Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić server bukkit

SzymonPr0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy ,a to mój pierwszy post na tym forum, więc przejdźmy do tematu :arrow: Dziś pokażę Wam jak zrobić własny server do minecraft'a "bukkit" Zaczynajmy :exclamation: ->

1.Pierw wchodzimy na : http://bukkit.org/

2.Po czterech sekundach po prawej pojawi nam się takiego typu rzeczy :

Recommended Build for CraftBukkit: 1.2.5-R4.0 (build 2222)

10 Cze 2012

This new version is 11.1 MB big. Compared to the latest Recommended Build, this version contains the following changes: ...

Recommended Build for CraftBukkit: 1.3.1-R2.0 (build 2340)

Recommended Build for CraftBukkit: 1.3.1-R1.0 (build 2317)

Recommended Build for CraftBukkit: 1.2.5-R5.0 (build 2262)

Recommended Build for CraftBukkit: 1.2.5-

więc klikamy z tej niby tabelki pierwszy link.

Więc klikamy ten odnośnik na samej górze tej naszej wymyślonej tabelki z czerwoną ramką.

3.Klikamy duży zielony przycisk.

4.Czekamy cierpliwie aż nam się pobierze głowy plik servera z którego wyciągniemy wszystkie pliki.

5.Tworzymy nowy folder.

6.Wrzucamy do naszego nowego folderu nasz pobrany plik o formacie .jar.

7.Dowiadujemy się jaką mamy javę i bity-y naszego systemu.-Jak to zrobić ? już piszę :D Wchodzimy w folder z zainstalowaną javą u mnie to :MójKomputer/DyskLokalny"C: "/PlikiProgramów i w PlikiProgramów wchodźimy w Java-Folder i następnie powinnien tam się znajdować folder jre7 lub jre6 te liczby to nr javy.Teraz jak sprawidźić bit-Y kompa? Wchodźimy w :PanelSterowania/System i tam będzię napisanę o naszym komputerku i szukamy w tym ile mamy bit-ów. Teraz kopiujemy dopowiednią formułkę (KOD) :

Jeżeli masz system 64-bitowy i javę 6 to skopiuj to :

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Jeśli korzystasz z java w trybie 32-bitowe na komputerze 64-bitowym, zmiana w% ProgramFiles% do% ProgramFiles (x86)%

Jeżeli tak to skopiuj to :

@ECHO OFFSET BINDIR=%~dp0CD /D "%BINDIR%""%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jarPAUSE

Jak by ktoś nie rozumiał to :

Sposób nr 1 :

Zobacz sobie to: http://translate.goo..._server&act=url

Sposób nr 2: Skopiuj po kolei pojedyńczą wszyskie formułki.

8.W swoim nowym folderze tworzymy dokument tekstowy do którego wklejamy formułkę czyli tak zwany "kod".

9.Wybieramy nazwę bardzo polecam "run" i klikamy zapisz.

10.Ponownie wchodzimy w nasz dokument tekstowy i klikamy "Zapisz Jaką" i gdzie jest już wpisana nazwa runto nakońcu dopisujemy .bat i klikamy zapisz.

11. Powinienen nm sie zrobić w folderze nowy plik o formacie .bat jak wtedy zapisaliśmy to teraz się stworzył i klikamy na niego dwa razy czyli go włączamy i powinienen nam się generować świat :biggrin:.

12.Gdy na końcu będzie pisało :

[iNFO] Done (0,810s) ! For help, type "help" or "?"

(albo coś w tym stylu)

Jeżeli tak nam się pojawi to znaczy że właśnie zrobiliśmy własny server bukkit do Minecraft'a.

Ustawienia :

Gdy już włączyliśmy nasz plik .bat to go już zamykamy :exclamation:

I szukamy pliku "server" w rozszerzeniu PROPERTIES

Odpalamy go i mamy do zaznaczenia 2 opcje tym czasową mamy do zaznaczone pierwszą opcję i teraz musimy zaznaczyć drugą !!! i wybieramy program za pomocą którego mamy otworzyć nasz plik o foramcie PROPERTIES w moim przypadku jest to notatnik lecz polecam Notpad++

Link do niego : http://notepad-plus-...nload/v6.1.html

Jest to program do pisania trochę bardziej zaawansowany niż notatnik jest to program do pisania HTML,Javascript,C++ i inne języki komputerowe.

I gdy już wybraliśmy program po winno nam się to otworzyć ,a jak nie to otwieramy sami.

I mamy tam ustawienia server'a to zaczynajmy co najlepiej wybrać i co zrobić aby nam to najlepiej działało.

(co to znaczy) true-tak( co to znaczy)

allow-nether=true - czy ma być nether ?

level-name=world - nie zmieniać tego !

enable-query=false - nie wiem co to !

allow-flight=false - czy ma nas wywalać z servera podczas latania oczywiścia na /fly albo na creative można ,ale na pluginach których jeszcze bukkit nie zna to najlepiej zaznaczcie TAK.

server-port=25565 - nie zmieniaj !

level-type=DEFAULT czy ma buć superflat czyli super płaska mapa czy default czyli...

enable-rcon=false - nIe wiem !

level-seed= - możesz wprowadźić seed swojej mapy aby na niej grac nawet na serverze :shy: !

server-ip=*.***.**.*** - ip z Hamachi

max-build-height=256 - wysokość budowania na mapie !

spawn-npcs=true - czy mają być wioski i wieśniacy ?

white-list=false - To jest biała lista tylko osoby na niej zapisane mogę grać na serverze ona jest w plikach serverowych.

spawn-animals=true - czy mają być zwierzęta

snooper-enabled=true - Nie wiem

texture-pack= - czy ma być serverowe texturki

online-mode=false - TO JEST BARDZO WAŻNE ! ! ! false to znaczy że osoby bez premium mogą grać ,

a true to znaczy że tylko premium. PS:gdy zaznaczyć bez premium to osoby z premium też mogą wbić.

pvp=true - czy ma być pvp (czyli że można siebie bić)

difficulty=1 - poziom trudności (1-Łatwy,2-Noramlny,3-Trudny,0-Pokojowy)

gamemode=0 - tryb gry jeden to creative ,a 0 to survivar.

max-players=6 - Ilośc graczy którzy mogą wejść(Ilość slotów)

spawn-monsters=true - czy mają być potwory ?

view-distance=10 - nie wiem

generate-structures=true - czy mają być jakieś struktury na mapce ? - czyli lochy i jakieś tam świątynie.

motd=Wyspa Survivar - i ostatnie opis czyli : co piszę pod nazwą servera.

post-713358-0-56349600-1345545555.png

Wiem że slabo widać ale nie wiem czemu mi się obr. zmiejszył.

Tu gdzie widzicie Public Server tu będzię Wasz własny opis !!!:biggrin:

Ostatni krok to zapisania (Nie zapisuj tego tak : "Zapisz jaką" tylko kliknij "Zapisz" !!!

Włącz server i ciesz się publicznym serverem minecraft.

Zaproś na niego znajomych lub brata budujcie i niszczcie !!!

Ja już się zwami żegnama mam nadzieję że docenicie to co napisałam dla Was.

Cześć i POZDRAWIAM:cool: .

post-713358-0-56349600-1345545555.png

Opublikowano

Brzydzkie , zły dział , nie wiem kto bedzie chcial to przeczytac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...