Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ruter tp link

MosterAsa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwość złamania hasła na router tp-link do ustawień routera ? ? Hasło sam dawałem lecz zapomniałem. I czy można to zrobić przez wi-fi ? I jakie jest ip żeby weszła strona gdzie się podaje ten login i hasło :) Może uda mi się zgadnąć .

Opublikowano

Zawsze możesz przywrócić ustawienia fabryczne.. :D A przynajmniej ja moge, gdy zresetuje router tam z tyłu tym guziczkiem. :P

Nauczmy Dzieci NEO dawać LUBIĘ TO!

To nic nie kosztuje, a motywuje -.^

Opublikowano

Ale jak zresetuje, to internet w komputerze (do ktorego nie mam dostepu) polaczony kablem bedzie sie normalnie laczyl ? nie bedzie zadnych ustawien dawac ? Wiem gdzie ten guzik tylko sie boje o ten komputer, aha i co nie zostane bez wi-fi. zeby od razu bylo po resecie.

Opublikowano

Przytrzymaj reset przy odlaczonym od pradu ruterze, trzymajac reset podlacz ruter i poczekaj jakies 20-30s, potem pusc reset i odlacz ruter od pradu, po kilku minutach podlacz i powinne byc wszystkie ustawienia wyzerowane do fabrycznych, wtedy tylko wchodzisz na konfigurcje routera i odblokowywujesz porty.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Ale wtedy, bedzie wi-fi dzialac i bede mogl sie do niego podepnac ? Niczego nie trzeba bedzie ustawiac w komputerze ? Wiem tylko ze na kompie jest xp ;) i przy 1 podlaczeniu byly problemy :)

Opublikowano

Wtedy tylko ustawiesz w ruterze zabezpieczenia wifi, ew. nazwe sieci, odblokujesz sobie porty i podlaczysz sie do wifi normalnie bez zadnych kombinacji, wpiszesz tylko haselko i tyle.

Misiekantos253

Opublikowano

tp-link-td-w8901g nazwa routera. Boje sie ze zostane bez internetu :) poczekam az kiedys babci i dziadka nie bedzie to zresetuje :) dziekuje za info.

Opublikowano

Może ja się wypowiem.

Mam najnowszy livebox 2.0, mniejsza z tym. Gdy zresetuje się z tyłu router, to wszystko jest od nowa i hasło do WI-FI jest takie jak z tyłu na plakietce.

Później żeby połączyć się z internetem trzeba w 192.168.1.1 wypełnić ID i hasło z umowy ;-)

Ja tak mam. Nie wiem jak ty. Gdy zresetujesz router możesz zostać bez neta ^^

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Albo poprostu kup kabelek i tyle, bo po resecie mozesz zostac bez neta jak ruter nie uruchamia automatycznie wifipo hard resecie.

Misiekantos253

Opublikowano

Nie kupie kabelka. Mieszkam na "dole" a router jest na 'górze" stoi przy komputerze, do którego nie mam dostępu. Mogę najwyżej jak babci i dziadka nie będzie podbiec i zrobić reset. Innej możliwości nie ma :)

Opublikowano

a potem kto ustawi router ? nawet nie wie jak ustawić a co dopiero dostać się do niego

za głupotę się płaci i potem trzeba będzie zapłacić by ktoś przyszedł i ustawił jak należy połączenie ADSL z centralą

router nie blokuje domyślnie żadnych portów, w większości przypadków jest to wymysł usera że mu blokuje który nie potrafi ustawić połączenia sieciowego i konfiguracji sieci z nowym sprzętem ( router )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja zakładałem passy na wi-fi i do ustawień ! na wi-fi pamiętam do ustawień nie ! Porty są blokowane automatycznie w routerze !. Czy ja pisałem coś o ustawieniu routera ? robem ? Pytam sie czy jest możliwość złamania hasła żeby odblokować porty ! A nie ustawić ! Japier%%%. Hmm podstawówce były problemy z czytaniem ze zrozumieniem ?

Opublikowano

boże człowieku po cholerę ci się włamać skoro sam znasz całą konfiguracją routera !

dobry informatyk odblokuje router bez włamu w 10-20 minut z pomocą odpowiednich programów, znając typ i system routera, zapłacisz tyle za usługę co za nowy router, a wystarczy tylko wygenerować odpowiednie domyślne hasło

ty masz taką samą możliwość złamania hasła jak włamanie się na jakiekolwiek konto pocztowe nie znając hasła, czyli znając życie praktycznie żadne bo nigdy tego nie robiłeś pewnie

ciekawi mnie jak ty ustawiałeś router skoro nawet nie wiesz jakie IP do logowania ma, wystarczyło sprawdzić w instrukcji obsługi albo na nalepce routera

zresztą jak widać kompletnie nawet nie znasz się na ustawieniach i możliwościach routerów, skoro chcesz odblokować coś co nie jest nawet domyślnie blokowane na routerze, żaden router nigdy w domyślnych konfiguracjach nie blokuje żadnych portów zwłaszcza dla gier, komunikatorów itp .

jeśli chciał byś coś blokować to już było by zrozumiałe, bo to należy dopiero ustawić na routerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Konfigurowałem go 2 lata temu ! PO co mi sie wlamac ? zeby do kurwy odblokowac porty ! I tak w tym routerze sa blokowane ! Do routera nie mam dostepu calo dobowego ! Patrz wyzej co pisze ! Na routerze nie ma nalepki sory . A do pudelka wcale nie mam dostepu !

Opublikowano

Te przerywane polaczenie to polaczenie komputera po wifi, skoro mowiesz ze masz podlaczonego laptopa po wifi to chyba logiczne ze to on jest podlaczony. Wszystko sie zgadza a internet choci tobie powoli pewnie dlatego ze windows sciaga jakies aktualizacje.

@EDIT

No tak, dlatego sie zastanawialem czemu w tamtym temacie nie ma mojego posta :D

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...