Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Odkrycia Thaum craft 1.2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem nie tylko z Thaum Craftem, ale także z innymi rzeczami lecz po kolei.

1. Od dłuższego czasu nie mogę odkryć w thaum crafcie chyba 4 rzeczy które mi zostały, a są mi bardzo potrzebne w rozgrywce. Czy można coś zrobić z tym, żeby jak najszybciej to odkryć? (mam ogółem 12 quaestium obłożonego ksiązkami i cały czas daję tak artefakty/ksiązki i jedyne co przez prawie 2 dni mi wypadło to branzoletka void, ale tortourus)

2. Equivalent exchange, a mianowicie czarna/czerwona materia. Jak pewnie osoby korzystające z tego moda wiedzą, po użyciu np. kilofu z czarnej materii (klikając PPM) na jakąś rudę, mając przy tym paliwo, chociażby węgiel, powinna nam się cała ruda zebrać i leżeć na ziemi czarna kulka. U mnie do tego momentu jest ok, lecz po zebraniu powinny być te surowce, powiedzmy 8 żelaza, ale ja mam te czarną kulkę "loot ball" i nic z nią nie idzie zrobić. jak takie coś naprawić?

3. To już tyczy się samego minecrafta oraz czesciowo elemetrar creepers. Mianowicie co jakiś czas pojawiają sie obok mnie od 1 do nawet ok. 20 psów/wilków, jak kto woli, czasem creeperów tych do "oswojenia" a jak jestem przy dżungli, to są to oceloty.

Moje pytanie brzmi, jak całkowicie usunąć psy/oceloty z minecrafta, które pliki usunąć. Oraz które pliku usunąć, aby pozbyć się tamtych creeperów.

Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam ;]

Opublikowano

Jeśli chodzi o punkt 3, miałem tak kiedyś. Za dużo modów napchałem do jednego minecraft.jar,

lub po prostu to była wina któregoś z tych modów.

Jeżeli inni nie mają tych problemów, po prostu jest za dużo modów.

Będziesz musiał od nowa je instalować i wgrywać, bo zgaduje że pewnie ściągałeś paczkę.

challenger.png

Opublikowano

Ja ledwo jakiekolwiek oceloty i psy znajduje wiec to jakis mod raczej

A co do EE2 to masz buga

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Nie idzie przyśpieszyć odkrywanie itemów, to jest losowe, ja zanim odkryłem wszystkie to miałem po 10 każdego :D Co do drugiego pytanie, to przeinstaluj EE2, a odp. na 3 too.... Jakiś mod się gryzie z innym i tworzy bugi :) Jeśli pomogłem to liczę na like.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...