Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy Y w wodzie . Co zrobić ?

*UFO*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ! Mam pewien problem. Wczoraj byłem na imprezie nad jeziorem i wskoczyłem do wody z telefonem, dokładniej to się poślizgnąłem i wpadłem do wody. Po minucie byłem już na lądzie i telefon rozebrałem i dałem koledze. Bateria wyjęta itp. ale jak wyciągałem mokry z kieszeni to już nie działał.

Dzisiaj jest jakby para czy co na wyświetlaczu trochę a telefon nie chce się włączyć. Czytałem że trzeba poczekać z 3-4 i zostawić go na oknie na słońcu niech wyschnie naturalnie.

Co mogę teraz zrobić ? Telefon prawie że nowy. Ma 3 miechy a gwarancja jest na 2 lata w RTV AGD.

Wczoraj jakiś koleś był zemną i mówił że lepiej nie dawać do serwisu tylko do naprawy. Podobno zapłacił 50zł za wgrywananie nowego softa, bo wpadł mu telefon do herbaty.

Co radzicie ?

Opublikowano

Jak masz zaparowany to serwis nie przyjmie, to raz (czujniki od zalania na pewno są czerwone).

Dwa, ten telefon to taki gniot ze dużo nie straciłeś.

Trzy, jak odparuje to będzie gorzej.

Po zalaniu nie można go używać! Wyjmujesz wszystko natychmiast i zostawiasz, ale nie wystawione na działanie wysokiej temperatury.

:)
Opublikowano

No więc co oddać go do naprawy do jakiegoś kolesia i zapłacić z 50-100zł?

Czy co zrobić?

Opublikowano

Jak jesteś bogaty to wyjeb do kosza i kup iphona :x

Widzisz co pisze MPC ? wiesz co oznacza ten skrót ? nie kurwa to nie samosia to form co Chatach do gier multiplayer !

Tutaj nie uzyskasz profesjonalnej odpowiedzi poszukaj na odpowiednich forach .

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Ale są koledzy i koleżanki którzy przeżyli taki kłopod i po za tym to jest dział Pogaduszki i tutaj o wszystkim rozmawiamy baranie :ninja:

Opublikowano

Jak jesteś bogaty to wyjeb do kosza i kup iphona :x

Widzisz co pisze MPC ? wiesz co oznacza ten skrót ? nie kurwa to nie samosia to form co Chatach do gier multiplayer !

Tutaj nie uzyskasz profesjonalnej odpowiedzi poszukaj na odpowiednich forach .

Mowisz tak jakbyś był użytkownikiem samosii ;]

Co do tematu.

Mi wpadł kiedyś Sony Er. k 550 bodajże :D

To wyciągnąłem z telefonu baterie oraz karte .

Wyschnal i dziala xD

Pozdro

Opublikowano

Poczytaj regulamin trochę bo widzę że nie jesteś w temacie.

Ok. Ja też tak zrobię. Ale jak się nie uda to chyba do nnaprawy go dam :(

Opublikowano

Dla mnie kiedys kiedys SE K550i czy jakos tak wpadl do wody ( i tez wyjolem baterie , karte itd , wysechl i dzialal :D)

Dla mojego taty wpadl SE ELM czy tam LM :P dokladnie to wpadl to miski psa z woda ^^_^^ no ale dziala do teraz, co prawda czasami cos sie psuje od tego ze do wody wpadnie ale dziala.

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Jeżeli to nie pomoże to daj do naprawy. 50zł zapłacisz ;)

ale nie powiem, że telefon nie jest najlepszy. Wolałbym galaxy mini 2 ;)

skpUo.png

Opublikowano

kup naftę techniczną, otwórz telefon i wykąp cały telefon w niej. potem dobrze osusz

jak się uda odtłuści i usunie resztki wody

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mojemu bratu kiedyś avila wpadł do wody, po wysuszeniu nadal działała tylko bateria trzymała mu kilka razy krócej niż przedtem ^_^

Ja na twoim miejscu dał go gościowi do naprawy i spytał ile ewentualnie by to kosztowało.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Po 1. Jakim trzeba być debilem, aby odpalać mokry telefon. Wyjmuje się baterię, kładzie w ciemnym, suchym miejscu i czeka 2 dni.

top. naprawa w serwisie

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

OK panowie dzięki za rady. Zmieniamy lekko temat.

Telefon działa.. Jest ok. Na szybce jak jest wyłączony - takie niby czówanie czy coś to nic nie widać. Ale jak nacisnę środkowy przycisk i jest już kolor, itp to widać takie jakby krople czy coś... Dotyk wszędzie działa ale zaciemniają te krople ten ekran trochę.

Mogę rozkręcić fona i wyczyścić jakoś ten ekran ?

PS - Telefon za niecałe 500zł - to jest naprawe dobry. Galaxy S II czy III to już bajka, ale ja wydałem na sprzęt muzyczny 12tyś zł więc mogłem mieć telefon taki i jeszcze lepszy.

Opublikowano

Mi kiedyś samsung wpadł do kibla xdd... rozmawiałem i lałem... głupie wiem :D

Też wyjąłem od razu baterie, odczekałem parę dni ale nie działał....

Dopiero gdy wymieniłem baterie, wszystko było w porządku :D

W salonie, którym kupiłeś telefon na pewno nie przyjmą, nawet jeżeli ukryjesz to, że był zalany...

najlepiej iść do jakiegoś serwisu, i gdy wszystko będzie działało to kto wie ? może nawet gwarancja powróci ? :D

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

Tak jak robem pisal, nafta techniczna, kapiesz telefon, suszysz i skladasz.

Oczywiscie caly bez wyswietlacza rozebrany na czesci pierwsze.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...