Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki telefon wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę kupić telefon do 680zł w abonamencie 39-40zł. Sieć dowolna, okres umowy też.

Co polecacie ?

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Opublikowano

Sieć nie ma tutaj znaczenia ponieważ operatorzy nie mogą ingerować w system Windows phone :) Więc polecam ci

- Nokia Lumia 710

- HTC Mozart

Obojętnie jaka sieć

Wszystkie łapią się na spokojnie w przedział cenowy i kupisz je jako nowe na allegro ale przy takim abonamencie to pewnie około 250zł kosztować :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Bo Windows Phone jest po prostu zarąbisty :) tak jak korzystasz pewnie z XP albo Windows 7 i przeważnie 99% userów kocha te systemy tak samo będziesz miał z Windows Phone :) Ja sam posiadam ten system i za żadne skraby nie wrócę do Androida...... Teraz mam Lumie 710 z Windows Phone 7.5 Tango..... Po premierze Windows Phone 8 wszystkie telefony dostają aktualizację do Windows Phone 7.8. I nie są pozostawiane na lodzie tak jak jest to z androidem, gdzie w tym momencie dalej produceni wydają telefony z leciwym już Andkiem 2.3, takie telefony przecież nie mają żadnych szans na jakie kolwiek aktualizacje.....

Windows Phone :) już we wrześniu debiutuje Windows Phone 8 ja bym zaczekał jeśli możesz za pewne będzie to jeszcze fajniej wykonane i jeszcze więcej funkcji... Ale pewnie na samym początku cena komórek będzie oscylować około 1000zł tak mi się wydaje oczywiście.. Mi się w lutym kończy umowa i od razu biorę coś z Windows Phone 8. Poczytaj zobacz jak to wygląda :) i nie czytaj jakiś komentarzy trolli którzy w życiu nie mieli tego w ręku.... i pierdzielą jakieś głupoty.....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja już swoje napisałem.... Android nigdy więcej.... Nie ma takiej wydajności jak WP... tego jak sam system działa.. ta płynność bez względu na ilość aplikacji otwartych + te działające w tle.....

Jak chcesz :) jeśli brać telefon z androidem żeby być z niego zadolowonym i żeby nie zamulał się po chwili to tylko high-end... takie jak Xperia S, SGS3, SGS2..... które mają procek jak rakieta wtedy powinno być ok.... Ja mówię to z własnego doświadczenia jak i doświadczenia kolegów :) gdzie przynajmniej raz na tydzień telefon im się zaiwesza... Ja mam Lumi 710 4 miesiące... ani razu nie miałem zwiechy... i wyłączenia się od tak bez przyczyny... jak to ma w zwyczaju android..

Opublikowano

Lubisz grac na telefonie, bawic sie programami, modyfikowac oprogramowanie? Jesli tak to Android.

Lubisz smsowac, dzwonic, prosto i latwo przegladac internet, odbierac poczte, sluchac muzyki? Jesli tak to Windows Phone (albo jakis iPhone)

Do tej ceny kolega wyzej podal dobre telefony z WP7.

Jesli wolalbys androida to w tej cenie SE Neo V bedzie najlepszy.

Jak jakis ipgone to szukaj 2-giej generacji, moze jakis tanszy z 3-ciej generacji znajdziesz.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

@UP

Jeśli chodzi o gry no to mogę się zgodzić nie ma tylu sławnych tytułów co na androida ale na prawdę nie jest tak że nie ma w co grać NFS jest, angry birds, i wiele innych...

Ale z tym modyfikowaniem to pojechałeś xD wiesz ile jest różnych modów, custom romów.. aplikacji które wykorzystują prawa roota... :D lepiej doczytaj o tym systemie i o możliwości jego modyfkowania... Mamy nawet dostęp do rejestru heheh sprawdź na windows-phone.pl prawy górny róg masz forum :) w dziale modyfikacje i romy bądź w dziale lumia 710 i wejdź w mody :)

Opublikowano

Nie chcę się bawić modami, zależy mi na prostym działaniem, chociaż laikiem nie jestem. Chce telefon z androidem, bo wiem jak działa - mam w domu SGS3 i Taba 2 10.1 więc mam troche doświadczenia. Ale wróćmy do pytania : co myślicie o HTC One V ?

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...