Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Więcej pamięci ram do MC

Kleas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema . Gdy gram na komputerze 2 gb'towym w MineCrafta to miewam czasami lagi . Wpisując F3 pisze że mam tam około 500mb przydzielone do mc .. Chcę przydzielić więcej pamięci RAM do MC , dodam że mam MC Non-Premium oraz nie działają mi sposoby z filmików na yt .

Opublikowano
1. Jeśli mamy oryginalną wersje MC to kopiujemy plik "Minecraft.jar" z folderu z grą na pulpit. Jeśli wersję piracką to kopiujemy na pulpit "Minecraft.exe" z tego samego folderu.

2. Otwieramy notatnik

3. Wpisujemy: java -XmsIlość twojego ramu w mbm -jar "C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika\Pulpit\Minecraft.exe (lub .jar)

4. Zapisujemy to na pulpicie jako "Minecraft.bat"

5. Uruchamiamy i cieszymy się działającą grą

@jest napisane, o wersji pirackiej.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@UP Piszę w poscie że nie posiada orginalnego konta premium a ty tu z orginalna wersją wyjechałeś ;)

@topic

+ poczytaj komentarze mi zadziałało tylko nie za dużo przypisz skoro mówisz że masz 2GB przypisz 1.5 max 1,75 ! Nie więcej

Jeśli pomogłem daj "Lubię To" :) To nic nie kosztuję !

Opublikowano

Ściągnij launcher mpc wtedy będziesz mógł przydzielić więcej ramu bez posiadania premium

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...