Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ślub w Metin2

fujasz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informacje:

-Ślub zawieramy u starszej pani slub013.jpg

-Pierścionek zaręczynowy możemy zdobyć wykonując misje na 25 lvl od starszej pani naszym zadaniem w tej misji jest zabić 30 Jin-Hee

20110720105526!Jin-Hee.jpg

po wykonaniu tej misji dostajemy od starszej pani 1 pierścionek zaręczynowy misję ta możemy wykonać tylko 1 raz na 1 postaci

-Jin-Hee respi się co 10 minut

-Garnitur, Suknię Ślubną, oraz bukiet możemy zakupić u Wędrującego Domokrążcy 150px-W%C4%99druj%C4%85cy_Domokr%C4%85%C5%BCca.jpg występuje on w 2 mieście

-Garnitur kosztuje 2kk (2miliony)

-Suknia kosztuje 2.5kk (2.5 miliona)

-Bukiet kosztuje 100k (100 tysięcy)

-Gdy w naszym związku coś pójdzie nie tak można się rozwieść

-Rozwieść można się u Strażnika wsi

-Istnieje rozwód 2-stronny lub 1-stronny

-2-stronny polega na tym że para podchodzi do strażnika i mówi że chce się rozwieść wtedy oboje płacą po 500k (500 tysięcy)

-1-stronny polega na tym że 1 osoba podchodzi do strażnika i klika chcę się rozwieść i wtedy płaci 1kk (milion)

Wymagania do ślubu:

-Związek możemy zawrzeć dopiero od 25 poziomu postaci

-Ślub możemy zawrzeć z postacią przeciwną (czyli Chłopak z Dziewczyną) która posiada 25 poziom

-Różnica pomiędzy partnerami nie może być większa niż 15 poziomów

-Płeć męska musi mieć na sobie smoking25px-Garnitur.jpg

-Płeć żeńska musi mieć na sobie suknie ślubną 25px-Suknia_%C5%9Alubna.jpg może urozmaicić swój wygląd tak że bukietem 25px-Bukiet.jpg lecz nie jest to konieczne

-Postacie które chcą się ożenić muszą mieć pierścionek zaręczynowy 25px-Pier%C5%9Bcionek_Zar%C4%99czynowy.jpg

-Jedna z osoba musi zapłacić starszej pani 1kk( milion)

Jeśli już mamy wymagane przedmioty idziemy z naszą połówką o Starszej pani i 1 osoba klika chcę wziąść Ślub wtedy npc(starsza pani) prosi o podanie imienia naszego patrnera z którym chcemy wziąść Ślub wtedy podajemy nick partnera (oczywiśćie oboje muszą mieć ubrany grarnitur oraz suknię ) i po tym starsza pani przenosi nas na wesele ^^ możemy tam tańczyć za pomocą "b" tam mamy funkcje tańcu, pocałunku itp...

Na weselu znajduje się npc f7faf9a90aee31d0m.jpg u niego możemy włączyć melodie ślubną śnieg lub zakończyć wesele

(na wesele może wejść każdy gracz z servera)

Po wejściu na wesele dostajemy obrączkę Obr%C4%85czka_%C5%9Alubna.jpg (dostajemy ją na stałe (chyba że weźmiemy rozwód to wtedy znika))

Kożyści z małżeństwa:

-Za pomocą obrączki możemy teleportować się do naszej żony/męża

-Aby się przetelepotrować do partnera/ki musimy być na tym samym kanale co on oraz musimy posiadać 300 punktów magii

-Za pomocą obrączki nie możemy teleportować się do:

Loch pająków v2

Grota Wygnańców

Hasun Dong (loch pająków)

Jungsun Dong (loch pająków)

Sangsun Dong (loch pająków)

Wieża Demonów

Katakumb

-Możemy tak że zakupić pewne przedmioty w item shopie które są tylko dla małżonków:

Bransoleta Harmonii Bransoleta_Harmonii.jpg- Zmniejsza siłę ataku potworów na partnerów przez 3 godziny maksymalnie o 15%, gdy jest noszona przez jednego z małżonków (% który zmiejsza siłę potworów jest zależny od punktów miłośći prawy górny róg (serce) ) Branzoletę możemy kupić w item shopie za 21 smoczych monet

