Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym zmieniać wartości w grach na FB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie powinienem zamieścić ten temat ale chciałbym się dowiedzieć jak zmienić wartości w grach na facebooku coś a'la firebug. Tak żeby wartość była zmieniona tylko u mnie. Nie zależy mi na hackowaniu tych gier tylko na uwiarygodnieniu moich programów.

Opublikowano

gry przeglądarkowe to ciężkie kandydaty. Większość danych przetrzymywana jest na serwerze i głównie możesz uzyskać efekt wizualny. Na początek pobaw się CE, poznaj konstrukcję gry i co możesz w niej zmienić. Jak już tak bardzo chcesz pisać trainery to zacznij od hakowania licznika w pasjansie systemowym.

//edit: uzyskać efekt u jedynie u siebie możesz edytując skrypt za pomocą CE.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Tak, na tym mi właśnie zależy. Efekt ma być tylko wizualny i widoczny tylko u mnie. Nie zależy mi na prawdziwym hackowaniu :). Jak to dokładnie uzyskać? Zmienia się wartości tak jak w firebugu? I czy będzie się dało tak zrobić też na grach facebookowych?

Opublikowano

Tak, na tym mi właśnie zależy. Efekt ma być tylko wizualny i widoczny tylko u mnie. Nie zależy mi na prawdziwym hackowaniu :). Jak to dokładnie uzyskać? Zmienia się wartości tak jak w firebugu? I czy będzie się dało tak zrobić też na grach facebookowych?

pooglądaj tutoriale na YouTube, poczytaj tematy w subforum CE. Co do gier na facebooku, można spróbować, ale większość gier używa flash, więc niektóre wartości mogą być nieedytowalne (np. szybkość ruchu, ataku, to wymaga ingerencji w czas wtyczki, a większość się crashowała przy nawet delikatnej zmianie timera).

57199140501148694665.png

Opublikowano

Widziałem tuty ale nic mi z tego nie wychodzi. Zależy mi tylko na tym, żeby dodać sobie np. 1000000golda do jakiejś tam gry ale żeby to było tylko wizualne. Ale nie mogę tego zrobić. Próbowałem na przykładzie facebookowej gry Dragon City ale nic z tego. Nawet nie wiem czy odpowiednie wartości edytuję :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...