Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Can You RUN It? - Koniec tematów ''Gra będzie mi chodziła?''

Jose Mou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

45912528.png

Witam w moim dzisiejszym poradniku. Mam dość już tematów ''Pójdzie mi Diablo III?'', '' Gra będzie mi chodziła?'', ''Mam taki i taki sprzęt, pogram w Battlefield 3?''

Więc właśnie. Istnieje strona która ''zapoznaje'' się z Twoim sprzętem i wymogami gry która chcecie kupić/pobrać ale nie wiecie czy wam pójdzie na Waszym sprzęcie.

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx

Zobaczycie stronę główną, nas interesuję to:

66448021.png

Wybieramy grę którą chcemy sprawdzić czy nasz komputer spełnia wymagania.

17210284.png

Klikamy ''Can You Run It?

21468012.png

Wyświetla nam się wynik.

99577463.png

Poradnik w 100% napisany przeze mnie.

josemousignature.jpg
Opublikowano

Strony, w stylu "Can You Run It" są pomocne by ogólnie określić stan komputera do danej gry, ale to nie jest pewnik na 100%. A co do poradnika nie jest zły dla osób które nie bardzo znają się na swoim sprzęcie, ale zawsze lepiej zapytać się kumpla czy na forum czy dana gra będzie chodziła płynnie bez "zacinek", bo na przykład kupując daną grę okaże się, że nie będzie nam chodziła na wysokich detalach i zmuszeni będziemy grać na minimalnych co nas rozczaruje. Ale nie pisze tu np. jak ktoś pobierze grę, więc jest tylko strata czasu a nie pieniędzy. ;)

;=)

Opublikowano

Czasami ta strona pisze straszne bzdury. Miało mi nie pójść Metro 2033, a działa wyśmienicie. Nie polecam tej stronki.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Czasami ta strona pisze straszne bzdury. Miało mi nie pójść Metro 2033, a działa wyśmienicie. Nie polecam tej stronki.

Ogólnie o to mi chodziło. :P

;=)

Opublikowano

Generalnie tak jak upy nie polecam nawet wchodzic na ta stronke bo to jest nawet nie warte lacza pisze kompletne bzdury w wiekszosci przypadkow gry ktore ci pojda pokazywane sa jako gry ktore nie pojda a gry ktore wg tej stronki ci pojda poprostu nie ida i tak wyglada ta stronka wiec jeszcze raz NIE POLECAM lepiej sciagnac demko czy chociazby pirata zeby sprawdzic czy gra pojdzie na twoim kompie

Opublikowano

Lepiej zapytać na MPC w specjalnym temacie czy dana gra pójdzie, wiedza graczy przerasta tą stronkę. Co do tematu to ja również nie polecam, Prototype 2 było tam poniżej minimalnych wymagań a śmiga bez dużych zacięć.

Opublikowano

Poradnik poradnikiem,ale ta strona kłamie,jak koledzy wyżej mówią.Ja kilka razy tak miałem,jak mi nawet przy NFS Undercover wywalało Fail i że nie pójdzie a kompa ma dobrego i śmiga wszystko bez problemu.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem że strona jest w 100% pewna :) Oczywiście zgadzam się z Wami bo mi czasami też figle robi. To ma być tylko punkt odniesienia do tych mniej znających się na grach i na swoim sprzęcie.

josemousignature.jpg
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/432393-panie-doktorze-bedzie-zyc-temat-od-wymagan-gier/

Masz większą pewność, niż w takich "badziewnych" programach.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...