Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmienna wartość

TypeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. A mianowicie wyszukałem pewien adres i utworzyłem wskaźnik, wszystko pięknie działa. Problem tkwi w tym, że przy każdym uruchomieniu, gra przypisuje nowe wartości do przedmiotów. Raz dany przedmiot ma wartość 227706632, raz 995531567. Wskaźnik poprawnie naprowadza na adresy. Istnieje na to jakiś patent?

Opublikowano

Wyszukać pointer..

... i utworzyłem wskaźnik,...

Mam przecież pointer...

Możesz dokładnie opisać co robisz i co chcesz zrobić?

Chodzi mi o to że adresy zawierają zmienne wartości, i przy każdym resecie gry każdy przedmiot posiada inną wartość. A chciałbym utworzyć program w którym miałbym wybór przedmiotu.

Opublikowano

to zainteresuj sie tutorialem w programie i naucz się odczytywac/obliczać ADRES BAZOWY który jest statyczny i nie zmienia sie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeżeli przedmioty mają różne wartości, ale są w tym samym miejscu to po prostu odczytuj ich id za każdym razem.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

zastanów się. Jak niby zrobić to inaczej ? Zbadać i odwrócić zasadę generowania ID ? Za trudne o ile w ogóle możlwie...

Pozatym nie widzę problemów z tym co napisałem wcześniej, przecież to pare linijek kodu.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...