Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FAQ]Counter-Strike

.::Madvied::.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jak przywołać menu admina?

Można wpisać w konsoli amxmodmenu, wtedy wyświetli nam się menu admina w grze, w lewej stronie. Zawsze można też lepiej zbindować przywoływanie konsoli, na dany przycisk, aby było nam wygodnie. Kod do bindu;

bind "q" "amxmodxmenu"

W strefie '=' wpisujemy przycisk, jakim chcemy przyłowywać konsolę.

2. Jak dodać admina?

Admina dodać możne dodać tylko i wyłącznie osoba posiadająca panel. Wystarczy wpisać nick osoby/lub steam ID, hasło, aczkolwiek admina można nadać na IP. Po wejściu na serwer odrazu ma się uprawnienia administratora. Musimy pamiętać o nadaniu 'flag', czyli uprawnień.

3. Jak zalogować się na konto administratora?

Jeżeli administrator został nadany na nick, możemy wpisać hasło przed wejściem na serwer.

Kod, który trzeba wpisać, aby dostać uprawnienia administratora;

setinfo _pw "Ustawione hasło"

4. Jak zainstalować pluginy na swoim serwerze?

Na początku musimy zainstalować AMX Mod X 1.71. Następnie możemy poszukać pluginów na innych forach o tematyce CS.

Dodawanie pluginów;

Ściągniętę pluginy z końcówką .amxx wklejamy do folderu z grą. cs\addons\amxmodx\plugins
c) Nazwę nowego pluginu (np. mpcforum.amxx) wklejamu na sam koniec do folderu z cs'em\cstrike\addons\amxmodx\configs plugins.ini.

5. Szukam pluginu. Gdzie go mogę znaleźć?

Pluginy szukaj na różnych forach o tematyce CS'a. Wystarczy wpisać nazwę plugina w Google, bądź poprosić o niego na naszym forum, Counter Strike, pamiętaj o zachowaniu estetyki i ładu tematu. Staraj się opisać wszystko najlepiej jak potrafisz.

6. Mam kod źródłowy pluginu na stronie, bądź plik .sma. Gdzie go moge skompilować (przerobić na .amxx?)

Kompilator AMX Mod - http://www.amxmodx.o...piler.php?go=sc

7. Na serwerze Non Steam plugin nie działa, dlaczego?

Patrz, punkt niżej.

8. Plugin failed, co robić?

Upewnij się że wszystko dobrze skopiowałeś, sprawdź moduły w pliku modules.ini. Sprawdź wszystkie foldery gdzie wklejałeś nowe pluginy. Jeżeli na nic, możesz poprosić o pomoc na naszym forum, w odpowiednim dziale.

9. Skąd ściągnąć AMX MOD X?

Oficjalna strona AMX MOD X.

10. Coś mi nie działa. Czy mogę Ci wysłać PW?

Owszem, możesz, postaram się odpowiedzieć, aczkolwiek nie zapominaj o forum, które jest publiczne.

11. Duże, kolorowe litery na ekranie, pisane przez admina, też tak chcę, jak to zrobić?

- Naciskasz y (aby włączyć tryb pisania), wpisujesz

@ tekst - Mniej więcej lewy dolny róg,
@@ tekst - Środek ekranu,
@@@ tekst - Dół ekranu.

Możesz równiez użyć koloru, wpisując @y.

Y - jest to litera odpowiadająca za kolorek w tym wypadku yellow, czyli żółty. Pamiętać trzeba, że kolory są po angielsku.

13. Chat tylko dla adminów.

Tekst do drużyny, wciskając U, następnie dodajemy

@ tekst. Będzie to czat 'adminowski'.

14. Serwer Non-steam, chcę dać komuś admina, jak?

W tym wypadku nadajemy admina na nick wraz z hasłem.

"nick_admina" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
Admin nadany jest na nick, hasło jest wymagane. Aby admin dostał swoje uprawnienia musi mieć hasło w configu oraz musi mieć nicka na jakiego nadano mu admina. (wielkość liter jest ważna!).

//Możecie dodawać własne propozycje, wystarczy napisać co dodać oraz poprawiać, możecie. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...