Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań związanych z grą C9

kamugo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem w tej grze początkujący. Mam parę pytań jej dotyczących:

1. Jakie skille powinien rozwijać Warder? Czy są jakieś określone buildy?

2. Jak się odbywa crafting w tej grze? Skąd wziąć na niego materiały? Czy craftowanie może się nie powieść? Czy można rozwijać umiejętność craftingu? Czy materiały są drogie?

3. Jak się odbywa w tej grze ulepszanie? Czy jak pójdę do kowala to mogę ulepszyć broń od razu, czy uszę mieć jakieś materiały? Jeśli tak to jakie? Czy są jeszcze inne możliwości ulepszania?

4. Co to takiego jest Nitro cube i do czego służy?

5. Czy w tej grze jest jakiś system alchemii albo coś w tym stylu? Jeśli jest coś jeszcze proszę o wymienienie.

6. Mam narazie 20 lvl witchblade i zamierzam wybrać Wardera, bo słyszałem że ta klasa jest najlepsza na instancje. Jak mogę go wybrać? Gdy podchodzę do trenera witchblade, mogę się przenieść do future of forest i obejrzeć skille obu klas, poczytać ich historię itp. Jednak nie wiem jak wybrać jedną z nich. Mogę tylko powrócić o miasta.

7. Jak zarobić pieniądze na niskim lvl-u? Wiem że jednym ze sposobów jest chodzenie na Gobliny ze scraftconych mapek oraz robienie questów. Czy są jeszcze inne sposoby?

8. Na jaki lvl opłaca się scraftować sobie seta? Ile jest slotów do założenia eq (pytam, bo chcę wiedzieć ile części trzeba scrafcić), i czy trudno scrafcić perfekcyjne itemy?

9. Czy jest w tej grze dom handlowy? Jeśli tak, to jak się do niego dostać?

Jeśli będę miał jeszcze jakieś pytania, to je dopiszę(pytań tych nie ma w faq, więc proszę o nie spamowanie że te pytania już były).

Opublikowano

1. Na google poszukaj buildów, na pewno jakieś znajdziesz.

2. Materiały dropisz, lub kupujesz. Cena zależy od tego, jaki przedmiot chcesz zrobić.

3. Musisz mieć Enchancing Stone, czy jakoś tak. Inne możliwości nie są mi znane.

4. Nie wiem.

5. Alchemia to może być Twoja robota.

6. Tam nie wybierasz profesji. Musisz zrobić parę misji i trafisz na tą, gdzie będziesz wybierał klasę.

7. Tak, questy i Goblin Hoard. Potem kasa to nie będzie duży problem. Innym sposobem jest sprzedawanie itemków...

8. Z tego, co wiem, ludzie 50 lvl często robią sobie set na 35 lvl i broń na 47. Mam przypuszczenia, że ten set to jest Perfect z Hella, który jest na 35 lvl, a jest tak samo dobry, jak ten na 47.

9. Jest Trading Office. W mieście są dwaj NPC od tego.

51708373187730018158.png

Opublikowano

Co do skillów wardena zaraz Ci powiem co i jak które warto brać, a których nie :)

2. Materiały możesz tworzyć podczas craftingu, kupić w ah, wydropić.

3.Tak jak kolega napisał od 30-40 enchanting strone (jakoś tak :D) później 40-50 jeszcze inny kamyk, łatwo się zorientować.

4.W nitro cube możesz łączyć właśnie np. kamyki do ulepszania z tych na 30 poziom na te na 40 w tym przypadku 10 kamyków na 30 daje x na 40 (losowo 3,10,50, przynajmniej takie wartości ja na razie dostawałem).

5.Alchemia to rodzaj craftingu, na 1 postaci możesz mieć maxymalnie jeden zawód (nie wiem jak to ująć, chodzi o to że jak masz woodwaker- koleś przerabiający materiały drewniane, to nie możesz mieć alchemist, czyli właśnie alchemii).

