to już jest 50% hp dobijasz Q ew E i W a następnie jeszcze raz Q bo cd to 3s

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...