Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak włączyć DirectX ?

Pancerniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem otóż

u mnie DirectX nie jest włączony.

Wchodzę w dxdiag i piszę :

Przyspieszenie DirectDraw : Niedostępne

Przyspieszenie Direct3D : Niedostępne

Przyspieszenie teksturowania AGP : Niedostępne

Musze to włączyć gdyż gry mi nie chodzą. Direct jest

zainstalowany. Jak go włączyć ?

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

Oł maj gad. Chce parametry. Po co piszesz mi że ma 4 rdzenie i 2,4 GHz na boost jak nie wiem co to za model. Ściągnij program GPU-Z + CPU-Z lub Aida64 i daj screeny.

PS. Skąd kupywałeś i części czy całego?

Opublikowano

nie direct X tylko nie ma w ogule zainstalowanych sterowników do grafiki i chodzi na domyślnej VGA karcie graficznej

problem bardziej z użytkownikiem który nie potrafi i nie wie co ma za komp niż ze sprzętem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Problem rozwiązany. Żaden z was nie miał racji. Napisałem na innym forum o tematyce komputerowej , dostałem odpowiedź w 30 sekund. Direct nie jest offnięty , lecz w trybie "hibernacji" co oznacza , że nie wszystkie jego funkcje były włączone. Wielcy znawcy. Dobranoc ...

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

biednyś ty i naiwny , wytłumacz co to i podaj link do forum z rozwiązaniem problemu bo coś takiego związane z direct x nie istnieje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie direct X tylko nie ma w ogule zainstalowanych sterowników do grafiki i chodzi na domyślnej VGA karcie graficznej

problem bardziej z użytkownikiem który nie potrafi i nie wie co ma za komp niż ze sprzętem

Tylko w tobie pokładałem nadzieje ;(

A co do tematu dokładnie do posta 2xup to nie może być w statnie Hibernacji bo takiego stanu nie ma :D Po prostu jest włączony lub zatrzymany :P

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

może czasem dla laptopa z dwoma kartami graficznymi tryb oszczędności energii ( a nie "hibernacji" ) działa zwykła karta graficzna z reguły nie obsługująca wysokiej wersji direct X zainstalowanej w systemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...