Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet - Potrzebna Pomoc!

KKProgamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam wielki problem!

Mam router w domu i jest on odprowadzany do wszystkich stacjonarnych komputerów w domu, ale też rozsyła Wi-Fi. Gdy mój "szwagier" włacza komputer i podłacza się do internetu, z 2 mb/s mam nagle 20kbps czyli nic i max pobieram po 300 bajtów/s. Sprawdziłem, z bratem włączyłem komputer i ściągaliśmy co popadnie, właczaliśmy przegladarki wiele okien i kart. I gdy ktoś inny [nie szwagier] właczał kompa i chciał coś ściągnąć i tak miał prędkość około 40 kb/s, gdy włacza on, wszyscy nie mają praktycznie internetu.

Słyszałem o programach "Spy", które zabierają cały internet po to żeby ten program działał czysto. Miałem Comodo to też był SPY i faktycznie tak się działo, cały internet leciał na mnie, ale usunąłem, podobno LoL ma też zainstalowanego SPY żeby jak się grało nie było lagów i też tak jest.

Czy da się jakoś zabezpieczyć router, nie wiem jakiś AntySpy, może router zmienić żeby jemu nie dawał tak dużo neta. Jest jakiś sposób? Czy można sie zabezpieczyć? Słyszałem o programach Auto Track 4 też które włamują się na Wi-Fi i również kradną cały internet dla posiadacza programu. Router zabezpieczony WPA.

Proszę o Pomoc!

Hejho! :)

Opublikowano

nie ma czegoś takiego to wymysły dzieciaków z wybujałą wyobraźnią

ktoś ma po prostu dostęp do routera i włączył QoS z wysokim priorytetem transferu dla siebie ( dla komputera wpiętego do sieci )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

On na laptopie.

Wiem że da się zrzucić na siebie sygnał całej sieci Wi-Fi, ale jak zrobić żeby mu zabrać ten sygnał i żeby miał normalnie?

Hejho! :)

Opublikowano

nie da sie przejąc całego pasma dla siebie nawet przez wifi bez zmiany konfiguracji routera , można zablokować pakietami interfejs tak że wszystkie połączenia nie będą działały i je "zrzuci" , wtedy można się połączyć samemu i być tylko jedynym na łączu do czasu aż inni się podłączą z powrotem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...