Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ashe

Hamon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od niedawna gram w Lola.Chciałbym lepiej poznać postać Ashe. Zapodajcie jakiś poradnik lub coś w tym rodzaju.W dziale poradniki takiego TuTa nie znalazłem.

Opublikowano

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ashes-to-ashes-67331

Ale ja kupuje np. pierwszego The Bloodthirster (buty i poźniej jego.)

Ashe to postać raczej na Mid

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

NIE DAWAJ RAD, JAK JESTEŚ NEWBIE.

Ashe to ad carry, idzie na bota z supportem.

Opublikowano

Ahahahahahahahahahahahahahahahaha, Ashe na mid xD xD xD xD xD

To jedna z łatwiejszych postaci w lolu.

Build= berki, phantomy, bloodthrister, infinity, last whisper, guardian angel.

Cała filozofia.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Nie dawaj rad, jak sie nie znasz, bo przez takich są trolle.

Ashe to typowy Ad Carry idzie na bota z supportem.

Core to "buty berserkera" "ostrze nieskonczonosci" "krwiopijec" itd itp. itemy do atakow fizycznych. jak masz supporta z healem to miecz dorana na start a jak nie to buty i 3 poty.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

duzo osob krytykowalo ashe na midzie i sam osobiscie ja nie pochwalam chyba ze na normale gdzie nie spisuje sie najgorzej ale wystarczy jakis ap carry i lezy :P

postac ad carry ranged idzie z supportem na linie na bota ale dla newbie mozna nia isc na mida ;p

Opublikowano

co kurwa?! Ashe na midzie jest zla? ja jak pickuje ashe to zawsze jestem na midzie i daje rade podobnie jak teemo,zyra,SIVIR. Tyle ,ze zeby aszka byla pro musi podlapac kilka killi na poczatek i zaladowac cos w dmg(krwiopijca) i w szybkosc ataku (phanteon dancer - nie pamietam jak to bylo po PL)

Opublikowano

co kurwa?! Ashe na midzie jest zla? ja jak pickuje ashe to zawsze jestem na midzie i daje rade podobnie jak teemo,zyra,SIVIR. Tyle ,ze zeby aszka byla pro musi podlapac kilka killi na poczatek i zaladowac cos w dmg(krwiopijca) i w szybkosc ataku (phanteon dancer - nie pamietam jak to bylo po PL)

ELO 500 czy może 10 lvl? Teemo, Ashe, Sivir to ad carry i dostaną w dupe od każdego castera, bo ad carry robi dmg dopiero w mid i late a Zyra jest przeznaczona na mida i podobieństwa nie widzę.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

nie ważne czy masz supporta, czy nie - na ashe bierzesz buty+poty, bo ona potrzebuje speeda, żeby ciągnąć ataki + slow.

Aha. Od kiedy butki 1 (te, które kupuje się na start) dają as?

Teemo, Sivir to też AD CARRY. Taka meta.

Offtank - top

Ap carry - mid

Offtank albo tank zazwyczaj - jungle

Ad carry - bot

Support - bot

PHANTOM DANCER*

Opublikowano

nie ważne czy masz supporta, czy nie - na ashe bierzesz buty+poty, bo ona potrzebuje speeda, żeby ciągnąć ataki + slow.

Jemu raczej chodziło o to, że jak wali ataki z Q (slowa) to żeby szybciej dogoniła przeciwnika. Bo co Ci z tego jak koleś ma na przykład: Ashe-Doran Sword, stoi na lini z Gravesem który zaczał z Butami i 3 potkami. Ashe próbuje gonić Gravesa daje mu slowa, ale Graves ma Buty a Ashe Doran Sworda, tak że i tak go nie dogonisz.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Ja jakoś robie build pod ashe i lece na mida i jakoś dobrze jest ;]

Zależy jaki build się robi.

