Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Plugin] SimpleAdmin

peras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - chciałbym wam przedstawić mój nowy plugin. Posiada on kilka przydatnych funkcji przy prowadzeniu serwera. Pisałem go kilka dni, podczątkowo był robiony na mój serwer, ale postanowiłem go tu opublikować. Będę go rozwijać, planuje do niego dodać system rang.

Komendy :

(/Komenda) ( permission)

- /KickPlayer<nick><powod> (simpleadmin.kick)
- /BanPlayer<nick><powod> (simpleadmin.ban)
- /GiveItem<nick><id itemu><ilosc> (simpleadmin.eq)
- /GameMode<nick> (simpleadmin.gamemode)
- /TpPlayer<gracz1><gracz2> (simpleadmin.tp)
- /GiveExp<nick><ilosc> (simpleadmin.giveexp)
- /Time<godzina> (simpleadmin.time)
- /SimpleAdmin (brak) - opis wszystkich komend.
- /Spawn (simpleadmin.spawn)
- /SetSpawn (simpleadmin.setspawn)
- /foodheal (simpleadmin.foodheal)
- /sethp <nick><hp>(simpleadmin.sethp)

Plugin posiada dodatkowo anty flyhack który można wyłączyć w configu (Latać może OP oraz osoba z permissions). Kolejną funkcją jest,to, że jak wykopie się np: diamenty, to wyświetla do na czacie, dla wszystkich graczy, również można to ustawić w configu. W niedalekiej przyszłości, chcę dodać do tego pluginu system rang. Proszę o komentowanie, jeśli znajdziecie jakiegoś buga, piszcie pod tematem, jest to wersja beta, więc proszę o wyrozumiałość.

Config:

Main:
joinmessage: true // Wiadomość że gracz wszedł na serwer (true - włączona, false - wyłączona)
quitmessage: true // Wiadomość że gracz wyszedł z serwera (true - włączona, false - wyłączona)
antyfly: true // Anty fly hack (true - włączona, false - wyłączona)

Mine:
info: true // Informacja o wykopaniu mineralu (true - włączona, false - wyłączona)
diamond: true // Informacja o wykopaniu diamentu (true - włączona, false - wyłączona)
iron: false // Informacja o wykopaniu zelaza (true - włączona, false - wyłączona)
lapis: true // Informacja o wykopaniu lapisu (true - włączona, false - wyłączona)
coal: false // Informacja o wykopaniu węgla (true - włączona, false - wyłączona)
gold: true // Informacja o wykopaniu złota (true - włączona, false - wyłączona)

Dodatkowe Permissions:

simpleadmin.fly - możliwość latania, standardowo ma ją OP.

Download :

[url="http://www.mediafire.com/?w47qlirk2gaq3cz[/url]

Skan:

https://www.virustotal.com/file/46720f39d1f7705ffbb458df4ef839e863350a93968ff8bdf87ba3965d5c4600/analysis/1345547185/

Instalacja:

Wypakowujemy wszystko z pliku rar do folderu plugins - a następnie otwieramy config.yml notepadem ++ i edytujemy plik według własnych upodobań.

Do Zrobienia:

- Blokada chatu dla danego gracza.

BugFix:

- Poprawienie komendy /sethp.

((Plugin był testowany na wersji bukkita 1.3.1, ale powinna działać również na 1.2.5, lecz niczego nie zapewniam !))

//gif w sygnie

Opublikowano

Plugin nie zachwyca niczym ciekawym, mieszanka Essentials z CommandBookiem i lekka zmiana komend, najbardziej mi się wydaje, że jest to połączony founddiamonds z przerobionym essentials.

Jednakże, jeżeli Ty go zrobiłeś to jestem pod wielkim zachwytem, wiem dobrze, jak ciężko malutki plugin napisać, a takie coś to tymbardziej. Masz jeszcze jakieś pluginy/pracujesz nad jakimiś?

Opublikowano

Mam zamiar zrobić plugin do rang - a potem może jakiś gamemod typu role play, zobaczę. Może za jakiś czas będę robić pluginy na zamówienie, ale staram się robić je za darmo niż komercyjnie.

//gif w sygnie

Opublikowano

Plugin ciekawy, ale jeśli dodasz jeszcze parę funkcji, to będzie jeden z lepszych pluginów na forum.