6.Rób wszystkie misje u Master Alexa, on Cie poprowadzi do Alite Witchblade'a i Wardena/Slayera (w zależności co wybierzesz)

7.Oczywiście :D Choćby craft, tworzenie eliksirów, ludzie czasami tak drogo je kupują że śmiać się chce, możesz jeszcze zbierać ziółka, i wystawiać na ah.

8.Jeżeli mówisz o eq na pvp to nie rób do 50 lvla, dopiero później zaczynaj wardenem pvp, wcześniej też jest dobry, ale trudno go ogarnąć :)

9.Tak jest wspomniałem o nim kilka razy :D AH- AuctionHouse- Dom Aukcyjny/Handlowy :D

1.Skille:

Accions:

Helldive Burst- 10 poziom (dalej szkoda sp, bo dodaje tylko trochę dmg, a uderzeń jest tyle samo)

Twisting Flip Kick-nic, jest zbędny

Turning Kick-Nic, także zbędny (są zbędne bo mają obrażenia fizyczne, a nie magiczne)

Cross Combination- nic ....

Skulljape- do 10 poziomu, gdy wymaksujesz postać, i resetniesz sp (o ile będziesz miał zwój) to nie dodawaj w niego, bo będzie zbędny, ale wcześniej się przydaje :)

Iceball- 10 poziom

Icecrystal-10 poziom

Vampiretouch- ja nie dodawałem wcale, bo mało absorbuje hp :)

HorizonJack- do 5 poziomu, przydaje się w unikaniu ciosów wroga (nie dawaj tego skilla pod slota tylko używaj go ręcznie <skok+q>, znaczy możesz dać pod slota, ale osobiście polecam ręcznie używać ! :D

Tempest-1 skill aoe ja dałem do 8 poziomu

FrostWall- 1 poziom (przydatne na pvp)

FreezingSword- nic

FrostBreath-10 poziom

FrozenFlasher-5 poziom

NaturalFog-1 poziom

MirageBarier-nic

ManaConver...-nic

FrostStep- nie wiem, mało przydatny ja nie pakowałem w niego

DivineAssalut- 1, jak później starczy Ci sp to możesz coś w niego dodać

FrozenWind-5

IceWitchCrylius-nic (nie wiem czemu, ja nie dałem do pve mi się nie przydaje, a w pvp postawie, 3-4 hity dostanie i pada, ten kryształ)

Blizzard-5

Commands:

RiddleKick- 1

Blarning Sit...-1

ViperKneeKick-1

FearThrow- nic

FrostBomb-1

HeldriveSmash-1 (można dać więcej, jest to skill pasywny który wzmacnia skill Heldrive Burst)

Pasywne:

MaxHp-dodawaj zawsze

Magic Mastery-to samo

Magic Mastery II-to samo

MaxMP-Dodaj do 6-8 poziomu, później z maną raczej problemów nie ma (na pvp), a na pve jakoś przejdziesz, mi się udało :D

Uff to chyba tyle licze na like pisałem aż 20 minut! :P Nie kopiować bez zgody :D Być może później zrobię z tego tuta :D

@Losiu

Na końcu języka to miałem, i napisać nie potrafiłem :D o S-rare :D

Opublikowano

Ja ci odpowiem na 4 bo kolega 2xup odpowiedział na reszte

Refine: wsadasz tam item który jest Refinable(napis na przedmiocie) no i otrzymujesz z niego dane ORE(weapon albo armor) - potrzebne jest to do craftu

Combine: zamieniasz jakieś itemki na lepsze, zbytnio ci to nie opisze ale np. można wsadzić Magic Stone 10x a dostaniesz 3 lub więcej tych do ulepszenia przedmiotów 35+,

Dismante: wsadzasz niepotrzebne przedmioty(weapon lub armor) i otrzymujesz ulepszacze albo czasami kamienie zwiększające dmg np. Air,Fire itp.