Bransoleta Miłości 32px-Bransoleta.Mi%C5%82o%C5%9Bci.png- Zwiększa ilość otrzymywanych Punktów Doświadczenia małżeństwa na 3 godz. maksymalnie o 20%, gdy jest noszona przez jednego z partnerów(% który zwiększa doświadczenie jest zależny od punktów miłośći prawy górny róg (serce) ) Branzoletę możemy kupić w item shopie za 21 smoczych monet

Kolczyki Miłości 32px-Kolczyki.Mi%C5%82o%C5%9Bci.png- Zwiększa szansę małżeństwa na zadanie ciosów krytycznych na 3 godz. maksymalnie o 8%, gdy są noszone przez jednego z partnerów(% który zwiększa szansę na krytyczne uderzenie jest zależny od punktów miłośći prawy górny róg (serce) ) Kolczyki możemy kupić w item shopie za 21 smoczych monet

Kolczyki HarmoniiKolczyki_Harmonii.jpg - Zwiększają szansę małżeństwa na zadanie Przeszywającego Uderzenia na 3 godz., maksymalnie o 8%, gdy są noszone przez jednego z partnerów(% który zwiększa szansę na przeszywające uderzenie jest zależny od punktów miłośći prawy górny róg (serce) ) Kolczyki możemy kupić w item shopie za 21 smoczych monet

Naszyjnik Miłości32px-Naszyjnik_Mi%C5%82o%C5%9Bci.jpg- Zwiększa siłę ataku małżeństwa na 3 godz. maksymalnie o 40, gdy jest noszony przez jednego z partnerów(% który zwiększa siłę ataku jest zależny od punktów miłośći prawy górny róg (serce) ) Naszyjnik możemy kupić w item shopie za 21 smoczych monet

Naszyjnik Harmonii32px-Naszyjnik_Harmonii.jpg- Zwiększa siłę obrony małżeństwa na 3 godziny maksymalnie o 30, gdy jest noszony przez jednego z partnerów(% który zwiększa obronę jest zależny od punktów miłośći prawy górny róg (serce) ) Naszyjnik możemy kupić w item shopie za 21 smoczych monet

Gdzie znajdziemy Jin-hee:

W Królestwie Jinno znajdziemy go:

jinnojinheqc7.th.png

W królestwie shinsoo znajdziemy go:

4509f49f2caf1930m.jpg

W królestwie chunjo znajdziemy go:

30c58ffdbb260addm.jpg

Gdzie znajdziemy Wędrującego domokrążce:

W królestwie jinno:

2b318b5d24d38b49m.jpg

W królestwie shinsoo:

2e588a1959952719m.jpg

W królestwie chunjo:

77d1832731948280m.jpg

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie poradnik jest bez sensu. Każdy wie w metinie jak zawierać ślub i ,chyba każdy robi go tylko z buffem. Tylko neosy wieżą w pikselową miłość

Opublikowano

Ja uważam , że każdy poradnik jest dobry . Wszyscy wiecie jak zawrzeć związek małżeński , ale gdy ktoś gra w metin2 pierwszy raz to te informacje są bardzo istotne . Ja np nie wiedziałem , że z misji możemy dostać obrączkę :)

Dam lajka

Opublikowano

Wszedłem w ten dział.. I to jest chyba czwarty z rzędu tut, który nie ma nawet 1% sensu..

To jest tak oczywiste i wiadome, że Ja tego nie ogarniam, co ludzie wymyślą dla tych 5% :D

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Poradnik przydatny dla nowych graczy którzy wchodzą w ten świat, dla obitych wiedzą metinową nic nowego.

Dokładny opis... + zdjęcia, pozytyw.

Specjalista
Opublikowano

LUDZIE TO JEST BEZSENSOWNY PORADNIK ! Jeszcze trochę i poradnik do srania będzie . Do czego to dochodzi, może przestańcie wgl myśleć co ?

giphy.gif

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...