Więc ashe na mid jest dobra.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

To weź Ashe na mida ja wezmę byle jakiego castera (możesz sobie wybrać) i 1vs1. Ashe jest za bardzo papierowa żeby iść na mida, jedyny AD Carry range który może iść na mida i sobie dobrze radzi jest Varus.

Opublikowano

Co do buildu:

Na start Doran Blade lub buty i 3 potki -> berserki -> bf sword -> vampiric scepter -> infinity edge -> zeal -> bloodthister -> phantom dancer i potem już sytuacyjnie, dobrze się sprawdza Guardian Angel.

37496916.png

Opublikowano

Odkąd gram LeBlanc na midzie to nie pamiętam, żeby jakaś asha miała prawo bytu ze mną.

ngu2w9.jpg

Opublikowano

Ashe na bota z soraką, jesli ogarniacie to nie bedziecie schodzic z linii, o ile w przeciwnym teamie nie wezma na was dobrej kontry.

Opublikowano

dobry bulid to start z butkami i 3 potami potem skladasz bereki, zeal, infinity, zela przerabiasz na phantoma, krwiopijec, potem zaleznie czego potrzebujesz to albo buunshe albo guaridian angel.. jak ja gralaem to czasami nawet skladalem kolejnego phantoma badz in finity.. mozesz tez zakupic 1,2 doranki przed berkami pozniej sprzedjasz :P a gra ashe nie jest ciezka na poczatku starasz sie jak najwiecej last hitowac co dla ashe probleme nie jest przy okzaji mozesz wylapac killa maksujesz 1-w potem q i e - przydjae sie jezeli nie stawiasz wardow lub jestes ciekaw czy ktos siedzi w krzaczkach :P

Ashe na midzie jest slaba.. jezeli juz to sprawowalby sie lepiej varus chocby dzieki zasiegowi q ale tez nie jest najlepszy.. ja na mid uzywam kennen'a badz veigara i wiele lepszy efekt i ad cary w mid game siada na combo u kenena.. nie mowiac juz jak ktos zgankuje ... ashe sie nie daje brak systemu uciekczki.. veigarem chociaz e uzeyjesz i zestunujesz bo nie zawsze ma sie flash'a do uzytku.. tak wiec staraj sie grac na bocie.. choc wiem jak to jest na normalach gdzie wiekszosc uwaza ze ashe to midder ;)

Opublikowano

Teemo, Sivir to też AD CARRY. Taka meta.

Offtank - top

Ap carry - mid

Offtank albo tank zazwyczaj - jungle

Ad carry - bot

Support - bot

PHANTOM DANCER*

co do jungli musze sie nie zgodzic bo takze meelee ad typu shaco/fizz nadaja sie do jungli a nie sa tacy twardzi

a na topa tanki czesta chodza

Opublikowano

Na midzie ashe jest counterrem podobnie do Talona (Be a MAN!!). Nie róbcie flamu . Nigdy nie graliście czy widzieliscie dobrej Aśki a się wypowiadacie.

Opublikowano

WU TE EF ? Mid to miejsce dla castera, a nie ad carry. Oczywiście możesz iść, ale pierwszy lepszy ap assasin i nie masz gry (zazwyczaj po 6 lvlu). PIERWSZY ITEM DLA ASHE TO INFINITY EDGE I TYLKO INFINITY EDGE. JEŻELI SKŁADACIE PHANTOMA, BLOODTHRISTERA, BĄDŹ INNY SYF JAKO 1 TO MOŻNA TO PRZYRÓWNAĆ DO BG, EASY.

Cóż Ashka jak na początek to dobra postać do nauki. Osobiście polecam najpierw nauczyć się postaciami ranged (dystansowymi) grać, a dopiero potem melee (walczącymi wręcz). Chyba, że ktoś miał już do czynienia z tego typu grami i szło mu całkiem dobrze :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Osobiście nie popieram ad carry na midzie ale Widziałem ciekawą grę sivir vs. lb mid. Kto wygrał? Sivir. Lb runy na mresy. A sivir tarczowała niemalże każdego skilla lb.

Jesli możesz daj add.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...