Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Więcej RAM dla Minecraft'a

SpaceRider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć...

Mam problem, bo nie mogę przeznaczyć więcej RAM'u na Minecraft'a. Używam Windows'a 7 32 bity. Robiłem to według dwóch poradników. Poradnik który stworzył Husiek na YT i ktoś tam na craftsite.pl.

Mam 4 GB i chciałem przeznaczyć 2 GB czyli 2048 MB. Gdy wpisze javaw wyskakuje mi błąd " cannot acces jarfile blablablabla " a gdy mam samo java to konsola znika po sekundzie. Minecraft'a mam oryginalnego tzn. premium. Pomoże mi ktoś ? Ważne to dla mnie, bo nagrywam let's play'e z Minecraft'a, ale przez lagi które mam czasami jest trudno :x

Z góry dzięki za pomoc !

j9vg4y.jpg
Opublikowano

Nie próbowałem jako administrator, ale sekunda sprawdze. Jeśli nie zadziała podam Ci tekst z pliku.

@edit

Nie działa gdy odpalam jako adm. Tutaj masz teksty które tam wpisywałem, bo próbowałem pare sposobów :

1. javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "C:\Users\Łukasz\Desktop\Minecraft.exe"

2. javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "C:\Użytkownicy\Łukasz\Pulpit\Minecraft.exe"

3. javaw -Xmx2048m -Xms2048m -jar "C:\Użytkownicy\Łukasz\Pulpit\Minecraft.exe"

4. javaw -Xmx2048m -Xms2048m -jar "C:\Users\Łukasz\Desktop\Minecraft.exe"

i jeszcze raz tak samo tylko że zamiast " javaw " wpisywałem " java " to wtedy konsola po sekundzie znikała.

j9vg4y.jpg
Opublikowano

Java nie odczytuje polskich znakow.

odpal przez laucher http://www.minecraft...s-options-news/

Skan dam okolo 12

Pisane na PS3

Będzie działało na 1.3.2 ?

@edit

Jak zmieniam na 2048 to crash'uje gre i jest ten ekran co pokazuje błędy z Minecraft'a, ale jak mam na 1GB to działa.

@edit

W właściwościach PC pisze że mam 4 GB RAM i 3.5 GB dostępne ?...Jak dam 1024 do Minecraft'a i dam F3 w grze to pisze allocated memory 100% tzn. tylko 1 GB moge przeznaczyć na Minecraft'a ?

j9vg4y.jpg
Opublikowano

Dalej moge dać max 1024 MB max., ale mam inny problem. Gdy wgrywam Optifine'a poprzez tego launcher'a na minecraft.jar mam czarny ekran a gdy wgram na minecraft-1.3.2.jar to działa, ale inne mod'y nie :x

j9vg4y.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...