Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Mapa sieci w windows 7

ZeroPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wiedzieć co oznaczają przerywane kreski które prowadzą do sieci (w przypadku komputera 2)

d06107866a208.jpg

I tak przy okazji KOMPUTER 2 jest to prawdopodobnie mój sąsiad >.< jak mogę odłączyć go od tej mapy sieci ?

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Wyłączyć wi-fi nie chce . Ponieważ korzystam jeszcze z laptopa .

A z tą "białą listą" ... to jest taka zakładka u mnie : "Wireless MAC Address Filter" to nic tam nie ma (Tylko nie wiem czy o to chodzi)

Więc jakieś inne porady mile widziane ;)

Ps: Nie wiem czemu tak post się przesuną >.< nie umiem go naprawić :DDD;///

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

skoro masz laptopa to pewnie on na liście i sobie ubzdurałeś że ktoś się podłaczył

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W ruterze powinno byc cos takiego jak lista podlaczonych urzadzen albo cos w tym stylu, sprawdz czy jest podlaczony tylko twoj komputer i laptop.

Wifi zabezpieczone?

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Wi-Fi jak najbardziej hasłem zabezpieczone od początku.

Ta lista to może to ? : (nic innego co by przypominało listę nie widzę )

d7088ce8f9257.png

A wiecie co to za status połączenia (te 2 kreski przerywane przy komputerze 2) . Przy moim kompie mam 2 ciągłe linie.

AirLive WT-2000ARM Turbo-G <<< To mój router

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

ciagla linia - polaczenie kablowe, przerywana - bezprzewodowe.

Te 3-cie urzadzenie nie ma zadnych pakietow wyslanych i odebranych, wiec pewnie to ten switch ktory masz na mapie.

Misiekantos253

Opublikowano

Chodzi mi jednak o urządzenie 1 , bo w tej chwili laptopa mam wyl(czyli wychodziło by na to że laptop to urządzenie 3)

Mam internet 6mb , kiedy laptop jest włączony to mam ok 3mb na urządzenie . Tyle że laptop jest wyłączony i mam dalej 3mb -.-' (nawet jak rozłączę laptopa z wi-fi)

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

po cholerę zamazujesz ip kiedy to lokalne , i przez ta głupotę uniemożliwiasz sprawdzenie konfiguracji routera i podpiętych urządzeń

node to oprogramowanie routera , dokładniej bramka w nim i switch od lan

skąd wiesz że akurat po tyle ci dzieli ?

ubzdurałeś sobie że ci router dzieli transfer a wcale tego nie robi, każde z urządzeń używa max dostępnego łącza czyli te twoje 6Mb a z routerem połączone jest zawsze jalepszym z możliwych połaczeń, lan 100mb/s i wifi w zależności od rodzaju połączenia i zasięgu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Predkosc powinna byc domyslnie przydzielana dynamicznie, chyba ze masz cos namieszane i przydzielone jest w konfiguracji statyczne 3mb na komputer i laptopa.

Misiekantos253

Opublikowano

ten model routera akurat nie wspiera takiego przydzielania transferu na urządzenia do niego podpięte

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra to chyba tyle, dzięki jak na razie . Jeżeli byłby jakiś sposób na usunięcie tego 2 komputera to piszcie :D .

Ps:Z robem nie można prowadzić rozmowy na poziomie ...

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

jakiego drugiego kompa ? wszystko masz jak należy , przy dwóch komputerach ma sie trzy interfejsy

to nie mój problem że nie umożliwiłeś nawet właściwe odczytanie danych zamazując je

p.s. to chyba z tobą kiedy stwierdzasz że wiesz lepiej i dopisujesz sobie funkcje do urządzenia które kompletnie przez nie nie jest obsługiwane

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Po 1:

Powiedz mi na co ci może moje ip lokalne (dla bezpieczenstwa wole je zamazać)

Po 2:

Nie znam się do końca na tym ale chyba wiem kiedy ktoś jest podłączony do mojej sieci ! Tu masz screen : (To co powinno być podłączone czyli mój PC i laptop oraz nieproszony "sąsiad")

b48ff0f19af76.png

Po 3:

Nie znam się to pytam ... a Ty wyjeżdżasz z tekstem że sobie coś ubzdurałem

Proszę tu prtsc kiedy jest tylko podłączony mój komp ...

09b8b54c218c8.png

A poza tym nie zamierzam się sprzeczać z kimś na forum -.-' które miedzy innymi działa na zasadzie żeby sobie pomagać ...

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Nie zaalowuj tego ip wewnetrznego kreska bo nie bedzie mozna poprawnie ci podpowiedziec co zrobic, nikt ci komputera nie "shakuje" jak wrzucisz niezamalowane adresy.

Misiekantos253

Opublikowano

tam są akurat tylko nazwy komputerów i potrzeba obydwu obrazków, ten pierwszy i ostatni który dopiero raczył dodać no i BEZ ZAMALOWANYCH NAZW

lepszy jednak byłby zrzut z tabeli routingu

p.s. zauważ że prosisz o pomoc i zarazem sam utrudniasz rozwiązanie problemu zamazując najważniejsze dane , z dupy nikomu nie przydatne do czegokolwiek i nawet w jakikolwiek nie wpływające na bezpieczeństwo sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Poradziłem sobie ;)

Wyl. Wi-Fi . Chciałem po mac'ku próbować tylko coś mi nie wychodziło ;/ (laptopa nie mogłem połączyć z siecią , adres wpisywałem dobry)...

W każdym bądź razie zmieniłem w tym czasie hasło :D i teraz chodzi wszystko zaje...fajnie :))

Dzięki za wszelaką pomoc

d35b0db6ad0fd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...