Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] T-150

sewikBTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, tak więc mam KW-1 i idę w stronę T-150 lecz obawiam się troszkę żebym nie zrobił plamy, i teraz pytanie brzmi czy ten czołg jest dobry czy może zmienić ścieżkę i iść w coś innego, i jeszcze jedno jak nim mniej więcej grać, Z góry dziękuje :)

Zalety-

Wady-

99911772284476029604.png
Opublikowano

Szału nie ma, ale mam wrażenie że daje się nim co nieco zarobić. Ciężko mi coś powiedzieć mimo załogi na 100% i szczątkowych skilli, to jednak odnoszę wrażenie że wielu przeciwników nie wie jeszcze jak ten czołg ugryźć, a jeżdżący nim nie do końca mają opanowaną taktykę jak nim jeździć. Jak na tier VI to jednak troszkę cienko kiedy losuje cię z wysokimi, zwłaszcza działko nie powala w sytuacji kiedy mimo wszystko na SU-85 z V tierem mamy takie samo, przy czym jesteśmy mało widoczni, a tutaj pancerz nie do końca rekompensuje walory krycia się Suczki. Tak wiem że nie wolno porównywać TDków z ciężkimi czołgami, mimo to dla mnie odnośnikiem skuteczności średnich tierów jest właśnie SU-85. Reasumując ni pies to ni wydra coś w rodzaju nie do końca ukształtowanego Hevy. Po 200 bitwach będę mógł go oceniać.

Cytat z innego forum. ;p

Opublikowano

T-150 jest strasznie wolny i bez topowego dziala ciezko nim cos zrobic

narazie zrezygnowalem gry nim bo gralo mi sie gorzej niz KW-1s ze stockowym dzialem

KW-1S super czolg ale gdy ma dzialo 122mm po prostu cudo

potem jest IS ktorym gra sie super wczoraj dostawalem po ponad 600expa za bitwe , kilka razy po 980 dwa razy 1,5k expa bez premki

musisz wybrac czy wolic bardziej mobilne czolgi z slabszym pancerzem czy powolne slimaki z gruba blacha

860331433165800174608.png

Opublikowano

Wszystko zależy także od tego jak grasz. Jeśli wolisz grać agresywnie, jadąc od razu w stronę bazy wroga, to KW 1s będzie lepszy ze względu na mobilność. Jeśli jednak wolisz grać bardziej defensywnie, T-150 ze swoim pancerzem bardziej przypadnie Ci do gustu.

KW 1S - bardziej przypomina meda niż czołg ciężki, przez co jest mobilny. Ma dobre działo, jednak słabiutki pancerz.

T-150 - typowy czołg ciężki. Ma mocny pancerz, lecz płaci za to mobilnością. Nie pamiętam jakie ma działo, ale chyba w miarę przeciętne.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Moim Zdaniem Idz w T-150 własnie wczoraj nabiłem sobie KW-3 Cudo ;D

Najlepiej go badać tak

Działo 85 > Zawieszenie > Wieżyczka > Działo 107mm > Silniki > KW-3

Jeden z moich ulubionych czołgów ;P moim zdaniem KW-1S to zapałka łatwo go podpalić ;P

Jak będziesz miał działo 107mm to będzie ci się zajebiscię grało ;P ps.

Ja woziłem Apteczke , Zestaw naprawczy , Gasnicę :D

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Opublikowano

Moim Zdaniem Idz w T-150 własnie wczoraj nabiłem sobie KW-3 Cudo ;D

Najlepiej go badać tak

Działo 85 > Zawieszenie > Wieżyczka > Działo 107mm > Silniki > KW-3

Jeden z moich ulubionych czołgów ;P moim zdaniem KW-1S to zapałka łatwo go podpalić ;P

Jak będziesz miał działo 107mm to będzie ci się zajebiscię grało ;P ps.

Ja woziłem Apteczke , Zestaw naprawczy , Gasnicę :D

Dzięki dzięki własnie coś mi ten T-150 bardziej przekonuje po mimo że każdy chwali KW-1S, dobra zbadałem sobie już go teraz jeszcze 50 k i zaczynam przygode nowym czołgiem :D

99911772284476029604.png
Opublikowano

Powodzenia! Dla mnie T-150 to lipa. 1 na 1 vs kw-1s lub kw-2 pada. Ale to twoj wybor.

Trzeba umieć nim grać ja osobiście w pojedynku Który ma KW-1S z Działem 122mm (te z isa) pokonałem .T-150 wystarczy umieć nim grać

W sumie 1/4 strzałów w KW-1S to było Podpalenie ...

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Opublikowano

Powiem tak mam na nim przegrane już 150 bitew (zbliża się kw 3 :P) i około 20 stalowych ścian.Strasznie dużo pocisków na nim rykoszetuje.Działo także niczego sobie ale w porównaniu do kw 1s to pancerz o wiele lepszy.Około 75% 1vs1 z kw1 miałem wygranych.Lecz nie jest to czołg do rushu tylko do spokojnego kampienia.A tak btw. Jakie macie opinie o KW 3 ?

Opublikowano

Bardzo mocny czołg, z dobrym pieprznięciem (coś jak IS), ale nie jest tak mobilny i szybki jak on. Ma pancerz podobny do ISa. Jednak jego najlepsza wieża ma pancerz od najlepszej wieży ISa... Czołg jak T-150, do spokojnej gry i kampienia (według moich odczuć).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...