Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trojan z FB

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Dzisiaj dostałem od kolegi na fb jakić link, wszedłem w niego i pobrało mi zdjęcie jakichś niemek z piwami. Po jakimś czasie, gdy rozmawiałem z kolegą okazało się, że to był trojan, on to dostał od koleżanki, która też to pobrała. Napisał, że gdy to pobrał, to antywirus wykrył mu trojana i stwierdził, że trojan ten przesyła owy plik z wirusem do znajomych na fb.

Pytanie: czy mam się bać, że trojan zrobi coś z moim kompem? Na razie skanuje system, ale to trochę potrwa.

W treści wiadomości był napis Wer ist das i właśnie link do owego trojana.

37496916.png

Opublikowano

To lepiej niech skanowanie się skończy, ew. pobierz malwarebytes czy coś, w tym czasie nie wchodź na facebooka bo innym to roześlesz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

wystarczy skasować posty z linkami nie chodząc w nie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP bez sensu , jezeli posty non stop bd sie wysylac nawet gdy on bdz off-line...

Jedyna rada to poprostu to usunac

Co do tego to tez mialem takie cus i gdzies w plikach systemowych wykrylo mi 2 pliki które byly trojanami , po usunieciu ich wszystko bylo git.

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Ja wiem co zrobic CZYTAJ!!

Napisz mi na pw twoj sprzent czyli

procesor itd

Jak bendom dobre to ci wysle program co usuwa wszystkie wirusy na kompie albo oczyszcza pliki z wirusów

Jesli mi chodzi o twoj procesor to nie chce cie zchakowac tylko ten program zeby dzialal musi miec naserio dobrego kompa

Opublikowano

bez sensu to ty piszesz

wykrywa tylko w cookies i cache przeglądarki zapis bytności na stroni ze skryptem, a rozsyła się poprzez wejście w link do kontaktów w profilu dlatego należy skasować wiadomości z tablicy i z prywatnych PM by na nie nie wejść ponownie

nic nie instaluje się ani nie zaraża dysku czy plików na nim poprzez taki skrypt

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przeskanowalem szybkim skanowaniem za pomoca tego programu do skanowania firmy Microsoft i znalazlo mi jakis wirus win32/irccośtam.fy (czy jakos tak) i wyskoczylo mi, ze program nie moze trgo usunac i ze mam uzyc pelnego skanowania antwirusem.

No coz, wlacze te skanowanie na noc i jutro napisze czy pomoglo.

sorry za bledy, pisalem z telefonu

37496916.png

Opublikowano

Przeskanowalem szybkim skanowaniem za pomoca tego programu do skanowania firmy Microsoft i znalazlo mi jakis wirus win32/irccośtam.fy (czy jakos tak) i wyskoczylo mi, ze program nie moze trgo usunac i ze mam uzyc pelnego skanowania antwirusem.

No coz, wlacze te skanowanie na noc i jutro napisze czy pomoglo.

sorry za bledy, pisalem z telefonu

I myślisz że znajdziesz coś tym shitem? <3

Opublikowano

nawet jakbys nie wchodzil na fejsa to to i tak rozsyla wiadomosci do znajomych pozatym jak masz dobrego anty wira to pewnie ci tego syfa usunie

Ta sygnatura nie istnieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...