Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Konfiguracja połączenia z internetem (XBOX360)

MrMicro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dnia wczorajszego zostałem posiadaczem konsoli Xbox 360+Kinect. Gratis dostałem konto live gold. Oraz grę Fifa 12 z dodatkiem Euro 2012. Abym mógł grać w ten dodatek musze się połączyć z internetem. A więc wybieram na Xbox'ie swoją sieć łącze się. I nagle nie może się połączyć z siecią.

Konfiguracja jest ustawiona na automatyczną i wszystkie te ip/bramy są na 0.0.0.0 . I nie wiem jak to podłączyć Mam router do komputera a drugi router (chodzi mi o tą skrzynkę z antenami) mam na strychu podpiętą. Nie chcę przenosić tych routerów więc pytam się was w jaki sposób podłącze się bezprzewodowo Xbox'em. ? Próbowałem wpisywać te ip z komputera i nie działało. Czekam na wasze rady.

//Reklama OFF.

Opublikowano

Nie wiem jak to sprawdzić. Mam Router na strychu, a przy komputerze mam taką antenkę która łączy się z tym routerem

//Reklama OFF.

Opublikowano

Aha czyli w kompie masz karte wifi ;) Podaj jaki masz model routera.

Wpisz w przegladarce 192.168.1.1 lub 192.168.0.1 powinien wyskoczyc monit o podanie loginu i hasla,zalogujesz sie i powinienes miec tabelke filtracja adresow MAC czy cos podobnego,sprawdz i napisz.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Własnie nie mam w kompie wifi. Tylko mam taką antenkę podpinam ją do komputera a ona łączy się z tym routerem na strychu. A ta antenka do komputera wygląda dokłądnie tak : airlive-WL-1600USB--RyT.jpg

//Reklama OFF.

Opublikowano

Wpisuję to na Przeglądarce Google Chrome i piszę

Strona internetowa jest niedostępna

Czyli w tym przypadku takiej strony nie ma.

//Reklama OFF.

Opublikowano

Dobra, był u mnie taki informatyk coś tam porobił i działa. Dzięki za porady, Temat do ZAMKNIĘCIA

//Reklama OFF.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...