Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] /libexec/ld-elf.so.1: /usr/home/Polish_SF/share/game: shared object has no run time symbol table

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mam do was pytanie jak zaradzić proble jak na ssie? za pomoc daje full like albo GMa do zabawy na VPS.

proszę tylko o 100% pewne odpowiedzi sprawdzone i dokladne

post-454705-0-56150200-1345290341.png

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, ze w Game masz przypisanego liba jakiego on potrzebuje do działania, wiec albo masz złego liba wpisanego w game, albo brakuje ci tego liba na serwerze - > Druga sprawa jak masz serwer 64bitowy to liby na nim są w innym miejscu niż na 32 bit, wiec musisz zmienić ich położenie albo przekopiować zmieniać nazwy katalogu raczej nie próbuj, jak to zrobic masz opisane w dziele pliki serwerowe w temacie od Badara albo Xiliego, szybko znajdziesz jakbyś nie miał libów i nie mógł ściągnąć napisz wrzucę ci gdzieś.

Opublikowano

1. Jak zmieniasz nazwę w game zwróć uwagę na to czy podmieniasz taką samą ilość bitów bo możne ci potem nic nie działać, według tego tuta Badara tam było chyba o jeden bit więcej więc ja chyba bodajże zmieniłem nazwę pliku w katalogu z libami, tylko ze to było już dawno temu.

Już się rozpisałem, ale może wpierw spróbuj wgrać na serwie compat7x tak jak w tucie Badara punkt 2-3 (tyle ze ja wgrywałem 7x - najlepiej sprawdzić w portach które są), lub zrób po prostu katalog w /usr/lib32 i tam wgraj liby od game.

Szukałem tematu ale znalazłem tylko to:

http://www.mpcforum.pl/topic/401853-mini-tutnaprawa-bledu-z-qc-na-systemie-freebsd-8x-64bity/

Opublikowano

Możesz ręcznie albo przy pomocy Konsoli tak jak w 6 punkcie poradnika od Badara - poprostu Game tam szuka libów.

Więc tak napisze ci jak ja mam, a ty zrobisz to pod siebie (zakładam ze masz system 64 bit):

1. w game mam tak /libexec/ld-elf.so.1 - wiec nic nie zmieniałem

2. w katalogu /usr/ mam te /lib32/ ale one są tylko po to bo wgrałem je przy tym Compatx7, ale ten najważniejszy plik o którym mowa mam wrzucony do /usr/jaills/usr/libexec/ld-elf.so.1 tylko, ze mam go podlinkowanego do /usr/libexec/, wydaje mi się, że jeśli wrzucisz plik do tego katalogu czyli /usr/libexec, to powinno wszystko ruszyć, tylko nie wiem właśnie jak będzie z kompatybilnością, mi wszystko chodzi wyśmienicie, ale jak będzie chodzić przy czymś takim to już nie wiem i przede wszystkim nie gwarantuje ze dobrze radze.

Opublikowano

tzn tak, ja mam freebsd 8.2 32 bity, zmienilem w game na ld-elf.so.2 .

powiedz mi co mam zrobic zeby to smigalo?

bo ja zmienilem w game na tel ld-elf.so.2 , tą biblioteke rowniez wrzucilem do libexec. ale nadal mi nie smigalo. co mam źle?

Opublikowano

Jak masz 32bit to nic nie musisz w game zmieniać, wgraj stare game albo przywróć to, a ten plik, który brakuje wrzuć po prostu do tego /usr/libexec/ld-elf.so.1 powinno ruszyć nie zapomnij zrestartować maszyny.

jak nadal nie działa napisz na GG: 6518567

Opublikowano

Przecież pewnie ty posiadasz system 32 bitowy więc, nie musisz dawać kompatybilności z 32bitowym,

tylko wystarczy system żeby był kompatybilny z poprzednią wersja 6.x + wystarczy zmienić libka w game.

PS. TuT badara był pisany pod 64bit nie pod 32bit.

Opublikowano

mam freebsd 8.2 32bity

w game mam ustawione na : ld-elf.so.1

a w /libexec mam: ld-elf.so.2 i ld-elf.so.1

wiec co teraz mam zrobic?

Opublikowano

masz sf 2010 czy 2006?

Z tego co widzę to ma sf sherer&mastick więc jest 2010

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Nie mam pojecia co z tym zrobic ;S Może napisz do Xyliego czy nie mógłby Ci pomóc

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Hmm... Kilka razy spotkałem się z tym problemem, ale sam się pogubiłem w tym co pisaliście.

Po pierwsze pliku w libexec się nie podmienia. Proponuję tak:

1. Wrzucić na nowo biblioteki do /usr/lib i nadać prawa 777 temu folderowi, żeby game mógł na lajcie otworzyć bibliotek
  2. Zmienić game na inne.

@Edit

Wywal też ten libexec 2

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Może jeszcze raz spróbuje jeśli nie zrezygnowałeś z zabawy, ściągnij nowego game z tematu, który ci podałem, bo jeśli swojego edytowałeś w notatniku może być coś nie tak z nim (ja tak miałem, obecnie edytuje tylko w hexach), potem wgraj go na serwer wgraj swoje liby go katalogu /libexec/ potem do katalogu /usr/libexec/ najlepiej tez nieedytowane ściągnięte z mpcforum, nadaj im prawa jak pisał Xyli i zrestartuj maszynę i jak nie ruszy to ja sam już nie wiem co może być nie tak.

PS pisałem ci na GG o podwójnych NPC na serwie - rozwiązałem ten problem choć nikt nie miał zielonego pojecie jak, co skąd, a dało się - informatyka :)

Opublikowano

Hmm... Kilka razy spotkałem się z tym problemem, ale sam się pogubiłem w tym co pisaliście.

1. Wrzucić na nowo biblioteki do /usr/lib i nadać prawa 777 temu folderowi, żeby game mógł na lajcie otworzyć bibliotek

2. Zmienić game na inne.

@Edit

Wywal też ten libexec 2

2. Zmienić game na inne.

@Edit

Wywal też ten libexec 2

jakie game ma 99lv i jest jak na PL?

libexec 2 czyli dl-elf.so.2 czy usunac mam /usr/libexec?

mam problem gdyz zmenilem game z plikow schittseta, i nadal problem ten sam. moze byc to wina game?

Opublikowano

W game do którego dawałem ci linka masz możliwość ustawienia 99lvl wpisując w CONFIG'ach

MAX_LEVEL: 99

Dodatkowo Xiliemu chodzi chyba o dl-elf.so.2, , mając wersje 32bit, niepotrzebnie było cokolwiek zmieniane w game, wrzucasz po prostu liby i musi działać.

PS może te liby które ścigałeś są właśnie pod wersje 64bit, sam już nie wiem co tam jest nie tak :0

http://www.mpcforum.pl/topic/415818-tutwszystkie-brakujce-liby-do-freebsd-8x/

Ściągnij sobie liby z tego tematu i w nich zmień może ta nazwę na tą która czyta game tak jak pisze w temacie.

Opublikowano

tzn Xyli ma w tucie liby pod 32 i 64 bity a ja uzylem tych 32bity,

w "game" od schittseta zmienilem tylko pong, nadalem chmod zrestartowalem maszyne i nadal to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...