Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Allods

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie macie opinie o tej grze ?

Moje to :

Zacznę od "+"

+ Ładna grafika

+ Ciekawe opcje ( zbieranie z krzaków ) .

+ Bardzo dużo klas do wyboru.

+ Ładne wyglądy miast.

+ Fajne skile.

+ Gwiazki przy głównych statystykach ( nie trzeba testować wszystkich ) .

Teraz "-"

- Ciężko się połapać na mapie ( nie raz kilka obrazków w jednym miejscu i nie wiadomo gdzie jest to wskazane przez nas miejsce ).

- Za dużo misji na 5 lvl ponad 30 ( nie wiem jak dalej ) .

- Mimo że można podświetlić cele questów zgubiłem się parę razy.

- Bardzo dużo biegania ( nie wiem czy są później jakieś wierzchowce ).

- Tak jak wyżej wspomniałem bieganie jest strasznie nudne .

- Jak na taką ilość misji przydał by się system auto naprowadzający do ( npc, moba itd..)

Gdy jeszcze się coś przypomni dodam .

Teraz czekam na wasze opinie :)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Kolego widać, że nie umiesz oceniać MMO. To, że gra ma dużo misji - nawet na 5lv, kiedy dochodzi do sytuacji, że nie wiesz co ze sobą zrobić - to jest plus. Widać, że grałeś powierzchownie. Rumaki są, a i owszem (cholera na 12lv masz okazję jednego wypróbować ._.). Mi osobiście nie przeszkadza chodzenie. System auto-chodzenia z Runes of Magic nie zdałby zadania. Jeśli chodzi o mapę to wszystko można wyczuć i wyczytać w tekstach zadań (tak to jest jak się nie czyta, tylko "Zaakceptuj" i lecimy szukać gostka/ubić X mobów/przynieść X). Czasami trzeba przeczytać, bo nie ma konkretnie napisanego czego mamy szukać lub jak szukać. Sam miałem problem z przedostaniem się na "Nautilliusa" w przygodzie początkowej Ligii (pomocny okazał się przycisk "z" :) ). Moim zdaniem to jeden z lepszych klonów WoW'a (aczkolwiek system umiejętności bardzo ciekawie rozwiązany, wręcz nietypowo).

Don't try to solve the great mistery of universe.

Opublikowano

Teraz "-"

- Ciężko się połapać na mapie ( nie raz kilka obrazków w jednym miejscu i nie wiadomo gdzie jest to wskazane przez nas miejsce ).

- Za dużo misji na 5 lvl ponad 30 ( nie wiem jak dalej ) .

- Mimo że można podświetlić cele questów zgubiłem się parę razy.

- Bardzo dużo biegania ( nie wiem czy są później jakieś wierzchowce ).

- Tak jak wyżej wspomniałem bieganie jest strasznie nudne .

- Jak na taką ilość misji przydał by się system auto naprowadzający do ( npc, moba itd..)

Same głupoty piszesz..

Za darmo można mieć perm mounta+jest dzienne zadanie na karmę [10sztuk] +kadzidło. Tak więc bieganie odpada, dodatkowo jest klikasz R i postać sama idzie/jedzie. Na mapie bardzo dobrze są zaznaczone zadania. Jeżeli ty się gubisz to może w ogóle nie zabieraj się za AO.

Opublikowano

Allods jest fajną grą szkoda że nie ma dużego rozgłosu o niej bo jest to jedno z lepszych MMO. Questów jest naprawdę masa, a mounta można mieć z eventów np. tropikalny atol który trwa dwa miesiące..

Plusy:

+ ilość questów

+ ilość profesji, ras, frakcji itp itd

+ rozbudowany świat, nie będziesz się nudzić map jest w cholerę.

+ grafika, piękne krajobrazy

+ epickość sama w sobie - kursujące statki po astralu, krainy położone właściwie na nicości..

+ czytelny interface - nie pogubisz się jak w innych grach tego typu.

Minusy:

- w "emocjach" postacie mówią niestety po rusku, co prawda gówno które się w ogóle nie przydaje ale jednak jest.

+ zmienna pogoda

+ możliwość robienia questów w PT

lownfast

Opublikowano

+ Grafika

+ Dynamika gry

+ Grywalność

+ Questy

- się na razie nie doszukałem ;).

91041133664860587265.png
Created by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...