Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - chciałbym wam zaprezentować mój pierwszy (pseudo) plugin. Zrobiłem go w ramach nauki bukkit api iż jestem zadowolony, że mi działa, postanowiłem go tu zamieścić. Plugin działa tak : po wpisaniu /KickPlayer <nick> <powod>, zostanie sprawdzone, czy mamy uprawnienia, następnie osoba zostanie kicknięta, w konsoli wyświetla się informacja, oraz dla każdego gracza na chacie zostanie wysłane, że dana osoba dostała kicka, przez daną osobę.

Permissions:

- kickplayer.kick - lub op.

Download:

http://www.speedyshare.com/qPQMe/KickPlayer.jar

Komendy :

/KickPlayer <nick><powod>

Z czasem udoskonalę go o bany i inne przydatne rzeczy dla admina. Jeśli ktoś chcę uczyć się bukkita, tak jak ja, polecam Plugin Tutorial na wiki bukkit, radze najpierw nauczyć się javy. Po za tym, jak ktoś chcę source code, to pisać na PW lub w tym temacie. Jeśli znajdziecie błędy, piszcie w tym temacie ;)

//gif w sygnie

Opublikowano

Mi sie podoba, wiem jest bezuzyteczny plugin ale liczy sie to ze sam go napisal i jestem jak najbardziej na tak... Rob wiecej ciekawych i rozbudowanych pluginow :) pzdr. crafter. + Like za checi :)

"Like nie Kosztuje.... A cieszy innych"

Ps. Prosze Administracje o zdjecie paru %. Z Gory bardzo dziekuje :)

Opublikowano

Jutro zrobię taki jakby update i dodam banowanie + sprawdzanie eq gracza. Przyda mi się osoba do testowania pluginów na hamachi. Jeśli jest jakiś chętny gg : 31097055 lub PW. Myślę, jednak, że rozwinę bardziej ten plugin i zmienię jego nazwę. Będzie wtedy przydatny, do zarządzania serwerem przez admina.

//gif w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...