Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem (komp zaczął zamulać)

dwid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie nie wiem o co chodzie z dnia na dzien koputer zaczął wolno chodzic . ale tylko gdy cos zrobie np. gdy włącze przeglądarke uzycie procesora skacze do 60% gdy wszystko się załaduje znów spada do 2-3%. Dzieje się tak nawet przy otwieraniu folderu. A na dodatek sam komputer włącza się bardzo długo. Prosze o pomoc bo nawet filmy chodzą bardzo wolno ze nie da sie ogladac nie mowiąc juz o grach.

Komputer:

Windows Xp service pack 3

Intel Pentium 4 CPU 3GHz

1,5 GB RAM

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

możesz także ściąnąć program do czyszczenia rejestru itd... Polecam advanced system care , moge ci nawet podać cd-kay który starcza na rok :D

Opublikowano

Pobierz program który czyści rejestr (dobrego ci podał Heken) Wyczyść komputer jednym z tych programów :Odkurzacz ,CCleaner

Przeskanuj jakimś dobrym antyvirusem

Opublikowano

1.Pokaż logi z otl lub innych programów

2.Wyszyść rejestr CCleanerem

3.Zdefragmentuj dysk

4.Możesz ustawić na niski priorytet w menadżerze urządzeń

5.Są programy typu Mz RAM Booster które pozwalają na uzyskanie lepszej wydajności

6.Możesz także zmienić rozmiar pliku stronnicowania

Jeżeli żadna z tych opcji nie zadziała to sam nie wiem,możesz w ostateczności zrobić formata

NIE MUSZĘ MIEĆ FAJNEJ SYGNATURY I TAK JESTEM ZAJE*****

Opublikowano

Czyszczenie CCleanerem, Spybotem, defragmentacja rejestru oraz defragmenatcja dysku w glary utilities.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

log swoja drogą mozesz podać.

Ale polecam ci przeskanuj komputer albo Malwarebytes Anti Malware lub HitmanPro.

Do tego jak pisali wyzej przeczyść rejestr i dysk do dysku CCleaner i nim rejestru nieczyść bo prawie nic nie czysci.

Do rejestru użyj Eusing free registry ccleaner i mozęsz Auslogic Registry cleaner i do tego defragmentator Auslogic registry cleaner lub eusing free registry defrag. I na sam koniec zdefragmentuj dysk. (Programy które wyzej podałem mozesz sobie wybrac którymi chcesz to zrobić.)

Opublikowano

sory ze tak dlugo ale zbytnio czasu nie mialem. A więc zaraz wrzuce skana z OTL, czyściłem już rejestr i defragmentowalem dysk, uzywalem CCleanera, a w menadżerze zadań nie ma żadnego procesu "żrącego" dużo jest tak jak było zawsze. Jeszcze zaraz wyczyszcze rejestr innym programem i sprawdze na innych kontach czy tak samo jest.

@edit

po szybkim skanowaniu mam dać oby dwa pliki extras i OTL w załączniku czy jak? (niewiem bo pierwszy raz uzywam OTL)

@edit2

a i jeszcze jedno, może skan wykonać tylko na plikach młodszych niż 3 dni bo to wszystko wczoraj sie zaczelo

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Po 1 nie szybkie skanowanie tylko pełne się bierze .

Po 2 do 30 dni zawsze powinni by.

Po 3 dajesz spakowane w rar i przesylasz na speedyshare.com te 2 pliki OTl I EXTRAS.

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

http://speedy.sh/AJERW/OTL.Txt

niewiem czemu tylko 1 plik po pelnym skanowaniu

skan (jakby co) https://www.virustotal.com/file/f2a64852e35aad746b5e75dc7498832b5e577e1b7b79c50c707a56b5f1dfa039/analysis/1345290698/

P.S. uzylem programu ASC i wyczyściłem rejestr ,jakby troche pomoglo ale nie do konca uzycie procesora gdy to pisze to 3 % ale dalej skacze do 70-80%

Opublikowano

Prawdopodobnie to może byc przyczyną zamulenia :

C:\Program Files\Common Files\AVG Secure Search\vToolbarUpdater\11.2.0\ToolbarUpdater.exe

Odinstaluj to bo to są szczątki po antywirusie AVG

A masz zainstalowanego Avasta niektóre komponenty mogą ze sobą nie współpracowac i się wtedy gryzą.

