Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Działanie Channli a przypisane im Porty - Ciekawy pomysł!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na ciekawy pomysł ale przed wprowadzeniem go chciałem zapytać się jak wygląda to w praktyce, a teraz do tematu.

Jak wiadomo serwery oparte są na 2-4 Ch i dodatkowym Ch 99, zastanawiam się nad zrobieniem dodatkowych kanałów np Ch 98 który działałby na zasadzie 99 czyli były by tam odblokowane mapy np do expa lub pro elo czegoś.

1. Moje pytanie jest takie jak działają takie kanały i czy da się tak zrobić by przenosiło nas na ten kanał i wszystko działało prawidłowo, jak wygląda to ze strony game jeśli ktoś to kiedyś testował.

2. Jak wiadomo więcej ch mniejsze lagi, tylko czy ma to sens ze strony serwera, chodzi mi o to czy w przypadku prób lagowania i ataków czy te kanały będą jakoś lepiej zabezpieczone dzięki temu że nie logujemy się na nie bezpośrednio, czy raczej nie, bo sama maszyna będzie obciążona.

3. Ostatnie pytanie dotyczy Map, wiem, że przypisując mapie numer możemy ja przypisać pod dane królestwo, a są też takie które nie są przypisane pod żadne, mógłby ktoś napisać, które numerki odpowiadają za co?

4. Ostatecznie wpadłem jeszcze na takie pytanie czy np mając kanał x można zrobić by idąc do M1 przenosiło nas np na kanał Ch2 a nie zawsze Ch1.

PS siedzę na tym forum już całkiem sporo i nigdy nie natrafiłem na taki temat jeśli był to przepraszam.

Opublikowano

Wydaje mi się, że za każdym razem gdy będziemy się logować, a postać będzie zostawiona na tych dodatkowych kanałach będzie się nam bugować lub będzie wyrzucać na ch1, ale jak to będzie wygladać nie wiem, może ktoś inny wie lepiej, mnie samego to zaciekawiło czy da się tak zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...