Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Optifine

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, jak wgrywam optifine to minecraft się włącza klikam Start to czarny ekran i musze go wyłączyć i dać force update . Jak go zainstalować, żebym nie musiał ciągle reinstall minecrafta? próbowałem usunąć folder Meta INF i też nic. Optifine mi jest potrzebny bo ja gram na texturkach 128x128 to chce mieć więcej fps. Help ! moje specyfikacje

AMD Athlon II m320 2,1 GHZ x2

Ati Radeon hd 4650 ( ati mobility radeon hd 4650 bo to lapek)

3 gb ram

Windows 7 Home Premium 64 bit

java 6,7 64bit

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Upewnij się że dałeś odpowiednią ilość RAMu na minecrafta, że masz najnowsza jave na twój system (x64 lub x86), że wgrywasz optifine na czystego, nie modyfikowanego MC. Musi działać, na początku spróbuj defaultowe tekstury.

Możesz też zaktualizować stery do grafiki.

:)
Opublikowano

Stery są zaktualizowane bo na początku miałem bad video card driver więc stery są. A na początku bez texturów też pobierałem. Odpalam przez launcher geoinga. Jave najnowsza mam na system. Nie wgrywałem nigdy modów na nowym pc do mc. oco może chodzić ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zamiast force update usuń .minecraft

Reszte kroków powtórz ;)

Jak kolega wspomniał , Mogą być pozostałości o modach który nawet nie wiesz (?).

Zobaczy czy czysto w .minecraft , wywal to i wtedy na nowo sciagnij.

Może wgrywasz złą wersje optifine lub po prostu nie umiesz i robisz to źle ? Nie ma innych sposobów na sprawdzanie co ci dolega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...