Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Jedno miasto dla wszystkich królestw

JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak.. zmieniłeś tylko gdzie maja się respić postacie.. wystarczy iść np przez dolinę i do swojego królestwa.. no chyba że Shinsoo i Chunjo nie istnieje.. a tak nawiasem to czemu to służy? Wielkie lagi i jeden wieli sajgon :P No może dobre dla hamaków.

josemousignature.jpg
Opublikowano

ja widzialem takie cos ze mapa byla takie se m1 i byly 3 krolestwa niepamietam na jakim serwie to bylo

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaLLLaaaaaaaLLLaaaa

aaaLLLLLLLaaLLLLLLLLaa

aaaLLLLLLLaaLLLLLLLLaa

aaaaaLLLaaaaaaaLLLaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaLLLaaaaaaaaa

aaaaaaaLLLLLLLLLaaaaaa

aaaaaaaLLLLLLLLLaaaaaa

aaaaaaaaaaLLLaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cos takiego LLLLL to miejsce miast

czyli 3 miasta na 1 mapce

Opublikowano

No tak.. zmieniłeś tylko gdzie maja się respić postacie.. wystarczy iść np przez dolinę i do swojego królestwa.. no chyba że Shinsoo i Chunjo nie istnieje.. a tak nawiasem to czemu to służy? Wielkie lagi i jeden wieli sajgon :P No może dobre dla hamaków.

na polski przekładając, załóżmy, że robię jedno miasto startowe dla każdego królestwa, bo chcę zaoszczędzić aż 6 map (2x m1, 2x m2, 2x ziemie gildijne) na rzecz nowych expowisk ;) Faktycznie, dobre dla hamaków, gdy ktoś chce, żeby gracze grali tylko np. w Chunjo to sobie modyfikuje to na swoje potrzeby i siupa.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Proste, "zmiana cyferek", a dokładniej kordów startowych w tablicy każdego królestwa na jednakowe, w tym przypadku ~m1 jinno, kowal

nie dłubałem w game i mogę Ci to udowodnić ;)

//edit: tak się składa, że ode mnie już nic nie dostaniecie. Ci, którzy wiedzą jak to zrobić, może się podzielą ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Pewnie, można to zrobić kilkoma sposobami, aczkolwiek game najwygodniej, bo po co tworzyć postać np. w chunjo (poprzez game), a później przenosić do jinno, skoro można postać od razu stworzyć w jinno? Można to zrobić nawet poprzez mysql.

Opublikowano

Nie ma to jak korzystać z tutów na Epvp i chwalić się tym. ;)

skoro stwierdzasz jakiś tutorial to może się nim podzielisz a nie pierdolisz od rzeczy jak zawsze? :) Praca jest moja, dziękuję, tyle w temacie :)

o_0 praktycznie to samo, co ja mam, tylko ja mam stąd

http://www.roseindia.net/sql/trigger/mysql-trigger-after-insert.shtml

57199140501148694665.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...