Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pytanie o C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam takie pytanie jestem zielony w te sprawy i chciałbym się nauczyć języka C++ więc czytam o nim jak najwięcej chce się go uczyć ale nw bo coś mi nie wychodzi narazie się go ucze około 4 godz wiem że trzeba tygodni a nawet miesięcy by opanować go do perfekcij lecz kiedy dochodzi do zrobienia małego tekstu coś mi nie wychodzi i nw czy ciągnąć ten język dalej a chciałbym go się bardzo nauczyć może zacząć od czegoś łatwiejszego jak myślicie może od jakiegoś autoIta czy czegoś tam

4kbucl.png
Opublikowano

Zacznij od AutoIt , C++ to wyższa szkoła . ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Na forum jest na pewno . ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

HTML nie ma kompletnie nic z prawdziwym programowaniem..

ucz sie autoita , wejdz do dzialu AutoIT i tam znadziejsz podpięte tutoriale..

zapraszamy ! :)

Opublikowano

html nie jest nawet językiem programowania, możesz sie go jedynie wykuć nie da Ci to żadnego skilla jezeli chodzi o mysl programityczno-unixową

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

DavMine : Pamiętaj, że do programowania trzeba mieć wrodzony talent, możesz znać cały język na pamieć, a będzie ci trudno napisać skrypt. Programowanie nie jest dla każdego, trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Zacznij od czegoś łatwiejszego jak autoit, pascal lub ewt. php. Ja zaczynałem od pascala potem c++ i java.

//gif w sygnie

Opublikowano
Opublikowano

masz na myśli inteligencję? to też można po części ćwiczyć/nabyć

Nie chodzi mi o to, są ludzie którym wchodzi to szybko a nie są bardzo inteligętni (jak ja ;P ), a są tacy, którzy są dość inteligętni, a jednak jest to dla nich bardzo trudne. Oczywiście, nie ma co się poddawać, warto próbować, ćwiczyć i "skilować".

//gif w sygnie

Opublikowano

inteligencja inteligencją, ale popieram @up :D

Poszłem się uczyć do znienawidzonej szkoły rok wcześniej (diagnoza psychologa: iq trochę ponadprzeciętne, aczkolwiek nie wiem ile mam dokładnie :)), i miałem dobre warunki (ojciec-informatyk :D), teraz idzie mi to w większości przypadków jak po maśle ;)

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

ja na początku nauczyłem się html i css, tydzień temu wziąłem się za c++ - uczę się 10-15 minut dziennie i już umiem robić menu, kalkulatory,if, zmienne, stałe - i przynajmniej to rozumiem, a nie co niektórzy wykują cały przykład na pamięć i myślą że to ogarniają (jak ja gdy podchodziłem do c++ 2 lata temu :D)

1346184056-U684255.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...