A i jeszcze coś set S-Royal na 47 Rare jest lepszy niż pefecty z hella na 35- dają i wieksze statystyki i defa, a do crafcenia perfect itemków są własnie dana klasa np. Tailor może crafcić Perfect Shoulders

fs.png

Opublikowano

Coś ten build besiek nie teges, ale ja się nie wtrącam ...

Dlaczego ? Mi się gra na nim i na pvp świetnie i na pve ^^

Na pvp mam wszystkie potrzebne skille offensywne, wszystkie potrzebne uniki, bez zbędnych kopniaków czy innych badziewi, te "buffy" o ile można to tak nazwać, prawie nic nie dają w pvp, przydatne jedynie w pve, choć bez nich też się obejdzie. Więc nie wiem czego się tu doczepić ..

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedzi na tamte pytania i podanie buidu (lekko go zmodyfikuję :P). Chciałbym zadać jeszcze parę pytań:

- Jak mogę zdobyć notę S za styl? Zawsze zdobywam a lub s za technikę, zabicia i skill, ale za styl mam niką ocenę.

-Co mogę zrobić z itemkami na 27 lvl zdobytymi w goblin hoard?

-U kogo mogę tworzyć eliksiry? Czy materiały są ciężkie do zdobycia?

- Czy w czasie walk na arenie mogę używać potek/wspomagaczy?

-jaki atrybut jest najbardziej potrzebny dla wardera (kryt, siła itp)?

- Co to są Mystery item chest, które dostaję od Leony?

- Ponawiam pytanie w jaki sposób szkoli się alchemię/kowalstwo/crafting etc.

- Cos się bardziej opłaca, sprzedawanie itemków u handlarzy czy wymienianie ich u kowala na itemy?

- Do czego służą itemy typu crude wood log?

- Do czego służą Slayer spellstone i co mogę z nimi zrobić?

- Co daje holy water i jak to wytworzyć?

- Jakie są sposoby na zarobek na wyższym lvl-u?

Wiem że pytania takie trochę noobskie, ale pierwszy raz gram w grę tego typu i ciężko mi ogarnąć, szczególnie że nie za bardzo znam angielski.

Opublikowano

-

- Sprzedać, założyć. :D

- Musisz do tego mieć pracę alchemika.

- Dołączam się do pytania.

-

- Zależy, jaki typ sobie wybierzesz, to dostaniesz różne materiały. Np. Jakieś tam Reagents to są rzeczy do alchemii i proszki.

- W każdym mieście jest dom, albo podziemia, gdzie są goście, u których możesz się zatrudnić.

-

- Do craftingu w celu wbicia lvla w swojej "robocie".

- Dodaje jakąś tam siłę na dane mapy, z tego, co wiem.

- Musisz mieć różne kryształy. Holy Water daje atrybuty na stałe.

- Drop itemków i sprzedawanie ich. Na Oberon's Haven - Hell można dobrze zarobić.

51708373187730018158.png

Opublikowano

Punkty stylu dostaje się za akrobacje w locie, w późniejszym etapie gry, nie ma z tym problemu :P Ja nie mam ;D

Te przedmioty dismantluj, fajne rzeczy czasami z dis lecą, a tak poza tym to jest to nic nie warte :)

Materiały zdobyć łatwo, wystarczy zorganizowana gildia :) Eliksiry najpewniej w tym takim dużym kotle (nie pamiętam nazwy) Koło kolesia u którego uczyłeś się alchemii.

Wis :) Najlepsza mądrość, ewentualnie zmieszaj eq Wis i Wis/Crit

Zależy od tego czy potrzebne są Ci składniki czy nie i od tego czy potrzebujesz kasy :D Rób wg własnego uznania.

Są to itemy do craftu w tym przypadku Woodworking :)

Spellstony są wymagane do użycia niektórych skilli, u wardena trzeba je mieć, bo nie użyjesz wielu przydatnych skilli :D Są tanie i powoli się tracą.

Do 50 lvla nie trzeba zarabiać :D Ale warto coś mieć przy sobie, później instancje, dropanie rzadkich składników, sprzedawanie ich i inne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...