Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft dom.

arteekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj mam taka prośbę. Otóż na pewnym serwerze freebuild, kupiłem sobie działkę 100x100, lecz nie wiem jak ją zagospodarować. Tzn, porobie farmy, magazyn taki wielki itp. Lecz bardziej, szukam screenów/projektu jakiegos fajnego domu. Domek moze miec rozmiary od 20x20 do 80x80 i chcę żeby był EPICKI ! Proszę was o zrobienie dla mnie takiego domku wraz z save, lub ssami :) Będę bardzo wdzięczny daje + + + ! Pozdrawiam. :)

19.png

Opublikowano
http://www.planetminecraft.com/project/to-build-a-home-sky-limit-contest/

może dom w takiej górze :D

mihcio15.png

Opublikowano

^^ a ja powiem krótko Najlepiej jakbys sam wymyślił projekt domu. Żeby był oryginalny. I wtedy byłoby Ci chyba najwygodniej bo ty go zrobiłeś wg. swoich potrzeb itd. Ale moge podpowiedzieć Ci co to może być ten twój dom Raz na jednym servie na przykład widziałam super latający dom. to własciwie było tak że tam był dom i był on połączony chodnikami z drewna płotków itd. z farmami, polami, altankami, różnymi innymi budyneczkami : ) wszystko pieknie z budynków zwisały liany a wokół tego wszystkiego latały wysepki również obrosniete lianami na których rosł wielke dżunglowe drzewa ; d Może też zrobić modernową wille z np. białej welny, jakiś fort, albo zrób coś naturalnego jak domek hobbita ; D na jednym serverze zrobiłam na działce 15x15 górke dirta która obrosła trawą i posadziłam na niej drzewa. Była uformowana tak że w wcięciach w dircie były okna, wnętrze z drewna, wszystko ładnie wyglądało +mączką kostną zrobiłam kwiatki itd. an dircie/trawie ;d troche odeszłam od tego o co prosiłeś ale jakoś tak wyszło. srki. Wg mnie sam powinieneś wymyslić jak twój dom ma dokładnie wyglądać. +Jak ogarne Ssy to może wstawie pare ładnych domków ; p na różnych działkach ;)

Ania ;3

*_* Who said that? *_*

Opublikowano

^^ a ja powiem krótko Najlepiej jakbys sam wymyślił projekt domu. Żeby był oryginalny. I wtedy byłoby Ci chyba najwygodniej bo ty go zrobiłeś wg. swoich potrzeb itd. Ale moge podpowiedzieć Ci co to może być ten twój dom Raz na jednym servie na przykład widziałam super latający dom. to własciwie było tak że tam był dom i był on połączony chodnikami z drewna płotków itd. z farmami, polami, altankami, różnymi innymi budyneczkami : ) wszystko pieknie z budynków zwisały liany a wokół tego wszystkiego latały wysepki również obrosniete lianami na których rosł wielke dżunglowe drzewa ; d Może też zrobić modernową wille z np. białej welny, jakiś fort, albo zrób coś naturalnego jak domek hobbita ; D na jednym serverze zrobiłam na działce 15x15 górke dirta która obrosła trawą i posadziłam na niej drzewa. Była uformowana tak że w wcięciach w dircie były okna, wnętrze z drewna, wszystko ładnie wyglądało +mączką kostną zrobiłam kwiatki itd. an dircie/trawie ;d troche odeszłam od tego o co prosiłeś ale jakoś tak wyszło. srki. Wg mnie sam powinieneś wymyslić jak twój dom ma dokładnie wyglądać. +Jak ogarne Ssy to może wstawie pare ładnych domków ; p na różnych działkach ;)

Ania ;3

chodzi o to, ze ja budowałem juz kilka razy dom ale zawsze wychodzi mi wielki klocek... Choc nie wiadomo jak bym sie staral, zawsze wyjdzie taki wielki kloc... Dlatego prosze was o pomoc..

19.png

Opublikowano

A może coś w stylu Modern? :D Nie chodzi mi dokładnie o ten dom ale ogólnie styl Modern jest wg. mnie no śliczny wręcz <3 .

http://www.planetminecraft.com/project/modern-house-2-beach-town-project/

Opublikowano

A może coś w stylu Modern? :D Nie chodzi mi dokładnie o ten dom ale ogólnie styl Modern jest wg. mnie no śliczny wręcz <3 .

http://www.planetminecraft.com/project/modern-house-2-beach-town-project/

Myślałem o domu Keralisa 20x20. Jeżeli go nie widziałeś to wpisz w youtube keralis 20x20, to jest dom tego właśnie typu jak ty pokazałeś. :D

19.png

Opublikowano

Zbudowałem na singlu jeden dom wg. Keralisa i powiem Ci że wygląda świetnie. Niestety niechcący skasowałem save i nie chce mi sie jeszcze raz budować :( Ale bardzo polecam poradniki Keralisa ;)

Opublikowano

Ok ok xD A co do ssów to jednak nie wrzuce bo nie mam ip serva z którego budowle pokazac chciałam ;p

Ania xD

*_* Who said that? *_*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...