Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Graves - Corki

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kazdy ad carry jest slaby w early game ;p obie postacie sa bardzo silne. graves jest latwiejszy do opanowania i jest bardzo pomocny w tf'ach ma 3 skille aoe Q W i ulti i ma troszke latwiejsze early od corkiego. corki natomiast ma swietny escape mechanizm i bardzo silne ulti. w tf'ach jest mniej przydatny ale nie da sie przed nim uciec. strasznie latwa farma aczkolwiek mano zerny jest. wydaje mi sie ze lepszy jest corki

Opublikowano

Każdy AD carry jest tak samo przydatny w tf, nie wiem dlaczego pan UP tak mysli o.O

Graves ma fajną passywke która sporo pomaga w walce, przyspieszenie AS ze skilla E, slowa z W

Natomiast corki ma zaje****y mechanizm ucieczki/gonienia, spamowalny ult który w połaczeniu z trinity sieje SPUSTOSZENIE :D

Szczerze nie wiem kogo Ci polecic, chociaz z tych dwóch raczej wybrałbym corkiego :)

Opublikowano

Dobre Early/Mid ma Graves, którym łatwo się sfeedować i carrować grę. Corki jest kontrą na większość ad carry, ale nie polecam :), choć prawie w każdej grze gra nim Genja :*

Graves ma monstrualny dmg z Q, z połączeniem z Tarickiem dajesz E(as i mały doskok) + Q i prawie pewny kill. Polecam a i jeszcze z E można przeskoczyć pewne ściany, też mini escape.

W pojedynku 1 vs. 1 Graves nie ma szans z Corki'm, no ale bardziej wolę Graves'a, sfeedowany sieje postrach.

wobqx.jpg
Opublikowano

Graves zdecydowanie jest lepszy w TF. Rzucasz dym na środek tf i przeciwnik przez chwile Cię nie może zestunować. Dodatkowo w późniejszej fazie gry cały czasz będziesz mógł używać skilla na E. Utrudni to przeciwnikowi dojście do ciebie oraz będziesz szybko pushował wieże.

Corkim bardzo przyjemnie się gra, ale jego największy minus jest taki, że ma skille pod AP. Wybieram zawsze jego gdy w przeciwnym teamie jest dużo tanków, poniewaz gdy kupie czarny tasak oraz użyje karabinu (E) to zmniejszam o dużo pancerz. W przeciwieństwie do Gravesa skupia się bardziej na skillach niż na AA.

Opublikowano

kazdy ad carry jest slaby w early game ;p

co ty pieprzysz aktualnie Draven jest najlepszy w early game.

z tych 3 postaci to trudno wybrać, ponieważ każda ma swoje + i -. Ja bym brał Ezreala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...