Może jakieś propozycje ? Pisze własnie plugin prefixów, który będzie poprawnie działać z tym pluginem.

//gif w sygnie

Opublikowano

nawet niezłe ;P ktoś zaczął wstawiać pluginy które sam zrobił :) rozwijaj dalej plugin i pisz inne;)

Powodzenia.

Opublikowano

Ehh nic trudnego dla osoby, która się chwile pouczy, ale cóż dam Ci lajka za chęci.

Przyznam ci racje, jeśli ktoś zna podstawy Javy to nie jest trudne nauczyć się api bukkita. Ważne jest aby znać język angielski, bo to podstawa. Dzięki za komentarze i lajki ;)

Chwilowo, będę mieć mało czasu na rozwijanie pluginu, ponieważ wraz z kolegą stawiam, serwer, ale w wolnych chwilach, będę starał się coś dopisać.

//gif w sygnie

Opublikowano

Update !

Poprawiono komende /sethp, która nie pozwalała ustawić wartości 20 i 0-2 ...

//gif w sygnie

Opublikowano

"Ban na czas"... Ban na czas mocno laguje serwer, gdyż to musi zawierać funkcję "RemindTask". Nie jestem pewien, ale jest chyba jakas funkcja, która wykonuje przerwę w podanym czasie.

Opublikowano

MyPay.pl jest serwisem który pozwala nam zarabiać nie małe pieniądze bez przymusu bycia pełnoletnim i w 100% wypłacalnym.

Zarabiamy wypełniając reklamy , a zarobione pieniądze można przelać na konto paypal które można zrobić za darmo.

Minimalna stawka wypłaty to 7.50zł, przecietnie za reklame dostajemy 20-50 gr, to nie zadne gowno typu bux itp. Ja zarabiam 150 zl miesiecznie. Ja te 7,50 zbieram w 1-2 dni! Ja w ten sposob zarobilem na minecrafta premium w 2 tygodnie.. Bez poleconych oczywiscie.. To niezle kieszonkowe!

Zarejestruj sie z tego linku a zyskasz na start 4 zl!

http://www.mypay.pl/...ef=73025&subid=

Opublikowano

Plugin, jak pisano powyżej, to mieszanka kilku pluginów, i raczej nie zachwyca, niemniej uważam, że godny "lubię to!". Napracowałeś się, a to, co przedstawiasz w chwili obecnej, to jedynie początek twojej prazy z Javą. Czekamy na twoje innowacyjne pluginy, mogące w przyszłości zrewolucjonizować Bukkita.

@EDIT

Tylko ta nazwa... Marzę o tym, aby w polskim Bukkicie królowały polskie nazwy. A SimpleAdmin... Zbyt angielskie. Może kolejne swoje projekty będziesz nazywał w ojczystym języku?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Plugin, jak pisano powyżej, to mieszanka kilku pluginów, i raczej nie zachwyca, niemniej uważam, że godny "lubię to!". Napracowałeś się, a to, co przedstawiasz w chwili obecnej, to jedynie początek twojej prazy z Javą. Czekamy na twoje innowacyjne pluginy, mogące w przyszłości zrewolucjonizować Bukkita.

@EDIT

Tylko ta nazwa... Marzę o tym, aby w polskim Bukkicie królowały polskie nazwy. A SimpleAdmin... Zbyt angielskie. Może kolejne swoje projekty będziesz nazywał w ojczystym języku?

Dobrze, dzieki za uwagę, postaram się nazywać je po polsku, oraz dawać polskie komendy, tak by dla tych co nie znają angielskiego tworzenie serwera nie było przeszkodą. Co do innych pluginów to mam zamiar napisać GameModa, na własny serwer który z czasem opublikuje. Przez jakiś czas nie będę nic nowego wydawać, ponieważ własnie pracuje nad gamemodem. Będzie on zawierał zestaw komend, rangi, rejestracje, możliwe, że system działek, lecz nie wiem czy będę robić rp, jeszcze nad tym myślę.

//gif w sygnie

Opublikowano

Jakbyś znał angielski, to byś przeczytał, że nie jest już wspierany i prawdopodobnie nie działa na nowych wersjach, więc nie widze sensu. Po 2. nie publikuje go na dev bukkit tylko tutaj.

//gif w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...