Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nikt nie może wejść na mój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Po pierwsze Nic nie napisałeś więc jak i kto ma ci odpowiedzieć.

2. Po drugie jak to hamahi to musisz mieć launchera od Surki, czyli (Surakopf), przy innych wywala i nie wejdziesz do gry (ty wchodzisz z Ip koncówka xxx.xxx.xxx.100, inni z Ip twojego hamahi)

3. Po trzecie jak nie możesz sam wejść to znaczy, że musisz zrobić wszystko według jakiegoś poradnika. Dobrze po konfiguruj, nie zapomnij o port-mapie, jak zrobisz według poradnika Xiliego, badara albo był taki ładny jeszcze jeden - > poszukaj to będzie działać.

Opublikowano

Mam tego launchera i to all root zrobilem swoje i dalem innym. Ja moge normalnie wejsc i smiga all ladnie. A tych portmap powinno byc duzo czy pare?

vrjY4x7.png
by Regman

Opublikowano

Tylko te, które potrzebne czyli te które masz w CONFIG przy każdym game, db i auth (w sumie jakieś 10 portów lub trochę więcej czym więcej portów dasz to możne potem ci się zawiesić), jak konfigurujesz portmap tam musi być końcówka chyba .100 jak się już nie myle, oczywiście ta z IP serwera, potem jak inni chcą wejść muszą mieć root z końcówka IP twojego hamahi + dla surakopf musisz mieć wpisane te IP w pliku serwerip.cfg

Opublikowano

mam to wszystko port-map mam jakieś 10 all an zielono z IP z koncowka 100, tylko wytlumaczysz o co chodzi ci z tym config przy kazdym game,db,auth bo nie kumam:D

vrjY4x7.png
by Regman

Opublikowano

w game, auth i db w CONFIG masz porty np 13000 13001 13099 11002 itd te także masz w portmapie odblokowane i to pod te porty robisz roota by wejść na serwer, jeśli ty wchodzisz to znaczy, że masz dobre porty w root, ale czy robisz dobre IP jak masz IP hamahi np 5.10.100.220 to sobie robisz 5.10.100.100 w root a znajomym 5.10.100.220 i takie same muszą wpisać w tym pliku od surki, jak masz porty dobrze odblokowane to musiało by chodzić, chyba że oni mają gre poblokowaną na antywirusach albo zaporach, to wtedy niech to zorbią dobrze i odblokuja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...