Własne opcje skanowania /Wklej :

:OTL

FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Google"

FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Yahoo"

FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "SFT_Polska Customized Web Search"

FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.condui...={searchTerms}"

FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Search the web (Babylon)"

FF - prefs.js..browser.search.param.yahoo-fr: "chr-greentree_ff&ilc=12&type=937811"

FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Yahoo"

FF - prefs.js..browser.search.useDBForOrder: true

FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://osk-lukaszews...ex.php/gallery"

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: [email protected]:2.18

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: [email protected]:1.0

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: {CAFEEFAC-0016-0000-0022-ABCDEFFEDCBA}:6.0.22

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: {699661f3-1e3b-4129-831b-cd5660cdc72e}:2.0.1

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: vshare@toolbar:1.0.0

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: {9d1f059c-cada-4111-9696-41a62d64e3ba}:0.5.3.4

FF - prefs.js..keyword.URL: "http://search.yahoo....type=937811&p="

:Commands

[emptytemp]

Zastanawia mnie właśnie to :

LaunchU3.exe -a

Znasz może to?

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

nie znam tego i nadal zamula po zrobieniu tego i nawet bardziej dochodzi do 100% i nie spada ponizej 50%

Opublikowano

Własne Opcje Skanowania /Wklej :

:OTL

O33 - MountPoints2\{4dae2332-48a3-11df-8337-0019db317c86}\Shell\AutoRun\command - "" = G:\LaunchU3.exe -a

O34 - HKLM BootExecute: (autocheck autochk *)

O35 - HKLM\..comfile [open] -- "%1" %*

O35 - HKLM\..exefile [open] -- "%1" %*

O37 - HKLM\...com [@ = comfile] -- "%1" %*

O37 - HKLM\...exe [@ = exefile] -- "%1" %*

[emptytemp]

Zrób screeny wszystkich procesów ctrl+alt+del

I prześlij mi tu.

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

procesy+uzycie procesora, dodam ze przy wyłączeniu wszystkich mozliwych procesow Usera nadal jest to samo a w systemowych nie grzebalempost-371945-0-04180900-1345297569_thumb.jpg

Opublikowano

przywykonywaniu tegoskryptu komp sie zawiesza

Opublikowano

a przeskanuj system jakimś skanerem na żadanie? Npa Hitmanpro nie trzego go instalowac wystarczy zę ściagniesz odpowiednia wersje odpalisz klikniesz dalej zaznaczy ze chesz go tylko raz użyc do skanowania i klikniesz skanuj i zobacz co on pokaże.

Opublikowano

wejdz w konsole windows (cmd.exe) i wpisz:

taskkill /f /im rundll32.exe

Jak zuzycie spadnie to masz winowajce (pewnie jakis wirus sie podszyl), jesli ten proces po wylaczeniu pojawi sie znowy to trzeba bedzie poszukac na googlach informacji dot. wyzokiego zuzycia procosora przez ten proces.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

problem juz prawie zalatwiony duzo z tych rzeczy pomagało,

@UP ten proces juz wczesniej wylaczylem i duzo dalo a dzisiaj podmienilem wejscie 1 kabla w kompie i odrazu lepiej dzialalo dzieki wszystkim za pomoc

Opublikowano

Przepraszam jeśli piszę gdyż na życzenie autora postanowil zakończyc sprawę.

Tu jest nieco gorzej masz keyloggera z paczek Tibia.

Własne opcje skanowania/ wklej :

:Files

C:\WINDOWS\zlib1.dll

C:\WINDOWS\os4.exe

C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Patch.bak

C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Tibia_dat.bak

[emptytemp]

I kliknij wykonaj skrypt .

Jeśli się powiedzie to użyj sprzątanie i to na tyle powinno byc.

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...