Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] 2 problemy z grą.

Dometka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 2 problemy związane z wydajnością gry.

1) Lagi.

Mam ten sam komputer, to samo łącze, pół roku temu nawet trochę dłużej, pojawienie się chociaż lekkiego laga było znikome. Teraz pojawia się prawie co 2 minuty gry. Nie można nawet trafić ze snajperki, nawet ze zwykłego SMG, AR, MG. Lekkie lagi pojawiają się tylko na Fireteam i tylko tam mogę grać normalnie jak dawniej.

2) Wywalanie.

Co każdą rundę Fireteam, Elimination itp. wywala mnie do pulpitu. Wywala nawet podczas gry. Próbowałem instalować grę od nowa (3 razy nawet), zdjąć klapy z jednostki centralnej (podobno to zmniejsza nagrzewanie się komputera). Nic nie pomogło.

Chciałbym dodać, że używam najnowszego GameBoostera, na kompie działają tylko systemowe procesy, ustawienia graficzne gry ustawione na minimum, posiadam najnowsze sterowniki do komputera.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pisałem.. Reinstall i sterowniki odpadają. A procesy są tylko systemowe, nie mogę wyłączyć wszystkich. Odmowa dostępu

Z formatem ciężko. Zniszczyłem moją płytke z oryginalnym Win7. Pirata instalować nie będę.

A czy robiłem coś z kompem, to tylko czyściłem go z kurzu i teraz lśni.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
zdjąć klapy z jednostki centralnej (podobno to zmniejsza nagrzewanie się komputera)

Tu już popełniłeś błąd bo do środka dostaję się więcej kurzu, sprawdź jak grasz temperaturę procka i karty graficznej. Przypadkiem jak czyściłeś PC nie starłeś pasty z procka?

Opublikowano

Zagraj parę gier, scrashuje ci się gra parę razy i crashe ustaną i mnie tak jest. Możesz spróbować Gameboostera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...