Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czułość myszki dla snajpera.

wencek99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Grając snajperem nie wiem jakiej czułości myszki używać, jaka jest najlepsza czułość, ja mam normalną podstawową i trochę tak jakby się Sztywno steruje podczas obserwowania przez lunete, miałem taką dziwną sytuację że kolega był daleko odemnie i stał w miejscu, za pierwszym razem nie trafiłem bo myszka mi się przesunęła tak że strzeliłem obok niego a za drugim razem nie dociągłem myszki i takie celowanie :(

jaka jest według was najlepsza czułość myszki dla snajpera? Duża? Mała? jeżeli gracie snajperem i jesteście w tym doświadczeni to napiszcie mi jakiej wy używacie czułości.

Opublikowano

ja używam lunety z powiększeniem a czułość myszki możesz minimalnie powiększyć i będzie ok z gruntu to zależy do ciebie radziłbym ci ja sobie samemu dopasować metoda prób i błędów a jeśli masz problem z precyzja broni możesz ja zawsze ulepszyć

Opublikowano

fuul a zalecam średia bo ja mam touhpada:D

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

Dużo zależy od myszki czyli od dpi ja bym proponował 1200x1200 przy większej ilości dpi ciężej będzie walnąć aczkolwiek też duże znaczenie ma podkładka pod myszkę na każdej innej podkładce inaczej się ślizga myszka na jednej zbyt szybko na drugiej bardziej precyzyjnej i na tej bardziej precyzyjnej możemy potrzebować więcej dpi.

Opublikowano

Trololo :D

Razer Mamba 1600 Dpi, 1600x1200 i moge w każdy piksel trafić dodatkowo kliknij na bfp4f wlaściwości i wylacz to :

hvfj87.jpg

OndteAw.png
Opublikowano

Razer Mamba 1600 Dpi, 1600x1200 i moge w każdy piksel trafić dodatkowo kliknij na bfp4f wlaściwości i wylacz to :

hvfj87.jpg

Co do tych właściwości i wyłączenia tej opcji to ona przecież jest domyślnie wyłączona przynajmniej u mnie... .

Opublikowano

właśnie tak jak napisałeś, ja nie mogę trafić w każdy pixel bo jak np nie najechałem dokładnie na wroga i prubuje minimalnie przesunąć to mi przeskakuje troche dalej
Opublikowano

Chyba pora zmienic myszke:) Pewnie grasz na takiej za 15zł. Myszke dobierasz do rozdzielczosci na jakiej grasz, domyslam sie ze przydala by Ci sie z 1600dpi, sam takiej uzywam i moge trafic w kazdy punkt:)

Opublikowano

Chyba pora zmienic myszke:) Pewnie grasz na takiej za 15zł. Myszke dobierasz do rozdzielczosci na jakiej grasz, domyslam sie ze przydala by Ci sie z 1600dpi, sam takiej uzywam i moge trafic w kazdy punkt:)

tak tutaj trafiłeś w 15zl :D
Opublikowano

Czułość myszy zależy od Twojego stylu grania i to jak lubisz aby celownik krążył Ci po ekranie :) A ile masz sobie doregulować musisz wybrać eksperymentalnie :) Teraz jestem początkującym graczem w tą grę ale to tylko ze względu że wybrałem ja do testo, ale za czasów kiedy grałem można by rzec profesjonalnie w Counter Strike'a czułość ta miała dla mnie kluczowe znaczenie. Druga ważną sprawa jest to jaką masz myszkę a raczej podkładkę do niej czasami zatłuszczona sprawia dużo kłopotów zostawia taki syf pod myszką przez który słabiej się ślizga i może to powodować taki efekt przeskoku myszy warto to sprawdzić bo jest to błahostka ale dosyć ważna :)

Pzdr.

Szukasz nowego podejścia do gier ? Darmowej rozrywki i nie tylko ?? Wbijaj -> klewciaxgaming.blogspot.com

Opublikowano

dzięki panowie :) wybrałem małą czułosć myszki ponieważ łatwiej i precyzyjniej mi idzie celować :P temat do zamknięcia, jeszcze raz dziękuje i wszyscy like :)

Opublikowano

No wlasnie źle wybrałeś miała być duża ;O

Jak jest mała to nie mozesz trafić, z poczatku na myszce 1600dpi albo wiecej to i kursor po ekranie bedzie latał ale pozniej bez problemu dasz rade wszedzie trafic bez zbednych ruchow yszka.

Co do tych właściwości i wyłączenia tej opcji to ona przecież jest domyślnie wyłączona przynajmniej u mnie... .

U mnie w Win 7 była wlaczona

OndteAw.png
Opublikowano

Ja się nie zgodze im więcej dpi i podkładka na której mysz się bardziej ślizga to są wtedy nie precezyjne ruchy,bo wtedy mysz za mocno i za szybko się porusza i wtedy jest gorzej wycelować w konkretne miejsce nieprawda ? może taki przykład dla ćwiczenia walnij np. 2000dpi czyli 2000x2000 i weź podgłoś głos w win7/vista/win8 na 100% po czym daj na 1 jest ciężej przy większej ilości dpi (bądź też od 0 do 1), a biorąc mniejsze dpi ustawienie vol na 1% nie ma żadnych problemów i nie musimy się tak wysilać jak przy większej dpi,ale to tak jak napisałem zależy też dużo od podkładki.

A co do tej opcji to nie miałem i też mam Win7 tyle,że 64 bity.

Opublikowano

Autor napisał, że prosi o zamknięcie tematu, a wy nadal piszecie posty.

dzięki panowie :) wybrałem małą czułosć myszki ponieważ łatwiej i precyzyjniej mi idzie celować :P temat do zamknięcia, jeszcze raz dziękuje i wszyscy like :)

WaldzioxD.png

Opublikowano

Tak dokładnie bo spór o ilość dpi i jaka jest w nich różnica jest niepotrzebna a stare polskie przysłowie mówi ze chu.... baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy :P Sam dokonał wyboru nie będzie mu odpowiadać teraz i będzie bardziej ograny to sobie to zmieni no ludzie sprzęt jest ważny jak już się na prawdę gra pro a nie dla przyjemności :)

Szukasz nowego podejścia do gier ? Darmowej rozrywki i nie tylko ?? Wbijaj -> klewciaxgaming.blogspot.com

Opublikowano

Dziękuje i naprawde można zamknąć temat :) wszyscy dostaną Like później ponieważ teraz wyczerpał mi się dzienny limit.

Opublikowano

Ludzie wyżej. Dlaczego piszecie posty? Autor już wyjaśnił swój problem. Proszę, czytajcie cały temat przed napisaniem wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...