Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Ktoś zalogował się na mój komputer

Arg0oS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą dostałem informacje z Origin że ktoś zalogował się na moje konto z innego komputera, szybko pomóżcie co mam zrobić zmieniłem hasło co dalej?

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

1. Przeskanuj komputer pod kątem groźnych wirusów.

2. Jeżeli nie masz wirusa zmień wszystko: hasło do konta, login a raczej nick battlog, email i hasło do emailu. Złodziej nie będzie mał id (nick z gry lub email) do zalogowania i hasła w końcu wszystko zmieniłeś.

3. Jeżeli masz wirusa zacznij usuwać go a w tym czasie leć do kolegi/sąsiada i tam zmień - to potrwa 10min ;) A i nie trzeba nic ściągać tylko przez stronkę.

Tu są cenny minuty - im wcześniej się postawisz tym masz większe szanse na uratowania konta.

Jeżeli ci ukradli zrób dwa zdjęcia swojej gry tzn. zamknięte pudełko + paragon kupna oraz otwarte pudełko z widocznym cd-keye + paragon i wyślij na support oraz dopisz że jesteś właścicielem konta tylko ktoś ci ukradł i chcesz je odzyskać a te zdjęcia to dowód - klucz przypisany do konta origin jest taki sam jak na pudełku

Jeśli kupowałeś wersje elektryczną przez allegro - pewnie i skan też masz możesz go też wysłać.

Jeśli kupowałeś przez origin wersje elektryczną podaj im numer konta bankowe, oraz dane osoby wykonującej przelew.

Mam nadzieje że pomogłem ;)

Opublikowano

jaki antywirus jest najlepszy? Konta nikt nie ukradł puki co ale dostałem informacje o zalogowaniu się z innego komputera

Opublikowano

też mi ktoś ostatnio włamał się na origina i zmienił wszystko nawet nie wiem jak ale miałem na nim tylko fife kupioną za parę zł więc dużej straty nie miałem ale nigdy więcej niż z originem

Opublikowano

dziwne gdyż nie ściągam żadnych hacków czy podejrzanych rzeczy...

@Googlus

płatny albo bezpłatny podaj kilka propozycji

Opublikowano

@Arg0os

przeskanuj kompa programem Malwarebytes anti malware. Chyba najlepszy taki darmowy skaner.

A po tym jeszcze najlepiej użyj programu ComboFix. Mi pomógł wiele razy, przeczyści i naprawi wszystko.

No i oczywiście zmień hasło.

/link poza MPC

Opublikowano

hasło zmieniłem natychmiastowo, i tak jestem spokojny o moje konto gdyż wszystkie klucze mam w wersji pudełkowej lecz muszę powiedzieć że mnie to zaniepokoiło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...