Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kolega nie może wejsc na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiłem swój serwer do gry z kumplem(lub kilkoma kumplami:P) dokladnie z tego poradnika.

: PORADNIK. tylko że ja użyłem hamachi. i dodałem pliki oraz klienta od RyKoX PLIKI .

Ustawiłem wszystko portmap, w root zmieniłem ip na moją końcówke (nie .100) antywirusa wyłączyłem, Zapore systemu też. hmm serwer jest włączony. włączyłem 1 channel(ponieważ na 2channele laguje serwer oraz wyskakuje mi błąd.) jeśli czegoś nie napisałem prosze napisać oraz oczywiście proszę o pomoc.Na ten temat będę zaglądać co 10-30minut ale od jutra(19-08-2012)

Jeśli zły dział to przepraszam i prosze o przeniesienie.

@Edit: zapomniałem napisać że kolega wpisuje swoje passy (on jest podlaczony do sieci hamachi.) jest dobrze przenosi go do panelu wyboru postaci. Wybiera postać i za chwile przenosi go do panelu logowania. Prosz o pomoc Za dobre rozwiązanie problemu będzie Like..

@EDIT2: jutro mam zamiar pobrać pliki by badar i wgrać do nich te od rykox'a jeśli kolega bedzie mógł wejsc to bedzie znaczyc że wina plików Ale piszcie propozycje.

Trzaskaj Algide !! ;D

Opublikowano

mam taki sam problem, stawialem serwer na hamachi i bez hamachi ciagle to samo kolega ma, po wyborze postaci od razu wywala do menu, jakbys znalazl jakies rozwiazanie to bardzo bym prosil o napisanie go, jak cos to ja teraz tez szukam i jak znajde to napisze

aha i to nie jest blad plikow serwerowych, bo sprawdzalem 3 rozne pliki i ciagle to samo

Opublikowano

mam taki sam problem, stawialem serwer na hamachi i bez hamachi ciagle to samo kolega ma, po wyborze postaci od razu wywala do menu, jakbys znalazl jakies rozwiazanie to bardzo bym prosil o napisanie go, jak cos to ja teraz tez szukam i jak znajde to napisze

aha i to nie jest blad plikow serwerowych, bo sprawdzalem 3 rozne pliki i ciagle to samo

dzieki ja tez poszukam

@EDIT: właśnie zaraz bede sprawdzac pliki by badar

Trzaskaj Algide !! ;D

Opublikowano

@Up własnie tak robiłem od początku. ma ktos inne pomysly??

Ps: najgłupsze w tym jest to że rok temu robilem identyczny serwer tylko że pliki by rain i wszystko smigalo mogli ludzie wchodzic a teraz nic.. może jutro sprawdze na plikach by rain i napisze czy dziala

@edit: a na plikach by badar

mam taki błąd że gdy wybieram opcje "safe mode" wyskakuje błąd.

http://imageshack.us/photo/my-images/411/22995585.png/

Trzaskaj Algide !! ;D

Opublikowano

lol xD ja tez robilem wlasnie kiedys serwer na chyba 2k8 na plikach raina i tez mi wlasnie wszystko dzialalo, mialem na nich serwer no-hamachi i wszyscy mygli wbijac i grac, a teraz dupa, czzyli mamy identyczny problem xD

a co do tego bledu to ja tak mam jak ustawiam za duzo ramu

Opublikowano

dobra ja narazie sie z tym nie bawie sprawze za kilka dni bo teraz nie mam czasu i ochoty

@edit ale mysle ze to moze byc przez tego clienta kiedys zobace na innym i dam znac

Trzaskaj Algide !! ;D

Opublikowano

@Sory za posta pod postem.

Powiem(napisze) wam że z nudów odpaliłem sf by badar sprawdzilem ustawienia i w jakiejs zakladce musialem wlaczyc Pae/nx włączyłem i jest gitez tylko narazie nie wiem czy kolega bedzie mogl wbic zobaczymy jak wbije kolega. albo moge z kims z was zobaczyc.

Trzaskaj Algide !! ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...