Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zrzuty klawiatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym się nauczyć a raczej spróbować napisać program który zapisuje ruch klawiatury i wysyła mi go na e-mail coś w deseń powrzechnie znanego keyloggera lecz tylko i wyłącznie do mojego komputera, chciał bym użyć do tego programu Delphie który mam już na komputerze.Szukałem po internecie ale większość "poradników" była nie jasna i próba ściągnięcia "szkieletu" kończyła się na tym że wykrywał wirusa.Chciał bym go pisać jak to mówią od podstaw bym mógł później z dumą patrzeć na swoje dzieło.

Możecie mi pomóc?

Opublikowano

Dziwne ze wykrywal wirusa skoro wszelkiej masci keyloggery sa w koncu programami szkodliwymi, wiec antywirus powinien w takim kodzie wykryc wirusa.

Instrukcja jak zrobic co chcesz.

1. Znajdujesz adres funkcji przerwania odpowiedzialnej za przerwania klawiatury w wektorze przerwan.

2. Zakladasz hooka na ta funkcje, tj.:

a) Piszesz wlasna funkcje przerwania, ktora wysle do Ciebie informacje o kliknieciu.

B) Wywolujesz stara funkcje aby system sie nie je****

3. Podmieniasz adres starej funkcji w wektorze przerwan na swoja funkcje.

4. Smiga az milo.

Opublikowano

...albo w AutoIT używasz funkcji _IsPressed, tworzysz tablicę z id i przyciskami (i ogarniasz to ładnie pętlą), a następnie to jakoś ładnie logujesz do czegośtam i ślesz na maila

@UP:

Nigdy o takim czymś nie słyszałem :D

Albo ja jestem niedoinformowany, albo ty palisz tego za dużo :D

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...