Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad - wprowadzenie w świat

Podszywacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym prosic o jakis poradnik do gry silkroad... o pomoc w rozpoczeciu itd ;)

1. czy jest jakis polski prywatny dobry serwer bo slyszalem ze na globalu nudno.

2. jaka klasa jest dobra na poczatek

3. czy to prawda ze chinczycy sa lepsi od europejczykow

4. slyszalem ze mozna wybrac zawod typu thief/hunter i chyba handlarz.

5. co to jest alchemia i na czym ona polega ;)

6. i co to jest taxi i jakie korzysci ma kazda ze stron ;p

z gory dziekuje :P

Opublikowano

1.Ta było kilka polskich projektów, teraz mniej, ogólnie masz tu spis wszystkich servów:

http://www.mpcforum.pl/forum/436-publikacje-serwerow/

2.Chinska i jakiś build str żebyś nie padał tak często.

3.Zależy po prostu żeby dobrze grać europejczykiem trzeba być trochę ogarniętym i wiedzieć co i jak, ale przeważnie chodzi o to że chinczycy mają poty co 3sekundy a europejczycy co 15.

4.taa włśnie o to w tej grze chodzi:

http://silkroad-online.pl/32.system_handlu.html

http://silkroad-online.pl/33.konflikt_zawodow.html

5.Dzięki alchemi możemy sprawić że nasz item jest lepszy tzw. plusujemy żeby miał większy dmg, dodajemy stony żeby miał większy def.

cały poradnik:

http://www.silkroadonline.com.pl/forum/artykulyporadniki/alchemia-od-a-do-z/

6.Taxi czyli najprościej ujmując gościu z wyższym levelem zabiera cię na lepsze moby od ciebie i je ubija. Dzięki temu ty o wiele więcej expa dostajesz niż byś sam expił na mobach ze swojego poziomu, ale musisz mu zapłacić odpowiednią iloś golda (tyle ile sobie zażyczy) odpowiednio najczęściej za 1 godzinę.

I ja chciałbym sie jeszcze zapytać na jakim serwerze gra najwięcej ludzi? Na którymś z globalnym czy na privach.

Ogólnie większość osób gra na serverach globalnych, ponieważ nie dochodzi do takich rzeczy że server zostaje zamknięty z byle powodu, ale większość o ile nie wszyscy grają tam na bocie, bo raty są za niskie by expić samemu.

Co do privów według mnie lepiej na privach grać, gdyż jest tam większy exp, nie tak dużo ludzi używa bota i często są organizowane eventy ^_^

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Niedługo mają otworzyć Repose Xymha, ale jak na razie mają jakieś problemy, więc nie wiem jak to bd.

Na pewno ten zakładają po części polacy:

http://www.mpcforum.pl/topic/680219-zapowiedz-alphasro-8d-only-china-oldschool/

i na tym też na pewno dużo polaków gra:

http://www.mpcforum.pl/topic/701769-trollroad-online-90caprocjob-templenaprawione-skilleetc/

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Exp jest w sam raz pod bota ^^ Taki sucharek :D W 1,5 dnia masz max level . Ja bym zaczekał na twoim miejscu na Repose Xymha.

Opublikowano

po pobraniu trollroada od razu go chcialem wypakowac ale wyskakuje mi blad i to w tym najwazniejszym pliku

teraz pobieram play sro bo niby bardzo fajny ;] zalezy mi by sie nauczyc w to grac bo gra koxowna i slyszalem ze pvp super :] na globcu gralem ale zaraz mi sie znudzilo... mam nadzieje ze na privcu tak nie bedzie :)

Opublikowano

Na globalu - Isro znudziło się wszystkim którzy grali legit - czyli bez bota . Nie ma się co dziwić . Gra jest świetna , ale trzeba się nauczyć grać :] Privy się nie nudzą , szczególnie jak to będzie twój pierwszy priv :) Masz więcej pytań pisz.

Opublikowano

po pobraniu trollroada od razu go chcialem wypakowac ale wyskakuje mi blad i to w tym najwazniejszym pliku

teraz pobieram play sro bo niby bardzo fajny ;] zalezy mi by sie nauczyc w to grac bo gra koxowna i slyszalem ze pvp super :] na globcu gralem ale zaraz mi sie znudzilo... mam nadzieje ze na privcu tak nie bedzie :)

chyba jakiś bajek się nasłysłuchałeś :D w silka teraz grają praktycznie tylko osoby które grały kiedyś na officialach - czly znają ta gre co najmniej od 2-3lat.

Ogólnie silkroad jest bardzo nudną grą - i zapweniam ciebie że jak dobijesz max lvl i pograsz kilka-kilkanaście dni to też się tobie znudzi. Co do pvp to moze jest dość dobrze zrobione ale polega raczej jedynie na waleniu skillami bez żadnego ładu i składu.

Opublikowano

kolejne pytanka:

1. dzisiaj gralem w silkroada i gdy expilem to jeden z mobow mnie zamrozil i nie moglem sie ruszac po czy m bylem spowolniony... da sie usunac debuffy?

2. do czego sluza soldier pillsy

3. jak zarobic sporo golda?

Opublikowano

1.Za pomocą pili, zwalczają standardowe złe statusy (te takie fioletowe można kupić u zielarza).

2.Nie pamiętam za bardzo ale to chyba te do odkrywania kogoś gdy jest niewidoczny, albo do ściągania tych mocniejszych statusów.

3.Najlepiej robić trade.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

fire/force <- pod pvp,

@SoFarGone

u chn potki sa co sekunde a nie co 3...a road of repose raczej w te wakacje nie wystartuje ;d

Opublikowano

Według mnie lepszy będzie na początek glavier. Sam zaczynałem takim charem, lecz w tym bulidzie jest jeden problem... SP, gigantyczna liczba sp do wyfarmienia.

http://www.silkroadonline.com.pl/forum/full-str/glavier-ogolne-sprawy-build-by-tieu/

- tu masz wszystko opisane.

chada1.png

Opublikowano

no to już zależy od twoich upodobań, grasz na privie to przetestuj sobie pare bulidów i zobacz jakim ci się najlepiej gra ;)

chada1.png

Opublikowano

1. czy jest jakis polski prywatny dobry serwer bo slyszalem ze na globalu nudno.

2. jaka klasa jest dobra na poczatek

3. czy to prawda ze chinczycy sa lepsi od europejczykow

4. slyszalem ze mozna wybrac zawod typu thief/hunter i chyba handlarz.

5. co to jest alchemia i na czym ona polega ;)

6. i co to jest taxi i jakie korzysci ma kazda ze stron ;p

1. Tak, LifeSRO, Apokalypse czy jakoś tak.
  2. Wizard, Nuker, Bo
  3. Hm, zależy kto co woli. Europa ma inny system, np. wiele ludzi nie lubi czekać za potami kilka sekund, a u chinczyków można używać pote za pote. Wg. mnie EU ma większe dmg np. na rogue oraz wiz'ie, lecz chiny są barzdziej wytrzymalsi, brać takiego bladera / glavie pod uwagę.
  4. Tak, od 20 możesz wybrać sobie taki zawód, thiefem musisz zabić hunterów oraz zabrać towar wędrującemu traderowi, a hunter broni towar / trader przewozi i również chroni.
  5. Alchemią możesz wkładać bonusy do EQ, podnosić + przedmiotów itp.
  6. Taxi do jest podexpienie, np. jedne z sławniejszych na ongach, lub na sniperach w taklamakan. Żadko kiedy jest taxi za darmo, chyba że do np. 20, a tak to dość dużo kasy schodzi na takie taxi.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...