Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Wszystko o Boxybocie.

NOOBO POWER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem że jest już temat na temat tego zacnego bota, ale jest on już przedawniony.

W tym temacie przedstawie jego wszystkie mające większe znaczenie opcje.

1.Download

BoxyBot:

Skan:

Jest to wersja na dzień 17 Sierpnia 2012 roku.

2.Aktualizacje

Czystego Boxybota możemy też ściągnąć z tej oto strony.

Jest to strona główna boxybota.

Po każdej aktualizacji gry wychodzi nowa wersja bota. Aby go zaaktualizować wystarczy pobrać paczke z podanej wyżej strony i wypakować ją do tej paczki którą ja wrzuciłem zamienić główny plik boxybota i useragent. NIE ZAMIENIAĆ PLIKU TIMINGS.

Jeśli za każdym razem będziecie robili tak jak napisałem , nie trzeba będzie konfigurować za każdym razem pliku timings i nie będzie żadnych problemów.

3.Włączanie bota bez konieczności wpisywania pasów i skrótu serwera

Do paczki oprócz podstawowych plików wrzuciłem plik o nazwie Auto Włączanie Bota.

Aby można było włączać bota bez wpisywania pasów i skrótu serwera za każdym razem należy otworzyć ten plik za pomocą najlepiej NotePada i zamienić odpowiednio LOGIN na swój login, HASŁO na hasło, SERWER na skrót serwera.

Dzięki temu plikowi możemy też na raz włączyć kilka kont. Aby to zrobić robimy aby tekst w pliku wyglądał tak:

start boxybot.exe LOGIN HASŁO SERWER

To dla 3 kont ...

Żeby uruchomić trzeba poprostu nacisnąć 2 razy na ten plik... :P

4.Obsługa

4.1.Mapa bocenia.

Aby ustawić mape bocenia, naciskamy po zalogowaniu na zakładke maps i wybieramy tam mape na której chcemy zbierać boxy.

4.2.Kupno niewidki.

Zakładka other => autouse|buy cloack

4.3.Zbieranie pirackich skrzynek.

Zakładka Boxing => i tu zaznaczamy sobie jakie skrzynki...[do wyboru : zielone złote niebieskie czerwone]

4.4.Sprawdzanie uszkodzeń dronów.

Zakładka Drones

5.Wrota

Za pomocą tego bota możemy też robić wrota. Sobota jest trialowym dniem do tego.

Aby wskoczyć we wrota trzeba nacisnąć prawym przyciskiem na nie ...

W zakładce GG możemy wybrać typ amunicji jaki ma być używany, po której rundzie ma wyskoczyć z wrót oraz dystans antylagowy :O[Jak ktoś może to poprosze o info na temat tego dystansu i jakie ustawić itd ... potem dodam tu ...]

6.Skróty Serwerów

Francja : fr1

Francja 2 : fr2

Francja 3 : fr3

Global Azja : int8

Global Europa : int1

Global europa 2 : int5

Global europa 3 : int7

Global europa 4 : int10

Niemcy 1 : de1

Niemcy 2 : de2

Niemcy 3 : de3

Niemcy 4 : de4

Anglia 1 : gb1

Anglia2 : gb2

Włochy : it1

Włochy 2 : it2

Rosja : ru1

Rosja 2 : ru2

Rosja 3 : ru3

Rosja 4 : ru4

Polska : pl1

Polska 2 : pl2

Polska3: pl3

Turcja : tr1

Turcja 2 : tr2

Turcja 3 : tr3

Turcja 4 ; tr4

Hiszpania : es1

Hiszpania 2 : es2

Skandynawia : int3

Czechy : cz1

Czechy2: cz2

USA wschód : us1

USA zachód : us2

Global America : int2

Global America 2 : int6

Skandynawia 2 : int4

7.Auto uruchamianie bota przy starcie systemu.

Aby bot uruchamiał nam się przy starcie systemu należy :

Utworzyć skrót do pliku auto uruchamiania bota, następnie wrzucić go do folderu w menu start o nazwie autostart

[MenuStart ===> Wszystkie Programy ===> Autostart]

8.FAQ

Narazie brak , wraz z rozwojem tematu będe dodawał wszystkie pytania i odpowiedzi na nie ;)

Do Paczki wrzuciłem też obrazki map.

