Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wybór postaci

Mentor602

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że jest to trochę dziecinne pytanie, bo mam grać kim mi się najlepiej gra.

Jednakże chciałbym, aby wypowiedziało się parę osób, kim najlepiej grać, aby z łatwością rozwalać kamienie Metin, expić i być dość dobrym w Pvp.

Chodzi mi w szczególności o serwery hamachi, bo tam poświęcam najwięcej czasu, lub też na dedyki, ale tylko easy, kim na takich serwerach najlepiej grać?

I jakie eq robić pod expa/pvp, proszę o wypowiadania się graczy tylko obeznanych w tym temacie.

Postacie do wyboru:

- Wojownik Body - Przyjemnie się nim expi, jednakże nie wiem zbytnio jakie eq pod niego robić.

- Wojownik Mental - Za wolna postać jak na takie serwery, monotonny exp.

- Ninja Dagger - Zastanawiam się nad tą postacią, jednakże martwię się nad expem i jakie zrobić eq pod tą postać(Najbardziej interesująca)

- Ninja Archer - Po prostu, nie lubię tej postaci.

- Sura WP - Bardzo dobra do expa, podobno do pvp także, jednakże nie wiem jakie eq pod niego robić(Także zastanawiam się nad tą postacią)

- Sura BM - Słaba do expa, b.dobra do pvp, chciałbym szybko dobić do jakiejś czołówki graczy, więc odpada.

- Szaman Smok - Podobno dobra postać, ale nic o niej nie wiem, możecie mi to rozjaśnić.

- Szaman Healer - To samo co u Archera.

Więc do uzasadnienia, która postacią najlepiej grać został wam - Body, Dagger, WP, Smok

Bardzo bym chciał, abyście podali mi jakie najlepsze do nich eq robić, jak zarabiać etc.

Mądre wypowiedzi nagrodzę Lajkiem, jeśli chcecie napisać, graj postacią, która Ci się podoba, proszę nie wypowiadać się.

Opublikowano

Powiem ci że body jest właśnie bardziej do expa a mental do pvp chociaż dobrze się expi mentalem w późniejszym etapie.Jeżeli już miałbym wybrać Ninje Archera to do lurowania ponieważ nie widzę za bardzo innego sensu w tej postaci.Szaman smok jeżeli pytasz jest to postać głównie do buffowania chociaż ma tego strzelającego smoka który zadaje dużo obrażeń.Jeżeli chodzi o sury do wiem tylko tyle że WP sura jest bardzo dobrą postacią.Ninja Dagger jest to postać która na początku może sobie mniej dawać rady z expieniem jednak jest o wiele lepsza niż Archer,ma też dobre skille do pvp.

Więc na koniec mogę podsumować to tym że dla początkujących graczy dobrze jest wybrać Wojownika Bodego a później właśnie spróbować się w postaciach takich jak Sura lub Szaman.Radziłbym ci zapoznać się z różnymi stronami na których będzie co nieco o tym.

xx To jest fajna i przyjemna strona

NIE MUSZĘ MIEĆ FAJNEJ SYGNATURY I TAK JESTEM ZAJE*****

Opublikowano

broń : inta , siła , lud (kryt i inne mile widziane)

hełm : trucie , szybkość ataku , lud , magia

Branza : hp , bon do pż (ważny do hitów), magia , lud ,szycie

tarcza : inta , sila , lud ,nno ewentualnie : inta , lud , nno , blok

wipek.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...