Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freemake Video Conwerter - PROBLEM

sloww

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem odnośnie programu Freemake Video Conwerter. Otóż po wyrenderowaniu mojego filmu z gry programem Adobe premiere Pro wszystko jest OK. Potem (aby zmniejszyć wagę klipu) konwertuje to programem Freemake. Po konwertowaniu wideo ma jednak zupełnie na samym początku coś w stylu "uderzenia" np. w mikrofon, tzn. głośny, irytujący dźwięk. Dzieje się tak tylko w przypadku, kiedy moje wideo ma "łagodne" wzrastanie dźwięku, tzn. że powoli narasta. Szybko znaleziony, przykładowy film, w którym to występuje:

http://www.youtube.com/watch?v=VOe8Sdz5LK0

Dokładnie 0:00 słychać to puknięcie. jak temu zaradzić??? W Format Factory wszystko jest ok, ale wideo konwertuje się 2 razy dłużej niż w Freemake. Reinstall nic nie dał. Wgrałem kodeki K-Lite i nic. W Freemake ustawiam, aby film miał takie same parametry jak oryginał.

O co może chodzić?!

Opublikowano

Otóż szanowny slowwie freemaker, aby zmniejszyć wagę twego filmu musi trochę popsuć jakość filmu i dźwięku.

Możliwe że puknięcie wywołane jest perkusją jaka jest w muzyce i los tak chciał że ustawiłeś tak muzykę.

Opublikowano

Ale to nie występuje TYLKO w tej muzyce. Występuje w każdej, w której występuje efekt "łagodnego wejścia" muzyki tzn. narastanie. Poza tym, np. w Format Factory i Any Video Converter wszystko jest ok, ale długość konwertowania to katastrofa. Na poprzednim komputerze nie miałem takich problemów.

Jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...