Kiedy włączymy bota to zamiast czarnego tła będziemy widzieli tło mapy na jakiej bocimy.

Proszę o wypowiadanie się.

Piszcie co jeszcze wrzucić na jego temat...

Prosił bym też o nie zakładanie tematów z pytaniami na temat boxybota tylko żeby te pytania pisać tu w tym temacie aby nie robić spamu :P

Podziękowania dla :

-Zulek bury oraz Loude za

http://www.mpcforum....ie-do-boxybota/

-rinu za sposób na auto otwieranie bota przy starcie systemu

Opublikowano

Noo dobrze że ktoś się tym zajął wreszcie :) jeśli mogę coś zaproponować to zrob to trochę przejrzyściej, oraz jeśli masz czas to opisz go bardziej szczegółowo i zrób punkt "Najczęściej zadawane pytania" czy cos w tym stylu. Aa no i na samej górze zrób jakiś wyróżniający się napis, który będzie oznaczał czy bot jest online cz offline. Być może zminiejszy się trochę liczba postów typu "dlaczego bot nie działa ? kiedy będzie ? i gdzie sprawdzić czy już działa ?" po każdej aktualizacji :)

www.pomyslowi24.pl
Opublikowano

Nie opisales wszystkich zakladek. Nie podales skrotow serwerow tzn. pl1, int4 itd. Opisuj co aktualizacje co zostalo dodane. Dziekuje, dobranoc.

e84026c7f5e6bcf5e94591e.png

Opublikowano

Co do pkt 3 to nie trzeba robic tego w notatniku tylko można ustawić wszystkie opcje tak jak chcemy w bocie i nacisnąć w zakładce other przycisk create batch wtedy program sam utworzy ten plik, a jeśli chcemy by bot uruchamiał sie wraz ze startem systemu to wrzucamy ten plik do folderu autostart który jest w Menu Start ---> wszystkie programy i program sie bedzie sam uruchimiał ze wszystkimi ustawieniami (opcje z zakładki GG nie zapisują się).

Opublikowano

Fajnie się czyta jak dla mnie może teraz mniej tematów powstanie dlaczego boxybot nie działa WTF itp itd łap lajka no i aktualizuj to :D

Pomogłem ?? To daj Lajka :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o dystans, to to jest na jakim dystansie będziemy bić alienki. N ibocie jest to automatcznie na 600 nastawione, więc tu chyba polecam to samo ;)

Opublikowano

Poczekam jeszcze na więcej wypowiedzi na temat dystansu.

Jeśli ktoś ma jakieś jeszcze sugestie co dodać itd. to proszę o wypowiadanie się. Nie jestem pewny czy o czymś nie zapomniałem ...

jeśli chcemy by bot uruchamiał sie wraz ze startem systemu to wrzucamy ten plik do folderu autostart który jest w Menu Start ---> wszystkie programy i program sie bedzie sam uruchimiał ze wszystkimi ustawieniami (opcje z zakładki GG nie zapisują się).

o tym nie wiedziałem.

Sprawdze i jeśli zadziała to jutro z rana dodam ... :)

Opublikowano

Prosiles o sugestie, wiec prosze :). Dodaj ze na mapach x-1 swojej firmy sie nie oplaca bocic, gdyz tyle tam tego lata :). Najlepsze mapy do bocenia pod wzgledem ilosci latajacych tam botow to : 1-5 2-5 3-5 1-6 2-6 3-6 1-7 2-7-3-7 1-8 2-8 3-8. Dodaj jakie wyposazenie jest najlepsze do bocenia tzn. FS, spearhead + zlotko w napedzie.

Opublikowano

Myślałem nad tym żeby dodać takie informacje już wcześniej, ale nie dodam bo doszłem do wniosku że to nie jest tut o ogólnym boceniu tylko o konkretnym bocie.

Napisze więc tu tylko jak go obsługiwać i w jaki sposób można sobie ułatwić korzystanie z niego ....

Opublikowano

eh no i sie zakopało.

Ref.

Tutoriali sie nie odswieza... Po za tym, pamietej, kto szuka ten znajdzie.

Można odświeżać tutoriale :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...